web analytics

12

EEN BOODSCHAPPENLIJSTJES-SYSTEEM

Vriend H. had ons uitgenodigd voor een etentje, dus P. en ik namen vrijdag de bus naar Amstelveen. Na wat borreltjes in de tuin vertrok vriend H. richting keuken. Dus vertrok iedereen, inclusief de wijnglazen, ook richting keuken, want in de keuken wordt het altijd pas écht gezellig. Hangen aan de bar, hangen tegen het aanrechtblad, zitten op het aanrechtblad en ondertussen nog een wijntje. Mijn blik viel op de keukentafel. Daar lag een blocnote met lijntjes. En keurig in de linkerbovenhoek was H. begonnen met het noteren van de boodschappen. Shit, een kerel die een paar dagen van tevoren een boodschappenlijstje maakt, dacht ik. Die wil ik ook. “Jeetje, H., wat goed! Ik vergeet altijd zo’n lijstje te maken en daardoor missen er nog wel eens essentiële producten in ons huishouden” zei ik. “Ik heb van alles 2”, vertelde H., “en als er van de 2 flessen olijfolie nu eentje op is, dan zet ik dat meteen op het lijstje. Ik haal eens per week boodschappen en zo weet ik zeker dat ik nooit zonder olijfolie kom te zitten.” Deze man had een systeem! Een jaloersmakend systeem. Ik heb wel altijd 2 flessen wijn in huis. Dat dan weer wel. Maar verder is er in huize P. en Luna weinig systeem te vinden. Ik haalde P. erbij. “Moet je kijken!”, riep ik. Ook hij was zwaar onder de indruk. We zijn allebei groot fan van een gestructureerd huishouden, maar allebei te druk met andere dingen om het voor elkaar te krijgen. Als ik al een boodschappenlijstje maak, dan is het 5 minuten voordat ik richting supermarkt vertrek. Om dan vaak alsnog het briefje te vergeten en in de supermarkt random wat producten in m’n mandje te gooien. En er dan thuis achter te komen dat ik het belangrijkste ingrediënt ben vergeten. Kan ik weer terug.

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Sanne schreef:

  Hahaha, ik maak al jaren briefjes, en nee, het helpt me niets. Ik haal grotendeels wat er op het lijstje staat. De rest wordt haast automatisch vervangen door producten die smakelijker zijn. “…Als ik dit haal, dan heb ik dat toch niet meer nodig, dat kan later altijd nog…”

 2. lijn schreef:

  Ik maak briefjes als ik ook een Recept klaar ga maken. Zodat ik niet ineens het belangrijkste ingredient mis.

  En verder is er de avondwinkel. Die is in Amstelveel natuurlijk veel verder weg. Dan moet je wel een systeem ontwikkelen.

 3. Luna schreef:

  Hmm, lijn, misschien heb je daar wel gelijk in… Hier kun je op bijna elk uur van de dag boodschappen doen…

 4. Maks schreef:

  @lijn:
  Een systeem ontwikkelen. Was dat nou niet nèt waar het Luna aan ontbreekt?

 5. kiki schreef:

  Ik ken het probleem van dingen vergeten die bijna op zijn. Eerder die week dacht je nog “die moet ik halen!” En als je richting supermarkt vertrekt dan denk je bij jezelf “wat was nou bijna op?”

  Ik heb een oplossing gevonden. Geen gezeur met bloknoten die op het aanrecht zwerven. Nee met krijtverf een keukenkastje geverft met een krijtje eraan. Langzaam in die maand verzamelen zich daar dan artikelen op die bijna op zijn….. !!!!

  Handig toch!!!

 6. Chantal schreef:

  @kiki: neem je vervolgens dan dat keukenkastdeurtje mee naar de supermarkt? :)

  Wij hebben een bloknootje met pen op de koelkast liggen en als er iets op is of bijna op, meteen opschrijven en klaar!
  Tip: bij de Xenos kan je pennen kopen met een magneetje aan het uiteinde die kan je dan handig aan de koelkastdeur hangen eventueel papier met magneetjes ernaast.

  Ja, ja, ik ben heeeel erg georganiseerd.

 7. mireille schreef:

  Ik doe 1x in de week de boodschappen voor de hele week. Een grote lijst maken terwijl je de kastjes door stuift.

  Je moet er alleen wel tegen kunnen om op dinsdag te besluiten wat je de maandag erop gaat eten…
  En als je trek heb in iets anders…tja, dan is het een tussenstop bij de verkopende partij!

 8. Skar schreef:

  Herken het allemaal ;-) Allemaal ook geprobeerd… maar werk nog steeds met systeem ala mireille … net voor het boodschappen plannen voor de hele week en dan dus ook alles uitzoeken: wat mist er, wat hebben we nodig, is dit er, wat moeten we nog extra hebben etc
  Heel gepuzzel… maar klopt over het algemeen wel :)

 9. CK schreef:

  Deze man had een systeem! Een jaloersmakend systeem (Luna)

  argghhh.. mijn vader deed en doet altijd hetzelfde. Heb me daar als kind behoorlijk aan geergerd :). Laatst merkte ik dat het over ging nemen mbt koffie-pakken. Want ’s ochtends geen koffie hebben als je net wakker bent is geen pretje. Dus die heb ik ook altijd extra op voorraad staan. Ben ook een echte hamsteraar geworden qua bonusaanbiedingen. Altijd genoeg in de vrieskast liggen mochten mijn opdrachtgevers niet tijdig betalen.. Neem toch dingen over :)

 10. kiki schreef:

  Nee ik neem niet dat keukenkastje mee naar de supermarkt!!! Ik schrijf het over op een boodschappenlijstje!!!

 11. schreef:

  Ik vond vanmiddag een boodschappenlijstje die ik mezelf had toegemaild…handig als je net uit de supermarkt terugkomt…

 12. poep schreef:

  krijtmuur is leuk in je kamer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *