web analytics

16

LUNA HEEFT NIEUWE BUREN

Ik deed onze voordeur op slot en liep richting het Centraal Station. Op weg naar mijn nieuwe werk bij strandtent Knus op 4 in Zandvoort. Na nog geen 10 stappen buiten de deur zag ik dat links van mij een complete wijnhandel was verrezen. Door de winkelruit zag ik strakke rijen wit, rood en rosé. Ik knipperde met m’n ogen en tikte even op de winkelruit om te controleren of ik niet droomde. Nee, de wijnhandel was echt. Ik zag een man ietwat knullig prijsstickertjes op de flessen plakken. Een wijnhandel. Naast de deur. Had ik weer. Ik kreeg meteen een droge mond, ook al was het pas 10.00 ’s ochtends. Je gaat even op vakantie, daarna even 23 uur achter elkaar webloggen, daarna als een speer naar de Kamasutra-beurs in Rijswijk en je komt terug om een compleet geïnstalleerde wijnhandel bij de buren terug te vinden. Ik vind er wat van. Nu is het niet echt een beste wijnhandel. Het is een wijnhandel van het type nachtwinkel. Met ook nachtwinkel-prijzen. Een wijnhandel die, net als de meeste ondernemingen in de buurt, gerund wordt door een groepje Egyptenaren en vooral bedoeld is voor toeristen. Naast een ruim assortiment wijnen met een minimumprijs van € 8,50 worden er ook Delfts blauwe-magneetjes, zakjes met oplos-weed-koffie, zakjes met oplos-weed-chocolademelk, ansichtkaarten, sleutelhangers en oorbellen verkocht. En ergens zag ik ook nog boxershorts met weedblaadjes en bekers in de vorm van een penis. Dus echt kwalitatief hoogstaand is anders. Maar toch. Een wijnhandel praktisch naast de voordeur. Dat is toch een beetje Luna op het spek binden. Ik bedoel, als mijn alcoholistisch hart gaat kloppen en ik moet eerst m’n sloffen uit, schoenen aan, jas aan, om richting Albert Heijn te vertrekken, dan zijn dat toch heel wat complexere handelingen dan gewoon op m’n sloffen naar de buren om een flesje Chardonnay uit hun koeling te halen. Ik vrees voor de toekomst.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Mario schreef:

  Ach…2 glaasjes rode wijn schijnt goed voor een mens te zijn. Tja, dan hebben we het wel over 2 glaasjes, geen flessen! :-)

 2. Demos schreef:

  En werken bij een strandtent klinkt ook niet geheel alcoholvrij.. ;-)

 3. ReZa schreef:

  En ik heb alleen een buurvrouw die op zondagochtend 9:00 uur graag Frans Bauer op het hoogste volume draait.
  Wat zou een slijter naast de deur dan toch welkom zijn!

 4. Silvia schreef:

  Sterkte ;) Ik heb ongeveer 70 buren (bejaardentehuis), dus geef mij maar een slijterij. Brengt nog wat leven in de brouwerij…!

 5. Maurice schreef:

  Wat doe jij in vredesnaam bij een strandhok Luna? Je bent journaliste, liefhebster van alles wat maar trilt en een roterende kop heeft en vervent feestbeest. Of geef ik nu zelf antwoord op mijn verwondering?

 6. Patty schreef:

  Proost! Meteen vrienden worden is mijn advies en zo een mooie ” buren korting ” afdwingen. Beter een goede buur…

 7. Jan F. (de) schreef:

  Als je ’s ochtends met alleen je sloffen aan naar deze Egyptenaar gaat, kun je ook veel commentaar verwachten denk ik ;)

 8. sillycrazyme schreef:

  Ik kan niet wachten op de weblogs die na het nuttigen van al die wijn geschreven gaan worden! ;-)

 9. Sebastos schreef:

  Noem het gewoon een uitwisseling van cultuur met onze Egyptische medemens.
  Misschine kun je er subsidie voor krijgen in dit maffe knollenland van ons.

 10. Swampy schreef:

  Ooooooh, Chardonnay, lekker. Zal ik met ex-S en een paar (…..) flessen snel weer eens langskomen?!

 11. Rick de Kikker schreef:

  Beter een slijter dichtbij dan en goede buur.

 12. Tamara schreef:

  zow..wat een luxe :D

 13. nove schreef:

  Simpel: vraag de Makrokaart te leen bij hun of bij Knus en sla een ruime voorraad in. Scoor die bedrijfskorting. Wat? Zelfs een kwantumkorting komt bij jou in zicht. Paar dozen wit, een stuk of wat kistjes rood en nog zo wat, altijd handig.

 14. Foefer schreef:

  Luna! Jij grote, grote bofkont!

 15. Lou Zeur schreef:

  Hoor ik daar iemand klantenkaart roepen?

 16. blue schreef:

  wowwww, da’s handig…drank naast de deur, of nog beter voor de deur..kan ju de buma niet vragen om elke ochtend 1 wit en 1 rood voor de deur te zetten??? lekker nostalgisch, net als de gele vla en de melk van de melkboer toen Blue nog jong was :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *