web analytics

5

SPATIE, DUBBELE PUNT, PUNT

beginpaginatotaal

IMG_4709
Hoe je toch op sommige dagen helemaal fabulous op kan staan, maar op de meeste gewoon niet. Het is 6:18, maar ik ben al wakker vanaf 4:30, dus misschien verklaart dat mijn gemoedstoestand wel. Nina moest ’s nacht ineens poepen, dus ja, je laat zo’n hond ook niet je vloerbedekking onder schijten, dus dan ga je er zelf ook maar uit. En dan kom je dus niet meer in slaap.

IMG_4716
Ja, Frank, ik weet het! Ik moet strijken.

IMG_4719
Ik kookte zondag de cover van de Allerhande en het was superlekker en supermakkelijk. Het recept voor dit zoetzure varkensvlees staat nu online.

zoetzuurvarkensvlees
HIER!

IMG_4722
Ja, begin jij nou ook al? Kutkat! Ik weet het! Ik weet het! De strijkplank staat al beneden dat is al heel wat!

IMG_4725
Ik kreeg een kaartje van L., iemand die ik eigenlijk alleen internet ken, om ons te feliciteren met ons voorgenomen huwelijk! Met allemaal aankleedpoezen! LIEF!

IMG_4727
Nina en ik gaan richting m’n ouders, want m’n vader heeft weer een date met de Spoor2-coach.

IMG_4729
LIEF!

IMG_4730
“Nou, meneer van den Heuvel, we hebben een rapportage gemaakt naar aanleiding van alle onderzoekjes die u heeft ingevuld. Daaruit zijn verschillende competenties gekomen en eentje daarvan is dat u vooral oplossingsgericht te werk gaat, dat je dus graag zoekt naar nieuwe oplossingen. Herkent u zichzelf daarin?”, vraagt de Spoor2-coach terwijl ze de rapportage met m’n vader doorneemt. Ehhhhh??? Het is een hoop gewauwel op 30 A4-tjes, maar ja, die moeten wel doorgenomen worden met m’n vader, terwijl hij eigenlijk niet eens meer weet wat hij een paar weken geleden heeft ingevuld. Ik trouwens ook niet. Een ander puntje op de agenda van de Spoor2-coach is het opstellen van een cv voor m’n vader. Heeft ze mooi geluk, want mijn moeder heeft dat een paar jaar geleden al gedaan en er onlangs ook de laatste werkgever van m’n vader aan toegevoegd! Klaar! NOT! Zo makkelijk komen we er niet vanaf! Want de Spoor2-coach wil alles even goed doornemen. “Ja, Piet, kijk, hier, dit moet netjes onder elkaar staan, zie je dat?”, vraagt ze. Ik zie de Spoor2-coach van een afstandje wat spaties weghalen. “En hier Piet, kijk, als je hier een dubbele punt gebruikt, dan moet je dat hier ook doen”, zegt ze. Ik merk dat ik aan mijn grens zit. SPATIES weghalen op een prima cv? Een PUNT-KOMMA vervangen door een DUBBELE PUNT? En dan echt denken dat je goed en constructief bezig bent?!!! Godverdegodver!! “Ja, Piet, en hier bij opleidingen staat ‘MULO’, maar ook dat je die niet hebt afgemaakt, dat laatste moet je weghalen, dat staat heel negatief”, zegt de Spoor2-coach. “Ja, maar het is wel de waarheid”, zeg ik. “Ja, maar je moet een cv maken die er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet”, zegt ze. “Dus je moet liegen?”, vraag ik, “ik heb 3 jaar psychologie gestudeerd, maar niet afgemaakt, ik zet dat dan toch ook keurig op m’n cv en ik ga dan toch niet solliciteren als jobcoach om pas later in een gesprek te melden dat ik die studie niet heb afgerond? Die mensen hebben wel wat beters te doen dan luisteren naar mensen die zich op hun cv beter voordoen dan dat ze zijn.” Maar volgens haar moet je je dus perfect presenteren en mijn vader moet ook pas bij een eventueel sollicitatiegesprek ter sprake brengen dat z’n rug versleten is en dat hij bepaalde dingen fysiek niet meer kan. Belachelijk. BELACHELIJK!!!! “Zet er maar gewoon bij dat hij dat MULO-diploma niet heeft gehaald”, zeg ik. Dat doet ze uiteindelijk en ik weet dat zij gewoon haar werk doet en er vooral voor moet zorgen dat de huidige werkgever van m’n vader straks niks te verwijten valt, want hé, ze hebben toch geprobeerd om m’n vader aan een beter passende baan te helpen terwijl hij in de Ziektewet zit, maar deze hele gang van zaken gaat tegen mijn gevoel van rechtvaardigheid in. Iemand die in een revalidatieproces zit en dagelijks pijn heeft koste wat het kost laten re-integreren? Op zijn leeftijd? En met zijn cv en competenties? Donder op.

IMG_4732
Ik kan er niet meer tegen en Nina en ik lopen weer terug naar huis.

IMG_4745
Gelukkig ga ik binnenkort hier naartoe.

IMG_4782
Ik schrijf een review over een vibrator met de naam ‘The Champion‘. Nou, zo’n kampioen is het niet. Stom ding.

IMG_4746
Nina ligt de rest van de dag in een streep zon.

IMG_4759
Ik maak een truffel-pasta met champignons, bacon en Parmezaanse kaas. Alweer truffelpasta? Was die truffelpasta in de aanbieding ofzo?

IMG_4757
Yep.

IMG_4763
Ik laat Nina uit en we kijken ‘From Russia with Love‘ op RTL5. Dit was toch wel het hoogtepunt van de dag.

IMG_4771
We gaan vroeg naar bed.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Maurice schreef:

  Spoor 2 spoort niet. Het wordt steeds duidelijker dat die hun leven vergooien met hun baan.
  Maar dat is mijn bescheiden mening.

 2. Else schreef:

  Nou, ik ben errug voor alles netjes uitgelijnd in een stukje, ook voor het verbeteren van “Nina en in” in “Nina en ik”, maar van liegen op een c.v. ook bij omissie hou ik niet. En wat ik pas echt haat is dat er dus mensen een ambtenaren-jobje hebben gekregen en dat gelieg en gedraai dus aanbevelen. Eigenlijk halen ze je dus naar beneden van een eerlijk mens naar een, ja naar een wat eigenlijk. Naar hun niveau, met “eau”, en dat niveau is dus beneden peil met “ei”. YUK.

 3. Ellen schreef:

  dat blijft tot de dag van zijn 2 e jaar ziek zijn. dan pas wia aanvraag

 4. Jerry schreef:

  Nou lieverd………..dat was wel een heel zware dag zeg! Je bent i.d.d. aan vakantie toe. Nou, brace yourself………..binnenkort gaan we helemaal genieten. xxxxxxxxxx

 5. Anneke schreef:

  Heb je plog ontdekt. Op mijn bank slaapt het ploesiepoesie dat je ooit (2007 denk ik) voor mij/mijn kittens maakte (katten vinden er nix meer aan, maar ik wel). By the way: het laatste pp’tje dat ik bij je kocht (retro’tje, jaar of 4 terug gekocht denk ik, was toen in de aanbieding) heeft een paar jaar in de kast liggen wachten tot er een lief bazinnetje geboren werd. Die kleine pp woont sinds september 2013 in Dubai, bij een meisje dat (echt waar) een meisje M. is.

  Je plog lees ik met veel plezier. Krijg er vaak ook enorme trek van en goede voornemens vwb het eten de volgende dag. Nu nog ff doen.
  Ik blijf je plog lezen.

  Dat gezeur over spatie, dubbele punt, punt: zo herkenbaar. Ik “zit” helaas in de ww en over de lay-out van mijn cv heeft mijn zgn. werkcoach van het uwv heel erg gezeurd. Toen ik naar een cursus “succesvol naar werk” ging, moest het van de cursusleidster daar weer helemaal anders. Laten ze de rimbam krijgen. En je cv “oppeppen”, zoals uwv je vader aanraadt slaat natuurlijk ook helemaal nergens op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *