web analytics

0

LUNA SNAPT DE WERELD NIET MEER

Mijn moeder zegt altijd dat zij nog precies wist waar ze was toen ze hoorde dat J. F. Kennedy was vermoord. Ik denk dat de aanslag op het World Trace Center en het Pentagon zo’n zelfde moment is. Vanmiddag stond ik om 15.00 bij de bakker. Naast mij stond een mevrouw die in paniek vroeg of ze daar misschien een radio of televisie hadden, omdat er een vliegtuig op het WTC was ingevlogen. Sjongejonge, doe niet zo overdreven, dacht ik nog. Een kwartiertje later stond ik binnen bij de Reload-redactie. Met de radio aan, de eerste plaatjes van internet te downloaden op de CNN-site en elkaar vol verbazing aan te kijken. “Een van de torens is ingestort”, klonk het door de radio. Mijn moeder belde: “Zit je wel achter de tv, want er is een terroristische aanslag op Amerika!” Buurman M. stuurde een sms: “O, God, allemaal aanslagen in NYC + Washington!” Even later belde P.: “Heb je het al gehoord?” Ik zit nu thuis en heb de torens allebei al 100 keer zien instorten, de beelden op CNN houden niet op. New York en het Pentagon branden en ik word tussen al het drama door geconfronteerd met beelden van dansende Palestijnse jongetjes. Ik ben verbijsterd. Ik snap de wereld niet meer. Ik vond het eigenlijk zinloos om vandaag een stukje te schrijven. Maar om met de woorden van coach Erik Gerets van PSV te spreken (de wedstrijd tussen PSV en Nantes moest deze avond gewoon gespeeld worden van de UEFA!?): “Ik zal het als een formaliteit afhandelen.”

Dit vind je misschien ook leuk...