web analytics

14

LUNA EN DE LAATSTE DINGETJES

Vrijdagochtend 8.00 belde ik naar mijn ouders: “Zijn jullie al wakker? Mooi. Ik loop nu naar de Albert Heijn toe voor de boodschappen voor het tapasdiner van maandag en dan kunnen we vanmiddag als jullie hier zijn misschien even met z’n drietjes nog een keertje gaan voor de laatste dingetjes die ik misschien vergeten ben.” De Albert Heijn om 8.00 ’s ochtends bleek een verademing. In totale ontspanning en rust kon ik mijn karretje volladen met allerhande lekkere dingetjes en een uur later liep ik met mijn fiets aan de hand met 2 overvolle fietstassen, 4 plastic tassen aan het stuur én een kratje bier bovenop de fietstassen weer van de Albert Heijn richting huis. Om een paar uur later, maar dit keer samen met m’n ouders weer in tegenovergestelde richting te vertrekken. Om de laatste dingetjes te halen, die we uiteindelijk met moeite in 3 plastic tassen gepropt kregen. De Albert Heijn was toen al een stuk minder gezellig dan die ochtend. En toen bleek dat we gistermiddag toch even nóg wat laatste dingetjes moesten halen op de Albert Cuijp en bij de supermarkt, toen was de sfeer op straat en bij de winkelende medemens al helemaal omgeslagen. Er moest gekocht worden! Zoveel mogelijk! En zo snel mogelijk! En die sfeer, die was meteen ook op mij overgeslagen. Wij moesten zo snel mogelijk pakken wat we pakken moesten en daarna ook zo snel mogelijk weer naar huis. Weg uit die drukte! Weg uit die chagrijnigheid. En doordat ik gisteren zo snel mogelijk uit die kerstdrukte wou, moest ik vanmorgen nóg een keer langs de supermarkt voor wat laatste dingetjes, omdat ik toch weer wat vergeten was. Yoghurt bijvoorbeeld. En peterselie. En de olijfolie bleek ineens op. En omdat ik er toch was, kon ik net zo goed ook nog maar even wat kerstijsjes meenemen. En shit, vanavond moet er ook nog gegeten worden. Volledig afgepeigerd zaten m’n ouders en ik vanmiddag om 12.00 aan de koffie. “Volgens mij hebben we nu écht alles in huis hoor”, zei ik. “Ik heb morgen eigenlijk net zo lief een boterham met kaas”, antwoordde m’n moeder. Komt ze lekker op tijd mee.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Ellen schreef:

  WHAHA………gekkenhuis. Ik ben blij dat ik alletwee de dagen weg ben van huis. Wat een gelukzaligheid.

 2. Brooklyn schreef:

  Poehpoeh….klinkt slopend. Tip! Huur een zaaltje, nodig heel veel mensen uit, vraag een euro of 35 entree en besteed vervolgens alles uit aan de catering! Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is het zaaltje versieren. Geloof me, dat is een verademing!
  Fijne kerst Luna! Geniet van je welverdiende tapa’s!

 3. sas schreef:

  Alleen het idee dat je twee dagen geen boodschappen kunt kopen, maakt dat je dat gevoel krijgt… terwijl ik normaal 1 keer in de week boodschappen doe!
  Fijne kerstdagen! Geniet van elkaar!

 4. Raven schreef:

  ik hoop voor je vader dat je dan tenminste toch die jeans aanhad ??

 5. Suzanne schreef:

  Ik denk dat de sfeer die jij omschrijft landelijk was, ik ervaarde het ook zo de afgelopen dagen. In de stad, bij AH, op straat….het slaat op je over he?
  Nou ik hoop dat je een beetje bij kan komen de komende dagen, een fijne kerst en alvast een gelukkig en gezond nieuwjaar! :)

 6. Kimske schreef:

  Wat mij opvalt, is dat echt iedereen chagerijnig in de supermarkt rond waggelt. Als we nu eens allemaal een beetje vrolijk doen, dan wordt t al een stuk gezelliger….

  toch??

 7. Pollie schreef:

  Is de kaas wel in huis?

 8. Maurice schreef:

  Het verschilt dus niets van de Grachtengordel of in het Westerpark Luun…hahahahaha.
  Welkom terug btw…;-)

 9. Janssen schreef:

  Wij hebben net als altijd op woensdag de boodschappen voor de hele week gehaald.
  Geen liflafjes hier.
  Man en zoon eten met kerst graag konijn,(mag,maak ik voor ze )ik moet er niet aan denken,ik eet gewoon allebei de dagen zuurkool met een stukje zuurkoolspek,eigenlijk een vorm van persoonlijk protest tegen die enorme vreetpartijen en overdadig gevulde karren…..
  Vrijdagmiddag wat vergeten dingetjes gehaald en inderdaad,ook hier een gekkenhuis…..en chagrijnige koppen,alsof de schappen hier ooit leeg zullen raken en ze er naast zitten.
  Prettige dagen!!

 10. Erwin Troost schreef:

  Ik heb nog wel een pot pindakaas en gewone kaas overigens ook, dus ze kan altijd even aanwaaien.

 11. KatYo schreef:

  Als je er vanuit gaat het het superdruk is hectisch is en het dus heel lang duurt voordat je boodschappen gedaan zijn, geef je je eraan over en valt het allemaal mee. Gewoon rustig blijven en blijven lachen, dan voelt het allemaal rustiger. Echt.

 12. DON JUAN schreef:

  Kijk,dat zijn nou de voordelen van in Spanje wonen,ik stap zometeen even mn stamkroeg binnen voor tapas.Feliz Navidad!!

 13. Menno schreef:

  Kijk, dat zijn nou de voordelen van in Amerika wonen, ik ga zometeen even langs Albert Heijn (Giant Food). Merry Xmas!!

 14. vitrage schreef:

  Zelfs om kwart voor vijf, op zondag nog het laatste gehaald. Wat een stress. Gelukkig is het weer voorbij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *