web analytics

23

LUNA ZIET EEN ACT

“Ik dacht even dat ik hallucineerde, maar daar staat echt een meisje met een mondkapje”, zegt T. van Dancelinx.com. Ik verwacht een Chineesje met een extreme SARS-angst te treffen, maar wanneer ik me omdraai kijk ik recht in de ogen van een meisje met een grijze overall, een bouwvakkerhelm en dus dat mondkapje. Oh, Christus, een act, denk ik. Het is een jaar geleden dat ik écht ben gaan stappen. Echt uitgaan naar een club. Gisteren stond ik in de Panama en was even vergeten dat elk zichzelf respecterend feest een act heeft. Een soortement van intermezzo waarbij wat lekkere wijven op het podium hun ding gaan doen. Beetje geil dansen, beetje geil kijken, ondertussen nog wat kleren uit, eventueel wat tegen elkaar oprijden en dan weer van het podium af. De 2 danseresjes, die zichzelf waarschijnlijk ‘performers’ noemen, slepen vuilniszakken van het rechterpodium naar het linkerpodium. En dat een half uur lang. Ik snap het niet. Maar waarschijnlijk is over deze act uren vergaderd. “Meiden, we gaan iets doen met het thema IAMsterdam. Ik wil dat de clubgangers even stil staan bij zichzelf. Iets met een statement, iemand suggesties?”, zal de creative manager gevraagd hebben. “Iets met vuilnis natuurlijk”, zal een danseresje gezegd hebben, “en dan bedoelen we daar dan het milieu mee.” “Ja, en we bedoelen ook de maatschappij”, zal het andere danseresje hebben ingestemd. “Werk het maar uit tot een act”, zei de creative manager. Dus stond ik gisteren sprakeloos toe te kijken hoe 2 danseresjes met een enorme toewijding vuilniszakken versleepten. “Ik snap het echt niet”, zeg ik tegen T. van Dancelinx.com, “trekken ze die overall nog uit? Dat we een leuk, spannend dansje in bikini krijgen?” Maar die overalls gingen niet uit. En er werd ook niet geil gedanst. Het was vooral heel raar. Ik vind; als je wordt ingehuurd om een act te doen op een dancefeest, dan moet dat minstens in bikini gebeuren. Anders heb je er als clubganger gewoon niks aan. Maar wat ik gisteren zag zal ik nooit vergeten. En misschien was dat nu eigenlijk precies hun bedoeling.

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Nina schreef:

  Mijn hemel, wat een bullshit. Dat is dan zeker kunstzinnig. Het ergste is nog wel dat die ‘performers’ zichzelf serieus nemen!
  Triest.

 2. Pollie schreef:

  Als dit voor iedereen zo slaapverwekkend was zullen ze zich een volgende keer wel twee keer bedenken met zo’n act.

 3. Wiro schreef:

  Juist. Vreemde lui, daar aan de andere kant van de IJssel.

 4. Kaat schreef:

  Is het een keer bikini weer, trekken ze een overall aan. Waar gaat het heen met deze wereld?

 5. blue schreef:

  strange…..

 6. esther schreef:

  Ik snap niks van dit soort performance-acts. Als ik zoiets wil zien, ga ik wel naar het theater. Als je uitgaat heb je toch geen behoefte aan deze flauwekul? Tenzij met drank en een drugje op, dan is het weer hilarisch natuurlijk.

 7. mspoez schreef:

  Heej Luna, je wordt oud!

 8. seriouzz schreef:

  als ze gewoon m’n vuilnis ophalen snap ik het helemaal!

 9. T. schreef:

  hihi, geinig :D Binnenkort is ook ter inzage te vinden in het gemeentearchief: “sociale werkverschaffing in het n8leven”; een relaas over evenementen waar jongerencultuur, maatschappelijke vorming en entertainment elkaar ontmoeten.

 10. dimitri schreef:

  waar zijn die goeie oude tijden gebleven dat mensen iets maakten of deden en dachten aan de mensen die het gaan bekijken.

 11. Claudia schreef:

  Hmmz.. nou idd… een overal aan met dit weer.Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar meisjes in bikini’s… heb je tenminste iets om naar te kijken…. LOL maar deze act vergeet je idd niet zo snel… X

 12. Erwin schreef:

  Ze zoeken nog ambassadeurs.

 13. Corinne schreef:

  Zonde van de tijd die er in gestoken wordt…

 14. tijjger schreef:

  Geil (paal)dansende meisjes in bikini vind je op ‘De Parade’ (http://www.deparade.nl/) bij ‘Hello Ici’ ;-)

  Grtz,

 15. Rick de Kikker schreef:

  ‘Trying to act normal’… dagelijkse kost hier.

 16. Afwas schreef:

  Je moest eens weten wat voor vage, geile dingen er gebeuren op de personeelsfeestjes van Stadsreiniging..!

 17. helena schreef:

  Ik KEN zo’n creative manager. “We gaan iets doen in het spanningsveld van communicatie, streetlife en body-image. Mensen een beetje prikkelen… de zaken eens in een ander perspectief zetten.” Uiteindelijk zie je dan op het podium een volwassen vent in hotpants urenlang zogenaamd in een mobieltje praten, met een chupachup in z’n kontzak. Maar zoals hij altijd zegt: “KOM er maar eens op!” Tja…

 18. Luna schreef:

  Hahahahahaha!

 19. Tsja, in je bikini staan en je reet showen , is volgens mij beter voor de maatschappij, dan jezelf in een vuilniszak slepen en mensen gaan vervelen met je act :p

 20. Kemal schreef:

  In de kleedkamer after party liepen de dames wel in bikini :)

  Deze is voor P :
  Op zaterdag 16 juli zal Motion plaatsvinden in Panama te Amsterdam. Voor deze editie is het gelukt de absolute wereldtop te strikken: John Digweed !

  tot de 16e :)

 21. Luna schreef:

  Oh ja! In de kleedkamer wel! Was zeker alleen voor intimi!
  En woehoe! John Digweed! Ik kreeg gisteren ook al een sms-je van vriend A. dat-ie binnenkort kwam in Panama… P. en ik gaan er zeker naartoe!

 22. Luna schreef:

  Wat zeg ik? Ik heb de kaartjes al meteen besteld! Woehoe!

 23. esther schreef:

  Heb net gelezen dat dansgroep Chrisztina de Chatel een stuk gaat opvoeren voor Julidans waar ‘ echte’ vuilnismannen in voorkomen. ‘ Want waarom zou er niet iets sierlijks zitten in de bewegingen van een vuilnisman?’
  Luna, ik denk dat je getuige was van een nieuw fenomeen, ofzo.
  Evenzogoed wil ik toch een teiltje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *