web analytics

33

PARTNER P. BEDANKT!

“Schatje, we moeten nu echt gaan”, zegt P. met de sleutels al in z’n hand. “Ik wil niet! Ik wil niet!”, brul ik terwijl ik met mijn jas al aan op de bank zit. “Ik wil naar André kijken! Nog 5 minuutjes. Ik zit er helemaal in! Dit is misschien wel de mooiste televisie van het hele jaar!” “De videorecorder draait”, zegt P., “dus als we van het Saybia-concert terugkomen dan kijken we daarna meteen naar het afscheidsconcert van André Hazes.” “Weet je zeker dat er nog genoeg ruimte op de band zit?”, vraag ik. “Dat ik niet straks de laatste 5 minuten mis, want dan maak ik je af.” Hij wist het zeker. Echt. Maar ik had beter moeten weten! Op mezelf moeten vertrouwen en niet op partner P. als het op technische apparaten met knopjes aankomt! Ik had zélf de video moeten instellen, zélf moeten checken en dubbelchecken om er op die manier 100% zeker van te zijn dat ik deze historische televisieavond niet zou missen. Maar mijn partner P., de ongelooflijke a-technische lul, heeft een zwart scherm opgenomen! Een zwart scherm! Niks geen André op de middenstip, niks geen huilende getatoeëerde mannen, niks geen zoontje van André met een speech. Toen ik thuiskwam van het Saybia-concert staarde ik naar een zwart scherm! Pikzwart. Verdomme! Partner P. was een kabeltje vergeten! Een kabeltje vergeten! “Sorry, schatje”, zei hij. Vrouwen staan erom bekend dat ze nooit iets vergeten. Dat ze er bij de meest simpele ruzies nog gebeurtenissen van 10 jaar geleden bijhalen: ‘En toen, op 13 maart 1996, toen zou je voor mij een pakje blauwe Sportlife halen, maar toen nam je een groene mee, jij ongelooflijke klootzak. Je denkt ook nooit aan mij.’ Deze video-misser van partner P., deze werkelijk onvergeeflijke video-misser, die zal hij z’n leven lang horen. Bij iedere woordenwisseling ga ik dit weer oprakelen. Toen! Toen! Toen jij voor mij het afscheidsconcert van André Hazes zou opnemen! Toen! Toen liet jij mij achter met een pikzwart scherm! Lul!

p.s. Gelukkig is het hele afscheidsconcert online te zien op www.voorallefans.nl. Maar dat hoeft partner P. niet te weten. Dat vertel ik hem pas als hij me ten huwelijk vraagt.

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Rick de Kikker schreef:

  Zet die P toch op de middenstip… och sorry, dat floepte er zomaar uit.

 2. Kaatje schreef:

  Heerlijk als je lief een fout maakt waar je altijd op terug kan komen. Helaas maak ik zelf ook wel eens van die fouten.

 3. Roos schreef:

  Ik vind een zwart scherm ook wel weer toepasselijk, qua rouw dan…
  En nog een hart onder de riem: Mijn F kan ook geen video’s programmeren. Sterker nog, hij mag niet eens meer bij een video in de buurt komen. En hij is nota bene cameraman…
  Er zal wel iets anti-programmeerbaars zitten in dat testosteron, vrees ik.

 4. Swampy schreef:

  Ooooooooh, gelukkig dat je het alsnog kan zien, het was zooooooooo mooi. For real.

 5. Luna schreef:

  Het was fantastisch! Ik ben net klaar met kijken! Heerlijk zitten janken!

 6. Swampy schreef:

  Ik ook, ik ook!

 7. Luna schreef:

  Zal dit misschien de eerste ‘begrafenisplechtigheid’ worden die ook op video verkrijgbaar is?

 8. Swampy schreef:

  Zou me niets verbazen! Ik zat wel met ex-S te kijken and had to tell him to shut the fuck up because, as you know, he just can’t stop talking!

 9. kiki schreef:

  Anders had ik het nog voor je op video gehad hoor luna. Mijn vriendin zou er naar toe gaan, dus voor de zekerheid (als ze vast zou staan op de A1) heb ik er een bandje in geschoven. Had het met alle liefde naar je opgestuurd.

  …. Andre rust zacht….!!!

 10. Mannetje schreef:

  @ Luna en de rest: uit betrouwbare bron weet ik dat de DVD’s (video = zooooo 1986) as we speak worden geperst. Fijn! Kunnen we lekker die tenenkrommende speech van Frits B. skippen. (Tegen de kist, op de middenstip: ‘Dré, je krijgt wat je verdient!’)

 11. Luna schreef:

  Ja, die Frits Barend was inderdaad een beetje tenenkrommend…

 12. kiki schreef:

  Persoonlijk heb ik niets tegen Amsterdam. Maar stond die burgemeester door te zagen over het ‘geweldige Amsterdam’! GVD het hele land zit voor de televisie en hij kan alleen maar lullen over Amsterdam. Feit: het enige duet wat Andre gezongen heeft is met Paul de Leeuw (Rotterdammer) Feit: Andre’s grote liefde Rachel is een Rotterdamse. Feit: Paul de Leeuw heeft daar gelijk korte mette mee gemaakt in zijn speech.

 13. blue schreef:

  hihihi mooi verhaal Luun
  en heeeel herkenbaar
  heb ook wel us dergelijke taferelen gehad toen het mis ging met de opname van ER…
  Arme P…hij bedoelde het goed , toch???
  Als ie een beetje slim is huurt ie asap de Arena af en vraagt je op de middenstip ten huwelijk ;) Met een roos tussen zijn tanden uiteraard ;)

 14. ientje schreef:

  Hahaha, geweldig verhaal!

  @blue: Ik vind het een uitstekend idee!

 15. Kaatje schreef:

  @kiki, heb je het duet met Herman Brood nooit gehoord?

  @Swampy & Luna; ex S komt vanavond bij ons voetbal kijken, jeeh dat wordt gezellig kletsen met ex S terwijl B en M voetbal kijken ;-)

 16. Suffie schreef:

  Zwart scherm? Nou weet ik wel dat die hoed erg lang close-up in beeld is geweest…

 17. Marti schreef:

  Waarom hoor ik P. nu “moet dat nou zo, schatje?” zeggen? ;-)
  Als de dvd al niet in de winkels komt dan zal het zéker te torrenten zijn, start tha download!

 18. novecento schreef:

  Iets flauws met ‘knopjes’ en ‘huwelijk’ en ‘consumptie’ slik ik in uit respect voor de dodenlijst van deze week.
  Nee, die post ik ook niet, iedereen kan zelf meetellen, dacht ik zo.
  Luna schrijft vast ooit nog wel eens iets waarachtigs en diepzinnigs over Eros & Thanatos.Komt er vast een keer van.

 19. Ben schreef:

  Wil je met mij trouwen???

 20. Maks schreef:

  Zwart past in ieder geval mooi bij de look die hij de laatste tijd had aangenomen.

 21. Flep schreef:

  Of pak uitzendinggemist.nl ;)

 22. Anh Phuc schreef:

  Ik zou P. een plekje naast André Brillemans geven… Dumpen dus, de egocentrische lul.

 23. pascale schreef:

  haha, grappig zeg. En toch nog een huwelijksaanzoek gewenst..

 24. Janus schreef:

  Op http://WWW.Rotten.com zijn de laatste foto’s van Andre te zien. Ik weet het is ziek, maar zijn we dat niet allemaal in Nederland?

 25. Erwin schreef:

  Ik had vergadering, maar wist het zo te regelen dat we pas na de ArenA gingen vergaderen. Die liep dus uit tot half twee ’s nachts. Waarop de dag erop een uur te laat kwam op mijn werk, maar ik had het er voor over.
  Zeker ook met de gedachte dat ik het zaterdag met vriendin T. en lief N. het zaterdag terug zou kijken op video, maar inderdaad ook ik maakte een fout. Ik heb namelijk ned. 3 opgenomen. Oetlul dat ik ben. Grrr.

 26. Kristel schreef:

  Zooo schattig, van op ’t eind toch nog op dat aanzoek te hopen! ;-)

 27. Y..... schreef:

  Het blijft lastig, een videorecorder instellen. Ik laat het bij voorkeur niet aan een ander over.
  Maar inderdaad, het is onzettend lief van je, dat ie het goed kan maken met een huwlijksaanzoek.

 28. artgrrl schreef:

  Tja, je had natuurlijk ook naar de Arena kunnen gaan, er was nog plek…

 29. Eveline schreef:

  Waarom timen? Waarom heb je je videorecorder niet gewoon op tapen gezet, je zat toch al te kijken?

 30. Luna schreef:

  De kabel zat gewoon verkeerd… hij zat in de televisie, maar hij moest in de videorecorder… de ‘signaal’-kabel dus… toen we weggingen, en dus de tv uitzetten, toen kreeg de video geen signaal meer en nam dus een zwart scherm op…

 31. eRIC schreef:

  Ik begrijp er niets van maar kan die afscheidsceremonie helemaal niet vinden op http://www.voorallefans.nl?? Is ie weggehaald??

 32. Clueless schreef:

  Ze zeggen wel dat ze technisch aangelegd zijn, dat het in hun genen zit, maar ondertussen. Ondertussen zijn wij vrouwen veel beter met de afstandsbediening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *