web analytics

1

STEMMEN, BIGOS & EEN SENBAZURU

middengelukt1

IMG_5789
Ik voel me goed, ondanks het tijdstip (yep, weer 6:30)! Hoe langer de dagen, hoe beter ik me voel, hoe makkelijker ik opsta en hoe meer zin ik weer heb in alles! WOEHOE!

IMG_5790
Zelfs zin om te gaan stemmen! Onder m’n paspoort ligt het recept voor een Babka cake, want het is de bedoeling dat ik vandaag Pools ga koken met oppaspuber M. (ik ga proberen om elke week een ander land te doen en vorige week koos M. voor Polen).

IMG_5792
Zo, m’n burgerplicht weer keurig gedaan.

IMG_5795
Ja, Bruce, dat is een muis. Een dode muis. Heeft Frank Sinatra vannacht gevangen, want hij had geen zin om binnen te komen toen wij gingen slapen.

output_rhXil1
Hier doet Bruce alsof hij de muis heeft gevangen. Mag best. WOEHOE! Dans Bruce, dans!!

IMG_5806
Ik wilde samen met M. de Poolse stoofschotel Bigos gaan maken, maar die stoofschotel moet 4 uur stoven en M. is om 14:00 uit school en we moesten ook nog naar de tandarts, dus, eh… ik maak de Bigos vast zelf, zodat-ie de hele middag kan stoven.

IMG_5811
Onder toeziend oog en druipende bek van Nina.

IMG_5816
Ik ben boven aan het werk en de echtgenoot is weg en ja, dat is hét moment voor Nina om stiekem op de bank te gaan liggen in een streepje zon.

IMG_5824
En dat is ook hét moment voor mij om even een wefie met Nina te maken! Knappe hond!

IMG_5833
Verder aan het werk met Armin van Buuren op de achtergrond.

IMG_5835
En krijg ik superlieve post van Laura (ja, die van Blogaholic.nl en de blogplanner)! Het enige, echte kleurboek voor volwassenen! Om m’n hoofd leeg (of juist vol) te kleuren! <3

IMG_5837
Hij heeft ook zin in een bak met Bigos.

IMG_5838
Mijn internetbestelling voor m’n origami-papiertjes is eindelijk binnen! Vroeger, toen ik nog bij m’n ouders woonde, vouwde ik al een keertje 1000 kraanvogels (dit heet een Senbazuru). In Amsterdam deed ik dat zelfs nog een keer. En… ik ga het gewoon nog een keer doen. Het vouwen van de vogels geeft me rust (nou ja, een beetje dan) en het eindresultaat is prachtig; een mobile met 1000 vogeltjes. Het schijnt ook nog dat als je er 1000 vouwt je je wens tot gezondheid of vrede in vervulling zal zien gaan.

IMG_5839
Mooi hè? Het papier is vandaag binnen gekomen en ik heb er al 75 gevouwen. Goed bezig. Terwijl ik de vogeltjes vouw zit ik met oppaspuber M. aan tafel die morgen een proefwerk heeft. Het leren gaat niet echt lekker en duurt langer dan de bedoeling is. Nou ja, dan maar geen Poolse cake bakken. Doen we dat morgen.

bigos
De Bigos is SUPERlekker! Maar dan echt! Met heel veel vlees en zuurkool en gewone witte kool. Recept volgt later.

IMG_5851
Na het eten kijken we met z’n allen naar De Wereld Draait Door en Utopia (nog steeds dezelfde onzin, wanneer houdt dit programma op te bestaan?). Als M. op bed ligt komt vriend R. langs om iets met zombies te kijken, maar hij en J. blijven hangen bij de verkiezingsuitslag met Dionne. Dionne heeft een heel kek en geil jurkje aan en als 2 tienerjongens zitten ze kwijlend te wachten tot Dionne van rechts naar links door het beeldscherm moet lopen om het knopje van ‘PVDA’ in te drukken en daarbij iets voorover buigt. HAHA!

IMG_5852
Oh nee, helemaal niet lachen, want ik lig zielig en ongesteld met een kruikje op de bank. Oh nee, niet zielig.

Vorig jaar gingen J. en ik in ondertrouw!

Vorig jaar gingen J. en ik in ondertrouw!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Maurice schreef:

    Bruce die danst. Hahahaha !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *