web analytics

5

COMPENSATIE-SHAKES, LOUNGEN & SCOOBY

beginpaginatotaal

IMG_0259
Het motto van gisteren was; vroeg pieken, dan kun je ook vroeg naar bed. Uiteindelijk lagen vriendin L. en ik er om een uur of 2:00 in. De mannen hadden al eerder afgehaakt, wat ook logisch was, want J. is nog steeds niet tiptop. Maar toch; mietjes. Het is nu 8:00 en ik heb, hoe is het mogelijk, geen kater!

IMG_0262

Dit zijn 3 compensatie-smoothies. Ik heb wat sinaasappels, peren en bananen geblenderd om zo het vitaminetekort van gisteren weer wat aan te vullen. Ondertussen grill ik een courgette.

IMG_0277
Voor deze bak compensatie-couscoussalade.

couscoussalade
Ik had het recept hiervoor al een keertje op www.culunair.nl gezet: HIER.

IMG_0273
Zowel vriendin L., vriend N. als de verkering gaan vanuit bed meteen op de bank. En ze nemen de dekbedden mee. Scooby erbij. Nina erbij. Ik hou ervan! We kijken met z’n 6en naar ‘The Wolf of Wallstreet’. De verkering en ik hebben ‘m al een keer gezien, maar vinden ‘m zo goed dat we ‘m graag nog een keer willen kijken.

IMG_0270
<3

IMG_0287
<3

IMG_0193
Frank lag gisteren al de hele dag in de hondenmand van Scooby en vandaag dus ook. Hij heeft hier recht op, vindt-ie.

IMG_0293
Als de film is afgelopen gaan we uit! Even een frisse neus halen.

IMG_0296
Nina heeft een grote voorliefde voor modderpoelen. Ze is zo blij dat we met z’n allen aan het wandelen zijn en Scooby is er en het is zo gezellig!!! Ze raust van modderpoel naar modderpoel.

IMG_0303
‘Ja, de wereld krijgt een nieuwe kleur, overal hangt zo’n zalig, zoete geur / Oh, wat is het leven fijn als de zon schijn!!!!’

IMG_0306
Even vechten om een takje. Scooby won, maar Nina heeft ‘m laten winnen natuurlijk. Duh!

IMG_0321
Eenmaal thuis moet Nina in bad, want ze is dus echt vies. “Maak jij even wat foto’s voor m’n plog met mijn iPhone?”, vraag ik de verkering. Maar dan krijg je dus onscherpe foto’s zoals deze.

IMG_0322
Of deze.

IMG_0317
Of foto’s zoals deze. Zie je nou wel dat ik helemaal geen figuurcorrigerende slip nodig heb? Hahahaha! Is toch geen redden meer aan. Oh ja, de verkering maakte ook nog een foto van z’n piemel met mijn iPhone, maar die is dus NSFP.

IMG_0341
Weer terug op de bank met de honden.

IMG_0363
Olympische spelen kijken. Meehuilen met Ter Mors. Mooi.

kippen
Ik maakte ondertussen 2 gerechten met kip. Dit ook ter compensatie van de niet-gerolde sushi van gisteren. Links is mijn zeer goed gelukte poging om de kip van de Kentucky Fried Chicken te imiteren. En het was echt, maar dan ook echt, ik zweer je, mijn bedoeling om deze kip volledig in de oven te maken en dat deed ik ook zo’n 20 minuten, maar ik heb ‘m toch nog 10 seconden in de frituurpan gedaan, voor de extra crunchyness. Volgende week doe ik een frituurloze week. Maybe. De rechterfoto is kip met een ketjap-mosterd-honing-sausje met geroosterde sesamzaadjes. Ook heel lekker.

IMG_0366
Nina kijkt hier heel verdrietig, want N. en L. gaan weer naar huis.

IMG_0371
Kater Frank wil ook niet dat ze gaan. Hij blijft in het mandje van Scooby liggen als protest. Maar uiteindelijk zwaaien we iedereen uit om 17:00; doei, kusje!!! De verkering en ik nemen meteen weer onze intrede op de bank. Wat zullen we nu weer eens gaan kijken op de tv?

IMG_0375
“Heb jij dat nou ook”, vraagt de verkering, “dat je ‘Extreme Fisting’ leest in plaats van ‘Extreme Fishing’?

IMG_0377
Ik ga onder de douche, maar heb meteen spijt. Er zit een schroefje los en daardoor klapt de douchekop steeds om, zodat de waterstraal tegen de muur komt. Hier kom ik pas achter als ik al bloot onder de douche sta, zodat ik helemaal confused ben. Moet ik me gaan afdrogen en dan op zoek naar een schroevendraaier? Ligt er hier in de douche iets wat ik kan gebruiken om de schroef aan te draaien? Zal ik de douchekop maar gewoon in m’n hand houden? Aaarghh!! Het is koud buiten de douche! Ik besluit een sok uit de wasmand te pakken en die om de stang te knopen, maar dit werkt niet. Als ik chagrijnig beneden kom en J. vertel over mijn doucheavontuur zegt hij dat hij daar vanmorgen ook al last van had. Really???? En dan fix je dat niet even? Nou ja, hij voelt zich natuurlijk niet tiptop en is inmiddels aan een Prednison-kuur begonnen.

IMG_0378
Nien, wat zit je haar goed, komt zeker door de hondenshampoo?

IMG_0379
Voordat we naar bed gaan kijken we ‘The Big Lebowski’.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Esther schreef:

  Hahaha, die foto van n verdrietige Nina… Ze kijkt echt verdrietig! :))

 2. MijnPlog schreef:

  Ik heb wat sinaasappels, peren en bananen geblenderd om zo het vitaminetekort van gisteren weer wat aan te vullen. Ondertussen grill ik een courgette.

  Jij bent inmiddels al een echte pro en de mueslimeisjes voorbij.
  Respect ;)

 3. Yvonne schreef:

  jij hebt geen figuur corrigened gebeuren nodig meisje, je hebt een super mooi achterwerkje!!

 4. Else schreef:

  En omdat je geen kater hebt, de vrienden weg zijn, Frank S onvindbaar is en omdat de douchekop een slappe imiteerde staat er vrolijk 16 januari boven je plog. – top plog. Net zo leuk als je stukjes, maar dan anders.

 5. Luna schreef:

  Thanks! Aangepast :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *