web analytics

45

LUNA ONDERGAAT DE DINGEN

Hoe groot is de kans dat 2 weken nadat je knalrode omafiets gejat wordt ook nog eens je complete tas met inhoud wordt gestolen? Gisteren dacht ik dat die kans nihil was, na vandaag weet ik dat die kans meer dan levensgroot aanwezig is. Na een zeer geslaagd diner bij Het Pakhuis met de heren F. van www.suffie.com en A. van www.verbaljam.nl belandden we gedrieën in café L’esprit. Een tuttencafé! Een café waar meisjes komen die de Yes lezen! Een café waar ze mijn Freitag-tas, inclusief Freitag-portemonnee hebben gejat. En ook nog mijn mobiele telefoon met citroenen-frontje dat rook naar afwasmiddel en allerhande pinpassen. Zucht. Daar sta je dan, verbijsterd voor je uit te staren. Overal nog een keer te kijken, want misschien heb je ‘m toch ergens anders neergelegd dan dat je dacht. Misschien wel in het restaurant laten liggen. Misschien wel, maar vandaag dus niet. Ineens het besef dat m’n sleutels ook in de tas zaten. Sleutels, inclusief ergens een brief met daarop ons adres. Lichte paniek, want straks loopt er een vreemde door m’n huis. Geen stress om stereotorens, computers of draaitafels, als ze m’n katten maar niks aandoen. Straks laten ze de deur openstaan en rennen de katten de straat op en worden ze overreden! Met F. en A. richting huis gelopen, waar de katten gezellig voor het raam zaten te staren met een zeer relaxte blik in hun ogen. Niks aan de hand. Ondertussen 20 keer met P. bellen die niet opnam. Dan maar bij de bovenbuurman aanbellen die me met open armen ontving, me voorzag van een biertje en m’n wat-is-Amsterdam-kut-verhaal aanhoorde tot P. eindelijk thuiskwam. Maar ik kan er eigenlijk niet eens meer écht boos om worden. Ik kan er niet eens meer om gillen. Ook niet van huilen en al helemaal niet van in paniek raken. Ik kan alleen maar zuchten. In de rest van de wereld is het toch oorlog.

Dit vind je misschien ook leuk...

45 reacties

 1. Zwever schreef:

  Tja soms zijn persoonlijke problemen toch nog net even iets belangrijker voor de persoon in kwestie. Maare succes, meteen maar nieuwe sloten bij de verbouwing laten bijzetten?

 2. Flep schreef:

  sterkte met sloten vervangen, en heb je de bank al gebeld dat als iemand met die pasjes wil pinnen dat ze dan vriendelijk verzocht worden om met de pasjes in hun reet van een brug af te springen? ;)

 3. Huug schreef:

  Het lijkt wel een epidemie daar in logland, eerst Merel en nu jij…
  I feel sorry for you.

 4. mark schreef:

  ‘common practice’ in de binnenstad. kleine onopvallende groepjes struinen café’s af op zoek naar tassen, liefst met laptop. is mij ook overkomen…

 5. Marti schreef:

  Kut zeg! Hoorde het van F. :-( Misschien toch in zo’n ‘ons kent ons’ dorpje gaan wonen (al moet ik er niet aan denken)… Of kan het gewoon *overal* gebeuren omdat we domweg pakken wat we hebben willen?

 6. leenx schreef:

  jeuh..nu mag je En een nieuwe tas , En een nieuwe portomonee..En een nieuwe phone uitzoeken

 7. Jenny schreef:

  Ik weet niet meer hoeveel fietsen er van mij zijn gestolen in de loop van de tijd…en ik woon hier in het toch redelijk rustige oosten.
  Maar lullig blijft het.

 8. Hans schreef:

  Naar voor je, maar dat expliciet melden van die freitag tas is wel erg Adam Curry.

 9. Frozen schreef:

  Tjah lullig , zou toch maar ff de sloten veranderen inderdaad. indien mogelijk je webcam boven de deur met van de motion detector software die dan een foto maakt als er wat beweegt ;)

 10. miss bitch schreef:

  Kon het niet helemaal volgen, je tas in een café dus gewoon neergelegd? Dus niet op je schoot ofzo? Niet met je hand erop? Of op de grond klemvast tussen je voeten? Ik zeg echt ab-so-luut niet dat je erom gevraagd hebt, geloof mij, maar handig is het niet…… Wel heel erg balen voor je meissie!

 11. Tam schreef:

  Okee, dus voortaan ga je in een cafe bovenop je tas zitten… Eerlijk gezegd ben ik ook niet zo oplettend, maar blijkbaar moet dat wel. Toch veel plezier met de aanschaf van je nieuwe spulletjes!

 12. koen schreef:

  Hoe naief is het om je tas met weet-ik-veel-wat erin ergens te laten staan zonder er zicht of controle over te hebben. Dat kan niet alleen niet in Amsterdam maar nergens niet…

  dus…

 13. verbal jam schreef:

  Nou, nou, Koen, moet ze zichzelf voor straf nog even met een zweepje ranselen ofzo? Suf en ik zater er tegenover en hebben ook niks gezien, dus het is waarschijnlijk een zeer professioneel en slinks type geweest. Het is volgens mij juist naief om te denken dat je *altijd* zicht of controle op iets hebt, want de korste afleiding is al voldoende. En van dat moment wordt gebruik gemaakt.
  O ja, ik had geen alcolhol op, dus dat kan mijn waarnemingsvermogen ook niet hebben beïnvloed. ;-)

 14. Erwin schreef:

  En dat is nog niet eens het ergste aan Amsterdam…

 15. Rick schreef:

  Dat zijn toch die hele dure, van dekzeilen gemaakte, tassen uit ‘die Schweiz”… daar zijn ook rugzakjes van, die hoeven niet af als je ergens bent.

 16. Luna schreef:

  Hahaha! Jaha, want als je portemonnee gejat wordt, dan had je er maar beter op moeten letten, als je tas gejat wordt, dan had je hem maar de gehele avond op schoot moeten houden, als je keihard voor je bek geslagen wordt, dan had je maar anders moeten kijken!!! Jaha!! Hahahaha!

 17. karimski schreef:

  Volgens mij ligt het bovenal aan het soort kroeg. Ik ken kroegen zat waar je je jas in een hoek pleurt, en 6 uur later ligt ie er nog. weliswaar met wat voetstappen erop maar hij ligt er.

 18. Suffie schreef:

  Wellicht raakt Suffie op deze manier wel van zijn waakhond-stigma af.. ;-)

 19. D.W. schreef:

  volgende keer een motor-hangslot bij de fiets kopen….

 20. buurman schreef:

  wat verschrikkelijk!!!!!

 21. Erik schreef:

  Je begint er langzaam patent op te krijgen dat ze vanalles van je jatten..

 22. D.W. schreef:

  @L: volgens mij was er niets mis met UPC maar hadden ze gewoon internet gejat.

 23. Demos schreef:

  Wedden dat het een meute tutten was hem gejat hebben? Wedden? Je mobi & tas pasten niet bij hun imago en dus is de hele boel preventief geruimd. Die komen echt niet naar je huis.
  (Maar toch maar ff sloten wisselen, anders huppelt er straks onverwachts nog iets nuffigs in de nieuwe huisje.)

 24. Menno schreef:

  Ik ben het yup-gebeuren inmiddels enigszins gepasseerd, maar ik neem aan dat Freitag-handel hebbedingen zijn… Tis jammer, maar dat gaat dus niet. Ik heb normaal gesproken een goedkoop rugzakje van Safeway bij me, vlieg alleen met gebruikte niet-te-dure bagage, zit op mijn dure jekjes in de kroeg, krukje strategisch tussen mijn vrienden geplaatst, koop alleen auto’s met factory-installed alarmsysteem en locks op de wielen, zichtbare infrarood-sensors en motion-sensitive verlichting buiten aan mijn huis…. Het is òf dat, òf iedere keer weer de teleurstelling van dingen kwijt te zijn. Niets aan te doen. Om met Saddam te praten – als ‘ie gewoon een flatje had gehad stond het er nu nog.. :-(

 25. Roderik schreef:

  Amsterdam is de grootste kut van Nederland……er gaan ongeveer een miljoen lullen in!!

 26. jnnk schreef:

  Hoho, geen afgegeef op freitag-tassen. zoals het belangrijk is om de yes te noemen om een tutten-café te omschrijven kan het belangrijk zijn om freitag te noemen om een tas te omschrijven. En niet alleen vanwege ultieme gaafheid, maar ook vanwege de prijs. Wie weet hoe lang luna voor die tas had gespaard.

 27. Merel schreef:

  Ha.
  Ik heb gemerkt dat het ergens ook wel goed is, je tas kwijt zijn. Alles wordt weer een beetje in perspectief geplaatst.
  Zuchten is fijn.

 28. CiNNeR schreef:

  Gewoon balen dus :( En knap werk als geen van de drie ook maar iets gemerkt heeft. Dat was geen groentje. Zou de sloten sowieso vervangen, al is het maar vanwege het prettige gevoel dat er echt niemand anders in je huis kan.

  Die tip van de rugzak klonk mij trouwens wat onzinnig in de oren. De rugzak zelf wordt weliswaar niet gejat, maar de inhoud des te gemakkelijker (heb ik ondervonden)

  Enne, iedereen valt wel over dat Freitag, maar het siert Luna om eerst aan de katten te denken ipv de stereo!!

 29. Sven schreef:

  Gebeurt helaas niet alleen binnen de grachtengordel..:-(
  Zelfs in het landelijke Best hebben ze vorig jaar bij me ingebroken.
  Maar tijd heelt alle wonden, ik loop intussen al weer vrolijk fluitend over straat.

 30. Renee schreef:

  Ik begin er de schijt aan te krijgen. Alles wat los en vast zit wordt gejat. Ik kan er met mijn hoofd niet meer bij – snap er nix meer van. Mijn laptop ligt aan de ketting en eigelijk is dat te gek voorwoorden dat nix mer veilig is voor die gasten – zelf niet in de wat afgelegener gebieden – zoals hier in het oosten van het land. Grrrrrrrrrrr

 31. Rikkie W. schreef:

  Luna hakt tenminste en dan vallen er af en toe spaanders. Ook ik ben soms zo naief om te denken dat mijn tas even onbeheerd kan blijven staan. Ratten die de donkerste plekjes zoeken om toe te slaan zijn er overal. Zen boeddisme helpt mij er overheen, maar niet eerst nadat ik ze de gore blafkanker heb gewenst..

 32. JJ schreef:

  Heel erg vervelend, dat er van die losers bestaan hè! Dat zijn pas zielige nutteloze mensen. Maar ik had ook een vraagje, waar kan je Freitag-tassen kopen en is er in Utrecht ook een winkel? Ik zou er graag ook een kopen.
  Nog veel geluk en koop maar een mooie nieuwe tas…
  Alvast bedankt,

 33. gnfntrutyeUFJHFJHws

 34. party poker schreef:

  Take your time to take a look at some information in the field of poker party adware poker party adware http://www.hackerssupply.com/poker-party.html http://www.hackerssupply.com/poker-party.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 35. In your free time, check out some relevant pages about Online poker betting Online poker betting http://www.agentpro.net/poker-online.html http://www.agentpro.net/poker-online.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 36. In your free time, take a look at some helpful info in the field of real poker online real poker online http://www.artisticlandscapes.net/online-poker.html http://www.artisticlandscapes.net/online-poker.html
  … Thanks!!!

 37. Please visit the pages dedicated to best party poker cheat programs … Thanks!!!

 38. lolita schreef:

  exultation!willingness Vietnamese.dater reduces tamely.arbors dodecahedron nonlinear honorableness abortions recommended backgammon download recommended backgammon download http://www.realestatehotdeals.com/backgammon-download.html http://www.realestatehotdeals.com/backgammon-download.html … Thanks!!!

 39. guide schreef:

  Kristin appellation sum?conveyor.romper?senate shrilly wartime subexpressions buy cheap weight loss drug buy cheap weight loss drug http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=phentermine4u http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=phentermine4u outset greetings

 40. Guest schreef:

  Haha ik zocht bij Google op blafkanker en ik kwam hier uit.