web analytics

28

LOLITA, DE MAGNETRONPOES

Ergens is het niet zo verbazend dat juist Lolita een muis vindt en niet 1 van de andere katten. John Digweed en Bruce Lee zijn immers echte binnenkatten en Skinner die mist gewoon het moord-gen. Waarom het mij wel verbaasd is het gegeven dat Lolita het meest angstige poesje is dat ik ooit gezien heb. We haalden haar in januari 2002 uit het asiel en sinds december 2002 wonen we in dit huis. Sinds die tijd is ze misschien 4 keer de keuken uitgekomen. In september 2004 kochten we een magnetron en sindsdien ligt ze daar permanent bovenop. Alleen als we iets met elektromagnetische golven willen verwarmen komt ze even van haar plekje af. Zoef, in een hoekje om na een half uur weer bovenop de magnetron te liggen. In haar schuilt altijd een zielig, angstig poesje. Ze krimpt ineen als je haar wilt aaien en ze laat zich door de 3 katers regelmatig terroriseren. Dus dat juist zij, de enige meisjespoes, eergisteren met een muis in haar bek liep, vervulde mij ergens wel met trots. Maar dat zij gisteravond wéér een muis ving en dat wéér gepaard liet gaan met een luid ‘Mwoaoawh… Mwoaoawh’, dat vond ik dan wel heel stoer van haar, maar ik kreeg vooral kippenvel van de gedachte dat we dus meerdere muizen in huis hebben. En het zette me aan het denken. Want ’s nachts, als P. en ik in bed liggen en de 3 katers zich ook in de slaapkamer bevinden, dan hoor ik haar ook wel eens dat geluid maken. Ik werd er soms wakker van, maar dacht dan dat Lolita eventjes haar energie kwijt moest. Van dat altijd op de magnetron liggen wordt een poesje immers stijf. Maar waarschijnlijk gaat Lolita dus elke nacht op muizenjacht om haar prooi daarna met huid en haar te verslinden, want ik heb nog nooit een muizenlijkje of staartje gevonden. Stille poesjes hebben diepe moordneigingen. En nu begrijp ik ook meteen waarom Lolita dag en nacht bovenop die magnetron bivakkeert. Vanuit die loungeplek kan ze precies de onderkant van de oven in de gaten houden. En daar bevindt zich hoogstwaarschijnlijk het muizenhol.

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. Wolvin schreef:

  Girrrrrrrrrrrrrrl power! nix Pitpoes, Emancipatiepoes!

 2. Silvia schreef:

  Hahaha die wolvin… Kom je trouwens even langs mijn weblog marathon? heb nog 23 uur te gaan…(www.20six.nl/marathon)

 3. Pollie schreef:

  Je het zal precies zo zijn als je zegt Luun. BTW hier horen we sinds vanochtend ook muizepootjes krrr… krrr zo langs lopen. We hebben het al over het nemen van een kat. Ik heb wel gezegd dat hij de muizen op mag ruimen.

 4. Pollie schreef:

  Mijn mannetje dus he!

 5. Ellen schreef:

  Als dat een foto van lolita is…………wat een opvretertje zeg. Maar by the way..je zal wel geen nest hebben maar meer een doorgang. Het nest zal wel in verweggistan zijn. Wat een heerlijkheid dat die poes zo’n moordmachine is. :))

 6. Nijnster schreef:

  Kom ik weer met me verhaal. Maar jeetje Luna, wat lijkt Lolita op een kat van mij..Rommel genaamd. Rommel is mijn eigen autistje. Overal bang voor, kruipt altijd achter de wasmachine, heeft weken nodig om ergens te wennen enzenz. Maar ’s nachts…dan komt mevrouw los, ze stiert door de woonkamer, vliegt tegen de gordijnen, hangt aan de krabpaal enz. Haar zusje (Donder) is de terrorist, sloopt de boel. Maar die slaapt ’s nachts, en trekt zich niks van dat aan. Blijven vreemde beesten hoor, die poezen :d

 7. Marti schreef:

  Haha, de verborgen kanten van Lolita :-) Stille wateren enzo … Tenzij ik me trouwens een kat vergis heeft ze destijds wel op m’n logeerbed geslapen, samen met Digweed. Ze durft dus wel! (al lag ik door al het alcoholgebruik natuurlijk ook voor dood, dus een bedreiging was ik niet ;-))

  Wees op zich blij dat ten minste 1 van die wolbolletjes de muizen vangt; hier hebben we ze ook wel eens binnen gehad maar Mouse was er als de dood voor. Kon ik zelf achter dat beestje aan :-/

 8. c. schreef:

  Pussy-Powerrrrrrrrrr!!!

 9. koen schreef:

  goh Luna, wat een mooie poes heb jij ! (of had je die al tig keer) ;-)
  groetjes

 10. Eindelijk eens een poes die het goed doet ! =)

  Mooie kat btw !

 11. Alette schreef:

  Kan alleen maar zeggen Luna, wat is het een scheetje en wat een schitterende foto van het moordmonster :)

  gr Alette

 12. wilko schreef:

  Tjee, dit gaat toch geen poezenlog worden?

 13. Corinne schreef:

  Leuk juist je verhalen over de katten!

 14. Dwarsbongel schreef:

  Om fan van dr. Phil te zijn, MOET je wel manisch zijn: die man is zelf patiënt, en hoort in een gesloten inrichting thuis! Of in een katerasiel. Hou hem bij de poezen vandaan!

 15. Maurice schreef:

  Lolita mag zo bij mogen logeren Luna. Niet dat ik muizen heb, maar wel een magnetron.
  Wat een lief koppie heeft zij :)

 16. Claudia schreef:

  Wat een leuk poesje.. ziet er schattig uit…
  LOL.. en dat is het ‘m juist he.. lief van buiten maar een echte tijger van binnen…

 17. walb schreef:

  goeie foto erbij

 18. Chell schreef:

  Je ziet het gewoon al aan die blik in haar ogen. Ogenschijnlijk lief, maar ondertussen….

  Ze is wel erg mooi trouwens!

 19. Nina schreef:

  Stel je voor hoe je keuken er uit zou zien zonder je moordmachine! 1 grote muizenfamilie!

 20. Erwin schreef:

  Fried pigeon schijnt ook heel smakelijk te zijn.

 21. The Pussy Posse schreef:

  Lolita, you go girrrl

 22. Tiet KieteltUMaar schreef:

  Klopt, de dames onder de poezen zijn uitstekende jagers, vooral de lapjeskat (altijd vrouw) is berucht. De heren zijn wat dat betreft een beetje sneu.

 23. superbitch schreef:

  de mijne laat het muizenlevertje liggen… en slaapt ook overdag omdat ze ’s nacht actief is (best logisch eigenlijk) grsb

 24. eef schreef:

  Nee, dan de mijne, eerst komt er een met een barbeque-klare gamba, dan de volgende met een kipfilet van hetzelfde feestje en daarna mijn meisjespoes, blond als ze is, trots miauwend, stoer loopje, apetrots met een doppinda, nog in de schil.

 25. Janssen schreef:

  De buit van mijn katten bestaat uit mollen,kikkers,muizen en vogels.
  Bedenk wel dat je haar uitbundig bedankt,alles wat ze voor je vangt is een kadootje…….daarna mag je je afgrijzen laten blijken…..:)

 26. esthertje schreef:

  Een lapjeskat is niet altijd vrouwelijk! Ik heb het bewijs thuis rondlopen. kijk maar: http://www.pikachu.punt.nl

 27. celine handbags schreef:

  I like this post so much.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *