web analytics

26

LUNA GOES FLAMENCO

Afgelopen vrijdag was vriendin M. jarig en dat moest gevierd worden met een tapashapje en een bijpassend Spaans wijntje in café Duende. Heerlijk gegeten en gedronken tot we moesten verhuizen naar het naastgelegen zaaltje alwaar een flamencovoorstelling gegeven zou worden. Ik had überhaupt nog nooit een live dansvoorstelling bijgewoond, maar ik ging meteen overstag toen een robuuste Spaanse vrouw haar keel opentrok. Het hele leed van de wereld gooide ze eruit! Fantastisch! Ik zag het al helemaal voor me dat zij voortaan bij P. en mij de was kwam doen: “Cada vez que nos miramos / yo no sé por qué será / se le pone a esta flamenquita / la carita colorá!” Ondertussen begon er een dame in flamencojurk te dansen en ik kon alleen met open mond staren. Ik wilde nooit meer weg uit deze tent! De flamencodanseres deed gewoon een striptease met haar kleren aan. Niet alleen een aantal gevorderde danseressen lieten hun kunsten zien, ook een aantal dames die net een cursus flamenco afgerond hadden. Allemaal geweldig! Zelfs een meisje dat nog te verlegen was om uit haar ogen te kijken veranderde op de dansvloer in een spannende diva. Na een fijn aantal Spaanse wijntjes wist ik het zeker. Ik wil ook! Ik wil ook! Met beneveld hoofd een flamencovrouwtje met rushes-jurk aangesproken: “Ik vind het zoooooooo leuk dat flamenco, echt zoooooooo leuk. Dat wil ik ook. Echt, zoooooooo leuk. En die jurk die je aanhebt, ook zoooooooo leuk. Weet jij misschien waar ik op les kan?” Het flamencovrouwtjes zal vast iets teruggeantwoord hebben, maar dat is mij geheel ontgaan. Wel werd ik de volgende ochtend met m’n kleren nog aan wakker. Ik hoorde het getikketak van de flamencoschoenen nog in m’n hoofd. Kater. Maar ik vond wel een visitekaartje van een flamencolerares in m’n broekzak. Het is al geregeld. Na de zomer zitten vriendin M. en ik op flamenco-les! Maar eerst natuurlijk even zo’n leuke rood-met-wit-gestippelde-jurk-met-rushes aanschaffen. Olé!

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. verbal jam schreef:

  Ok, maar dat wèl eerst effe met je brakke kop je mailbox eindelijk leeghalen, want zó passen er geen foto’s in! ;-)
  (was dat even on-topic of niet?) ;-)

 2. ErHa schreef:

  Ik zou dan ook zorgen voor een flinke voorraad Spaanse wijn.

 3. Marti schreef:

  Gaaf hé? Als ik *ooit* de reis naar A’dam voor elkaar krijg dan wil ik daar happie doen!

  Ook OT: over mailbox gesproken, zal er ook eens een mailtje bij doen…

 4. Noud! schreef:

  kan je niet al eerder beginnen? hebben we meteen wat extra vermaak op de komende meetings! maar goed, mijn huisgenootjes zitten op buikdansles! is dat niet beter?

 5. lijn schreef:

  Wat goed dat je het dan ook doet!
  Ik heb daar de volgende ochtend meestal een stuk meer moeite mee…

 6. CasaSpider schreef:

  Als je het een beetje kan, kom je dan wel bij mij de was doen… :-)

 7. Erwin schreef:

  Mijn beste maat is Juan Romano en speelt regelmatig in Duende. Ik heb afgelopen zaterdag nog met hem gezongen.

  Tof!

  Ik wens je veel succes!

 8. poppie schreef:

  olé

 9. Zwever schreef:

  Leuk, grappig, doen zolang het geen opvlieging is

 10. leenx schreef:

  café Duende is gewoon altijd leuk!

 11. Roderik schreef:

  Probeer eens wat Ritalin…misschien helpt dat je buitensporig impulsieve geest enigszins te temperen

 12. DjB schreef:

  @marti, de intercity op perron 1a om xx:20 en xx:50uur gaan rechtstreeks naar A’dam…

  ;p

 13. koen schreef:

  ritalin :-)) grijns!

 14. elswhere schreef:

  Van een jurk met rushes word je vast heel zenuwachtig, doe maar een met ruches!

 15. Luna schreef:

  Hahaha! Kun je nagaan, ik zat helemaal in de flow van de flamenco-rush!!

 16. meki schreef:

  die jurk ha ha ha

 17. meki schreef:

  die jurk ha ha ha

 18. Bart schreef:

  Juan Pena Lebrijano Orquesta Andalusi De Tanger, voor als je van de muziek gaat houden ( Globestyle label )

 19. heleen schreef:

  kan je gelijk de workshop van Jose Cortes, Amparo Cortes, Miquel Muno doen…5 en 6 Juni…

 20. W.Koelewijn schreef:

  Op zoek naar Juan Romano alias Rolf van Marle,die ik een keer heb bewonderd in een gezellig muziek cafe in Strijp, kwam ik op deze site terecht. Hoe kom ik er achter of en wanneer Juan nog eens optreedt in dat cafe in het Eindhovense Strijp. Ik zou graag nog eens heen gaan. M.v.g. W.Koelewijn Breda

 21. henk schreef:

  18 Juni 2005 Fiesta flamenca..:SOL Y LA LUNA, 3 gitaristen , percussie, flamencozang, 50 dansers…Stadshal Amersfoort.(theater de Flint).033-4229229.

 22. Henk schreef:

  workshop flamenco, 2 niveaus 5 en 6 maart 2005… 5 uur les .docent Miquel Munos (conservatorium Brussel) zang:Amparo Cortes, Sevilla, gitaar Jose Cortes, Brussel.Lokatie de Bilt: info:www.flamencosite.tk of 0345-519332.

 23. You are invited to check out some relevant pages on POKER GAMES POKER GAMES http://www.cafexml.com/poker-games.html http://www.cafexml.com/poker-games.html – Tons of interesdting stuff!!!

 24. mony schreef:

  nice to meet you