web analytics

10

LUNA EN DE VRIJMIBO

Na 2 flessen rode wijn tijdens een mini-vrijmibo leek het vriendin L. en mij zeer belangrijk om wat te eten tussendoor. Wij vertrokken vol goede moed en lekkere trek richting Japanner, maar op de Nieuwmarkt begon het keihard te gieten. “Ik laat me niet zeiknat regenen hoor, dan gaat m’n haar naar de klote”, zei vriendin L. En ineens stonden we in de deuropening van café De Vriendschap. Om de bar stonden zo’n 10 barkrukken met daarop zo’n 10 stamgasten. Alle ogen waren op ons gericht en ze keken ons stomverbaasd aan. Wat doen die wijven hier, dachten de stamgasten simultaan. We kregen de rot-op-dit-is-ons-café-en-dit-is-onze-vrijdagmiddagborrel-blik. Maar daar trokken vriendin L. en ik ons niets van aan. Wij werden als een magneet naar een pluizerig wit hondje getrokken. “Ah, wat een liefje”, zongen wij in koor en aaiden het witte hondje aan alle kanten. De eigenaar van het hondje, een 50-er met woest haar en een baard van een week ontdooide meteen. We kwamen dan wel de rust in zijn café verstoren, maar vrouwen die van z’n hondje hielden, van die vrouwen hield hij ook. “Ze heet Rocka”, zei de stamgast. En met die openingszin werden we vrienden voor de hele vrijdag. Vriendin L. en ik gingen aan een tafeltje zitten en de stamgast en Rocka kwamen er gezellig bij. Even later schoof er nog een stamgast aan ons tafeltje en toen was het feest compleet. “Je hebt echt de schattigste tietjes die ik ooit heb gezien”, zei de stamgast na een paar kwartier en een paar rode wijn. “Het woord ‘tietjes’ is wel heel erg jaren-70 hoor”, zei ik. Dat was hij niet met me eens. Maar wij lulden sowieso volkomen langs elkaar heen. De stamgasten en wij hadden een top-vrijmibo. En Rocka lag met haar witte pluisharen op mijn zwarte jas te slapen. Vriendin L. en ik vergaten die avond te eten.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. marcus schreef:

  ik wil de 1e zijn om een reactie te plaatsen. Bij deze. Hoe was de sex?

 2. Luna schreef:

  Briljant… ;-)

 3. Bonk schreef:

  Over het algemeen is de vrijdagmiddagborrel de perfecte gelegenheid om eens ongegeneerd over tieten, neuken en auto’s te praten. Als je met de auto was gegaan, was hun dag vermoedelijk helemaal goed geweest.

 4. Maks schreef:

  Waar is de tijd gebleven dat je als man nog gewoon met de vlakke hand in het gezicht werd geslagen na zo’n ’tietjes’-opmerking?

 5. Suffie schreef:

  Wat nou, die man heeft toch gewoon gelijk??

  **bloos**

 6. duh schreef:

  wat is een vrijmimbo

 7. duh schreef:

  vrijmibo natuurlijk

 8. Luna schreef:

  Een vrijdagmiddagborrel!

 9. artgrrl schreef:

  Japans eten is sowieso te duur… maar wel erg lekker!

 10. Suffie schreef:

  Overigens ken ik alleen de mibo. Zou niet weten waarom vrijdag anders is…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *