web analytics

23

EERSTE KERSTDAG 2006

Dat kerstmis altijd behoorlijk stress-gerelateerd is, dat weet ik. Dat ik al een paar weken van tevoren aan het nadenken ben wat voor een cadeautjes voor wie te kopen, dat weet ik ook. En dat ik qua hapjes en drankjes altijd veel en veel en veel te veel inkoop, en er nog een paar dagen mee blijf zitten, dat weet ik nu ook wel. Dat ik een paar weken voor 25 en 26 december de kerstboom opzet, omdat ik zo’n zin heb in kerstmis, daar is zelfs partner P. aan gewend geraakt. Maar waar ik niet aan wen en waar ik ook niet aan wil wennen, omdat juist dat het verschil maakt tussen alle kerstdagen, is het ouder worden van degenen waarmee ik het vier. Het ouder worden van P.’s ouders maakt me verdrietig. We zien ze trager worden. Langer nadenken over dingen. Niet meer zo fief en adrem reageren. Niet meer zo goed tegen drank kunnen. Maar aan de andere kant zie ik hun kleindochters, mijn nichtjes, opgroeien, tot 2 heerlijke meiden. Voor het eerst was nichtje S. helemaal niet jaloers op de cadeautjes die haar zus kreeg. Ze was zelfs oprecht blij voor haar grote zus en schreeuwde: “Dat wou M. heel graag hebben!!!” Nichtje M. had voor kerstmis iets van Polly Pocket gevraagd en aangezien ik volledig los mocht gaan met de pinpas van partner P. had ik een heel ingewikkeld en vooral groot ding gekocht met allerlei features en dingen die konden bewegen en konden knipperen. Het was een perfect cadeau en nichtje M. heeft de rest van de avond meerdere keren om zowel mijn als P.’s nek gehangen om ons zo ontzettend te bedanken voor alle cadeaus, maar dan vooral voor haar Polly Pocket-cadeau. En haar blijdschap was echt en geen geef-je-tante-eens-een-kusje-bedankje. Een paar jaar terug dacht ik nog wel eens; dat komt niet goed met die meisjes. Wat een moeilijke kinderen. En wat kunnen ze gillen! Maar ik heb deze kerst zulke lieve gesprekken gehad met mijn nichtje M. en ik heb zo genoten van het enthousiasme van nichtje S., dat ik ervan overtuigd ben dat het 2 toppers gaan worden. En als je dan de volgende middag, als iedereen weer naar huis is, 2 hele lieve post-it memo’s op je toetsenbord vindt, dan weet je het zeker.

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Brooklyn schreef:

  The circle of life…..En wat een lieffies!

 2. Doinja schreef:

  Zoals je weet hebben wij vijf van die (b)engeltjes… en ook met hen komt het vast wel goed! Geniet van je familie!

 3. Kimske schreef:

  gos wat onwijs lief!!!!!!!!

 4. Aukje schreef:

  Je hebt mijn verhaal geschreven, maar dan met iets andere ingrediënten (bij mij deed Slimy the trick). En ik word ook verdrietig van de ouder wordende ouders. Het leven is wat dat betreft altijd dubbel.

 5. Pollie schreef:

  Dit is echt ontroerend. Bewaar ze maar goed die post-it stickertjes. Ik zou ze in ieder geval in mijn plakboek plakken. Heb er inmiddels al minstens 12;-)

 6. M%n schreef:

  dat is zooo lief :)

 7. Blue schreef:

  ach wat schattig! maar ja , je klinkt ook wel als de ideale tante. En dan kan je dit soort memo’s verwachten he :)

 8. Ellen schreef:

  Ahhhh wat koddig. :-)) Lief.

 9. Dré schreef:

  Maxime en Shay-Lyn da’s inderdaad zorgelijk. Zou ik ook gaan gillen.

 10. lies schreef:

  @ dré: what’s in a name …

 11. Jan schreef:

  * snik *

 12. Menno schreef:

  Hij gaat naar anti-spam, wat ik ook beneden intoetste

 13. Menno schreef:

  Anyway – grappig dat je het zo stelt, maar er zitten aan ouder worden toch wel wat andere aspecten. Ik weet natuurlijk niet hoe oud P’s ouders zijn, maar wel weet ik dat als je ouder wordt zaken als “adrem” en “tegen drank kunnen” blijken niet zo verschrikkelijk belangrijk te zijn. Er zijn andere prioriteiten. En voor wat “fief” betreft, daarvoor hebben we natuurlijk V**** ;-)

 14. Menno schreef:

  Als ik het woord V****a voluit spel, gaat ‘ie altijd naar anti-spam. Da’s belachelijk, Luun

 15. Luna schreef:

  Sorry Menno! Ik heb een aantal woorden ingesteld die je niet mag tikken in de comments… misschien dat ik ze er trouwens weer uit kan halen sinds ik die ‘secret question’ heb…
  Je hebt helemaal gelijk dat zaken als ‘adrem’ en ‘fief’ en ‘goed kunnen drinken’ helemaal niet zo belangrijk zijn als je ZELF ouder wordt… maar voor MIJ is het moeilijk om dat bij hen te zien… juist misschien omdat dat het enige is wat mij kan opvallen… (afgezien van uiterlijk natuurlijk)… ik kan zelf trouwens ook niet zo goed meer tegen drank… :-)

 16. Suzanne schreef:

  Hey! Je staat in de Viva, wist je dat al? Bij de leukste links van 2006 :)
  Alvast een fijne jaarwisseling gewenst!

 17. Claud schreef:

  Een hele fijne jaarwisseling en dat ik in het nieuwe jaar weer mag genieten van je heerlijke log’s en al het moois wat je nog gaat maken!!!

 18. Menno schreef:

  Luun, OK, nu begrijp ik het. Ik zie het in mijn guestbook ook af en toe, wist niet dat je zo preuts was ;-)

  En voor wat dat drinken betreft, je moet je natuurlijk bij het ouder worden wel wat gaan aanpassen, bovendien wordt het steeds lastiger – ik werd drie jaar geleden DUI aangehouden, allereerste keer, en dat heeft me tot nu toe in totaal, met de verhoogde verzekering mee, ietsjes meer dan $10,000 gekost. Dan maar liever een sapje, da’s goedkoper ;-(

  Anyway, Happy New Year to you and P, en alle lezers, keep up the magnificent work.

 19. Menno schreef:

  Overigens merk ik wel dat ouders vaak eerder “oud” zijn dan mensen die uit keuze niet aan kinderen begonnen zijn. Or maybe that’s just because most of my ex-wives are either slightly older, or a bit younger than you are.

  Just getting back atcha *lach*

 20. Maurice schreef:

  Gelukkig 2007!!!!!!!!!!

 21. Hans schreef:

  Dat jij het woordje “toppers” gebruikt is toch wel een teleurstelling. Dat woord mag wat mij betreft geschrapt worden uit de dikke van dalen. En uit de dunne ook ….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *