web analytics

36

VOEL JE AL IETS?

Dat ik al een jaar lang niet écht was uitgeweest betekende dus ook dat ik al een jaar geen xtc had gebruikt. Of misschien wel langer zelfs. En dan ga je op een gegeven moment vanzelf denken dat je er klaar mee bent. Dat je een bepaalde periode uit je leven hebt afgesloten. Dat je die tijd gehad hebt. Dat je nu misschien eindelijk volwassen bent. Of zoiets. Ik dacht in ieder geval dat het stappen met een pilletje niks meer voor mij was. Dus toen ik afgelopen vrijdag bijna broodnuchter in de Panama stond vond ik dat een hele ervaring. Want ik leek de enige. “Hoe vind je het hier?”, vroeg iemand, want ik was immers nog nooit in Panama geweest. “Nou, ik voel me een beetje out of touch met de rest, want ik zit hier drugsvrij”, zei ik. “Wil je iets dan?”, vroeg die iemand. En toen dacht ik meteen; waarom ook niet? Ik twijfelde niet eens. Want had xtc niet bijna dezelfde chemische samenstelling als Prozac? En krijgen huismoeders in kleine kutdorpjes geen Prozac voorgeschreven omdat ze het niet aankunnen dan hun jongste kind nu eindelijk ook naar de kleuterschool gaat? Omdat ze het huis dan zo stil vinden? Waarom zou ik dan verdomme niet aan een partijtje zelfmedicatie mogen doen? Had ik mij het afgelopen jaar niet ongelooflijk zwaarmoedig en saai gevoeld? Had ik niet, net als die moeders uit die kleine kutdorpjes, recht op mijn eigen dosis chemische ontspanning? Ik vond van wel. Dus ik slikte voor het eerst sinds een jaar weer een pilletje. En ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik heb alle shit, alle depressie, alle toestand, alle drama’s en alle negativiteit van het afgelopen jaar van me afgedanst. En dat dan 5 uur lang. En dat niet alleen op vrijdag, maar ook op zaterdag. Ik lag weer ouderwets 2 weekend-ochtenden om 8 uur in bed. En het was het allemaal elke minuut waard. Ik ben weer gelouterd en gereinigd. Het ware geluk bevindt zich van binnen? Absoluut. Het moest alleen weer even chemisch opgewekt worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

36 reacties

 1. Kaat schreef:

  Soms heb je dat gewoon even nodig. En je hebt helemaal gelijk hoor. Als huisvrouwen naar de sherry grijpen, waarom zou je dan niet af en toe een pilletje mogen slikken? Zolang je het maar met mate(n) doet toch?

 2. Nijnster schreef:

  Ha, dus de was word nu ook uit de machine gehaald!! Luna is over haar dipje :d

 3. Luna schreef:

  Nu je het zegt; ik heb er nog eentje in zitten… eerst maar weer eens draaien… :-)

 4. ReZa schreef:

  Gewoon lekker altijs doen waar je zelf zin in hebt hoor. Zolang je anderen er niet mee lastig valt natuurlijk :-)
  Zelf vind ik zo af en toe een blowtje heerlijk. Vergeet ik even alle zorgen en voel me gewoon enorm ok.

 5. Foefer schreef:

  ’t Is vast niet hip om op te merken dat ik aardig drugfree ben gebleven tot dusver in dit leven. En dat gaat me prima af, dacht ik zo.
  Maar niks ten nadele van wie er zo nu en dan wel trek in heeft: you go, girl!

 6. Nijnster schreef:

  Heb hier ook nog wel een wasje of tig voor je liggen..mocht je de spirit weer terugvinden…ik hou me aanbevolen!

 7. Hennie schreef:

  ha weet hoe lekker dat kan zijn om de 2 weken een kuur geniet er maar weer van elke dag van je leven er af komt er echt niet meer aan xtc xtc extase

 8. blue schreef:

  mmmmmmm…het klinkt wel lekker.maarre..nee toch maar niet ;)

 9. Sientje schreef:

  Sexy foto boven aan je log, Luna! Ook geinspireerd door ’t weekend?

 10. Geniet, maar wel met mate :)

 11. esther schreef:

  Het lekkerste is toch je eigen ecstasy, puur natuur. Maar als je je al tijden kut voelt kan een chemisch steuntje in de rug geen kwaad, denk ik. Voor mij is het niks in elk geval, ik krijg er rare hartkloppingen van enzo.

 12. Nina schreef:

  Lekker he? :-)

 13. Marc schreef:

  Het klinkt als een verdomd goed idee, maar ik heb toch het idee dat ik het niet bij een paar pilletjes zou kunnen houden. Dat kon ik vroeger ook nooit zo goed :)

 14. Harry Perton schreef:

  What a drag it is getting old

  / D – Em – /

  Kids are different today, I hear every mother say
  Mother needs something today to calm her down
  And though she’s not really ill, there’s a little yellow pill
  She goes running for the shelter of a mother’s little helper
  And it helps her on her way, gets her through her busy day

  / Em – – – / Em – F D / G – C Am / – – D7 – / Em – – – /

  Things are different today, I hear every mother say
  Cooking fresh food for her husband’s just a drag
  So she buys an instant cake and she burns her frozen steak
  And goes running for the shelter of a mother’s little helper
  And two help her on her way, get her through her busy day

  {Bridge}
  Doctor, please, some more of these
  Outside the door she took four more
  What a drag it is getting old

  / C – D – / G – C – / D – Em – /

  Men just aren’t the same today, I hear every mother say
  They just don’t appreciate that you get tired
  They’re so hard to satisfy, you can tranquilize your mind
  So go running for the shelter of a mother’s little helper
  And four help you through the night, help to minimize your plight

  {Bridge}

  Life’s just much too hard today, I hear every mother say
  The pursuit of happiness just seems a bore
  And if you take more of those, you will get an overdose
  No more running for the shelter of her mother’s little help
  They just help you on your way through your busy dying day
  Hey!

 15. Claudia schreef:

  Ik heb eigenlijk nooit drugs gebruikt wel eens een joint (is dat drugs???). Maar het is idd zo af en toe goed om uit het vaste schema van het leven te treden, ik ben wel moeder en heb een dochter van 7(bijna 8) en ga bijna elk weekend uit mijn dak.. dansen en drinken en de volgende ochtend vroeg weer op en fris en fruitig en dan kan moeke er weer de hele dag tegenaan!!! LOL
  X

 16. Cleo schreef:

  Hum, klinkt als een promopraatje voor XTC…En toch lijkt het me niet iets om van harte aan te bevelen bij je publiek.

 17. KikiZazou schreef:

  Mijn arts zei altijd dat mijn drugsgebruik een begrijpelijke vorm van zelfmedicatie was, alleen niet de juiste…
  (Heb een heel scala aan antidepressiva en ander fijns gebruikt, wat dus medisch gezien beter was, maar op dit moment gebruik ik liever helemaal niets)
  Gevoelige mensen die aanleg hebben voor depressie ( en alcoholgebruik) moeten echt heel voorzichtig zijn met wat ze aan hun hersenchemie toevoegen. Weet je zelf ook wel denk ik. In jouw geval denk dat dit weekend het goede effect en het urenlange dansen etc juist weer heel goed is geweest voor de hersenchemie. Nog beter dan prozac Ben eigenlijk wel benieuwd of je nog een terugval/kater krijgt. Hoop van niet, denk ook niet, vanwege al dat dansen dus en al dat ware geluk dat is opgewekt ;) Zeer genezend. Maar regelmatig en veelvuldig gebruik is toch echt niet goed voor de natuurlijke hersenchemie, en dat is niet onbelangrijk, dus misschien alleen maar een paar maal per jaar aan te raden. En dan ook volop genieten van het therapeutisch effect.

 18. Nahum schreef:

  ik heb nooit harddrugs gebruikt, geen pilletje. Doe het niet regelmatig, niet goed, hoor :-(

 19. koen schreef:

  bah, … sexpilletjes ;-)

  ik wissel ook altijd verslavingen, luna !

 20. Mario schreef:

  Het heeft mij ook altijd goed gedaan, dat dan weer wel.

 21. desiree schreef:

  Tjee, het is toch veel te warm om hier in de reacties te gaan lopen moralen?

  In tegenstelling tot saaie drugs wordt xtc steeds zuiverder, en dat moet je van harte toejuichen! ;p

 22. SillyCrazyMe schreef:

  Geluk uit een pilletje is geen geluk. “Als huisvrouwen naar de sherry grijpen” zegt Kaat. Luna is toch ook niet helemaal alcoholvrij zou ik zo zeggen.

 23. Corinne schreef:

  Je lijkt wel gek…

 24. jaja schreef:

  “Het ware geluk bevindt zich van binnen? Absoluut. Het moest alleen weer even chemisch opgewekt worden.”

  wat?!?!?

  ach kom op zeg, wat een gelul! beetje je cognitieve dissonantie wegwerken luun? je weet heel goed dat juist dat door de drugs komt.

 25. dubstar schreef:

  Wat een moraalridders hier zeg.. Luna is juist heel goed bezig geweest door een pauze in te lassen van een jaar. Ze heeft volgens mij veel nagedacht over het ouder worden, de do’s en dont’s die bij die leeftijd horen maar krijgt dan plotseling zin in een pilletje. Dat pilletje zet even alles weer op z’n plek .. heerlijk toch ?

  Luun, ik weet precies wat je bedoeld en daar is vuccin’ helemaal niks mis mee. Heeeerluk

 26. dubstar schreef:

  Nu lees ik er nog iets meer en ik vind het eigenlijk een beetje triest. Ik snap ook eigenlijk niet waarom zoveel van die anti-drug figuren op deze log komen.. misschien toch we interessant dat iemand dingen durft te doen en zeggen waar jullie alleen maar van kunnen dromen ?

  Keep on rollin’ Luna!

 27. jaja schreef:

  wat een moraalridders? wat? oh wacht even dus drugs gebruiken is helemaal ok, niks mee aan de hand joh, zo safe als het maar zijn kan? oh nee, wacht even, mensen die geen drugs gebruiken zijn saai en burgerlijk? en jij bent zoooo cool dus! is dat het dubstar? het gaat er niet om dat mensen drugs gebruiken dat is een eigen keuze, het gaat erom dat mensen denken dat drugs alles goed maakt. rot toch lekker op joh met jouw gepreek zeg.

 28. sandra schreef:

  Drugs.. maakt net zoals drank meer kapot dan je lief is..

  Thats all ive got to say and im never comming back again to this site!

  keep taking drugs.. keep away all the reality!!

  Mensen doen zo vaag als ze drugs hebben gebruikt.. blegh!

 29. brtk schreef:

  xtc saves the day

 30. tjikki schreef:

  ik doe alleen explosion :D
  heerlijk, soms…

 31. SillyCrazyMe schreef:

  Zoals Skunk Anasie al zong: “Just because it feels good, doesn’t make it right”

 32. Yvonne schreef:

  Ten eerste iedereen moet zelf weten wat hij doet.
  Ten tweede .. Ik ben geen zielige huisvrouw, ben een normale ( ahum ) jongedame van 33. Ik slik prozac , omdat mijn hersen een bepaald stofje niet aanmaken.De vergelijking tussen prozac en xtc klopt dan ook niet echt. Juist door de prozac kan ik een regelmatig leven leiden.
  En met Xtc krijg je toch echt een ander gevoel.
  Maare af en toe een nachtje dansen , zou van mij best een bijwerking van de prozac mogen zijn. ;)

 33. Kees schreef:

  relax and peace.

 34. Kemal schreef:

  Sterk spul he, dat Fishermansfriend :)

 35. Eva schreef:

  Ik weet het, de post is al oud…maar desalnitetemin:
  Wat een inspiratie zeg….pffff, echt Luna.

  Een inspiratie om blij te zijn met mezelf, en dat ik al een lange tijd het leven doorkom zonder drugs. De sjit die in mijn leven gebeurt wil ik en kan ik gewoon facen, zonder drugs. En ik kan ermee leven, dat het soms gewoon volkomen kut is en daar dan juist sterk van worden, ipv bloody sneu en schijterig naar een xtc-tje te grijpen.

  Jammer dat het je niet op eigen houtje is gelukt, om blij te zijn om het leven dat je hebt, en die dingen die je kunt doen…zo maar… .

  het beste, Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *