web analytics

29

LUNA EN DE MAGNETRON

“Liefje”, vraag ik zoetgevooisd, “mag ik een magnetron?” Partner P. slaapt nog half en dat is altijd het juiste moment om toe te slaan. “Mmmmm?”, mompelt hij. “Of ik een magnetron mag”, fluister ik. “Mmmm”, mompelt hij. “Het lijkt me zo leuk schatje”, zeg ik, “als ik dan iets in de magnetron stop en dat-ie dan ‘pieng’ doet. En jij hebt er natuurlijk ook plezier van uiteindelijk. Ga je er eentje voor me halen?” “Pieng”, zegt P. slaperig. Na mijn toch enigszins teleurstellende aanschaf van de broodbakmachine had ik een nieuwe kick nodig. Ik wilde een nieuw gadget, een nieuw huishoudelijk apparaat, een nieuw ding met knopjes. En een magnetron was het enige apparaat dat ik nog niet had. Want eigenlijk wou ik nooit aan een magnetron beginnen. Ik vond een magnetron stom. Wat heb je aan een magnetron als je een prachtige oven hebt? Maar na een bapao-avontuur, waarbij ik ontzettend trek had in een bapao en aan niets anders meer kon denken dan een bapao, een avontuur waarbij ik een stoommandje aanschafte tezamen met een paar bapao’s en die bapao’s met behulp van dat stoommandje 10 minuten stoomde en er na 2 happen achterkwam dat de bapao-kern nog bevroren was. Na zo’n avontuur ga je toch anders over de magnetron denken. Die stoomt zo’n bapao in 40 seconden. Een magnetron was dus onvermijdelijk. En partner P. begreep dat volkomen. Want, al sliep hij nog half, hij had mijn smeekbede wél onthouden en kwam een dag later met een magnetron op z’n bagagedrager aangefietst. Heerlijk, een man die weet hoe hij je gelukkig kan maken. Een man die je wereld vergroot! Een man die je geeft wat je verdient! Een man die ervoor heeft gezorgd dat ik nu ieder moment van de dag kan genieten van bapao’s, magnetron-popcorn, magnetron-friet, magnetron-frikadellen en stoommaaltijden van de Albert Heijn. Pieng!!!

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Hebberig schreef:

  Hij had zeker nog wat goed te maken vanwege een video-opname probleem. :-)

 2. H. schreef:

  PIENG! wat een schatje! vergeet de AH stampot rauwe andijvie niet! hoef je de gootsteen ook niet meer schoon te maken! hoe handig is dat?

 3. Maks schreef:

  Je hebt gelijk. Een leven zonder magnetron is geen leven. (Straks weer even zo’n fijne AH zalm-tagliatelle stoommaaltijd scoren ; -)

 4. Y..... schreef:

  Mag partner P. de magnetron dan wel bedienen?
  En vraag 2: moet ie je nou nog steeds ten huwelijk vragen om het video-incident te doen vergeten?

 5. Luna schreef:

  Hij mag ‘m best bedienen natuurlijk, zo ben ik dan ook wel weer… en het video-incident is al een klein beetje vergeten, maar dat komt omdat ik de hele ceremonie online heb bekeken…

 6. Kikkertje schreef:

  Het leven zonder een magnetron is als niet ademen. Liever een magnetron dan een vrouw die niet kan koken :)

 7. muggezifter schreef:

  Een man die je geeft wat je verdient!
  De eerste keer dat ik je op zo’n fout betrap…maar toch… eens teveel.

 8. artgrrl schreef:

  Ik wil geen magnetron, ik wil gewoon weer een oven, ik mis zelfgemaakte pizza en lasagna en quiche…
  Dat kan allemaal niet in een magnetron, bovendien vind ik ze eng…

 9. ientje schreef:

  @artgrrl: Als je de juiste magnetron koopt, kan het wel!

 10. Luna schreef:

  Verdiend, verdient… oeps…

 11. Suffie schreef:

  Mooi, maar ondertussen heb ik nog steeds geen antwoord op de vraag of je jelly dildo’s ook in de magnetron op lichaamstemperatuur kan brengen….

 12. Kaatje schreef:

  Mag ik je een tip geven? Begin niet aan magnetronpoffertjes. Echt zo’n teleurstelling.

 13. Rene schreef:

  Ik heb mijn vrouw ook een magnatron gegeven, voor Moederdag…..

 14. Job schreef:

  Luun, zorg wel dat P. op minstens twee meter afstand blijft.
  Video recorders zenden tenminste geen straling uit…

 15. kiki schreef:

  Wat een gezeik over d’s en t’s!!! Mensen lezen met veel plezier je verhalen en dan geven ze zulk commentaar! Muggezifter kan voor mij aan het gas….

 16. Mannetje schreef:

  Luna,
  spek uitbakken in de magnetron, das ook heel leuk!
  @suffie: die dildos, dat kan niet, al snel zijn ze too hot too handle, ik zou het bij marshmellows in de chocomel houden.

 17. tijger schreef:

  een spruitje in de magnetron kan nog een leuk effect hebben… hopelijk is P. niet zo dol op spruitjes…

  grtz,

 18. Nijn schreef:

  Is het niet muggeNzifter? ;)

 19. Wolvin schreef:

  Hij hoopt dhiermee het Andre Drama is vergeten… HA! Heeft hij heeft even mis!

 20. Marloes schreef:

  Ik zie hem zo over straat fietsen met een magnetron onder z’n snelbinders. Kedeng kedeng, pieng! :)

 21. Suffie schreef:

  Mannetje, heb jij enige idee wat voor schade een gloeiend hete, in chocomel gedoopte marshmallow in een vrouwenlichaam kan aanrichten?

 22. novecento schreef:

  Tjee, zo lang het huis overhoop halen en geen magnetron ingebouwd hebben..waar zat je met je hoofd..

 23. muggezifter schreef:

  Welja, aan het gas, toe maar… Ikzelf heb de indruk dat Luna het wel degelijk op prijs stelt om op zo’n vergissing gewezen te worden. Ik lees Luna’s logjes heel graag, maar het publiek dat er soms op af komt! brrr… heel griezelig.
  Verder is het volgens de huidige spellingsregels inderdaad muggenzifter, maar ik houd me daar (expres) niet aan!

 24. Rick de Kikker schreef:

  Tch wel met een digitaal display erop hoop ik?

 25. Kristel schreef:

  Combi-oven met microgolf + oven + grill = de max!

 26. Marc schreef:

  Tsja, zonder magnetron is het leven ook erg goed hoor. Zeker als ik verhalen over de gevaren van een magnetron steeds vaker zie. Zoals bijvoorbeeld hier:
  http://www.rudolfdewit.com/md_magnetron.html

  of hier:
  http://www.gallawa.com/microtech/mwdanger.html

 27. LadyBass schreef:

  Tip: de magnetronkaassouflés van Beckers zijn erg vies.
  Als je leuke dingen met je magnetron wilt doen: http://margo.student.utwente.nl/el/microwave/
  Is toch leuker dan de gevaren ;)

 28. Nadine schreef:

  Ik pleit voor onthaasten!
  Zelf met liefde een baopao in elkaar draaien en langzaam verwarmen!
  *RELAX*

 29. dany schreef:

  hy all .. great site

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *