web analytics

11

PLOG WOENSDAG 9 NOVEMBER 2016

beginpaginatotaal

img_1810
Het was een kort nachtje, maar ik ga er wel gewoon uit om 7:00, want ik heb een Goddelijk taak vandaag; het verder optuigen van de kerstboom!

img_1811
Oh! Wat is-ie mooi!

img_1812
Ik heb alleen te weinig kerstballen.

img_1813
Nog veel lege plekken en dat kan niet de bedoeling zijn van het leven.

img_1816
Dan is het tijd voor Bruce en een rondje schrijven.

img_1820
Hahahahaha. Humor om te lachen.

img_1822
Broccolisoep als ontbijt en als lunch. Tussen de glitterhartjes.

img_1823
Even wat flesjes in elkaar draaien voor gasten van de Love Bubbles.

img_1825
Oh! Hoe! Cute!

img_1827
Dat is lang geleden voor me. De oppaspuber is gearriveerd en we doen een rondje huiswerk. Eerst biologie.

img_1828
En dan aardrijkskunde.

img_1835
Ik maak een bloemkoolcurry.

img_1836
Wat een heerlijke, uitgebreide maaltijd heb ik in elkaar gedraaid voor mij en de oppaspuber.

img_1839
Bloemkoolcurry, rijst, komkommersalade, koriander, kokos, ei, raita en pappadums! Ik hou ervan!

img_1843
En nog een bakje voor mezelf voor in de diepvries en een bak voor m’n ouders.

img_1849
Dan mag ik nu even op de bank hangen met Bruce op links.

img_1850
En Nina op rechts.

img_1852
Maar mijn tweede Goddelijke taak van vandaag roept; de oppaspuber wil dolgraag weer ingemaakt worden met Skip-Bo! Twee keer zelfs! Doe ik met liefde.

img_1853
Kijk nou, wat een heerlijkheid!

img_1867
Ze wil het liefst op schoot.

img_1875
En Frank wil het liefst bij de puber op schoot.

img_1884
Als de puber op bed ligt ga ik naar boven, want ik heb nog een Goddelijke taak vandaag; het schrijven van een blog. Ik heb 30 halve blogs en het wordt tijd voor een hele. Maar ik weet af en toe niet meer wat ik wil vertellen en waarom en moet het wel? Ja. Het. Moet. Ik wil het van me af en ik wil me niet meer hoeven schamen. Wat ik heb meegemaakt is niet normaal en misschien moet ik er ooit voor in therapie (en ook dat is niets om me voor te schamen). Maar tot die tijd is schrijven m’n therapie. Van. Me. Af.

img_1890
Ja, Nina, ik weet dat je naar bed wil, het is ook al laat en sorry dat het zo lang duurt allemaal, maar het moet wel goed hè? Maar hij is af hoor: SILENCE IS THE MOST POWERFUL SCREAM.

img_1891
Ja, toe maar! Je mag op bed! M’n slaapkamer staat momenteel vol met van alles, want de oppaspuber en ik zijn vandaag ook nog druk bezig geweest met het verhuizen van haar spulletjes! M. wilde graag in de oude kamer van dochter S. slapen en dat mag natuurlijk! Dochter S. had een 2-persoonsbed en dat is natuurlijk veel lekkerder slapen. Alle kasten versleept van de ene naar de andere kamer, stofzuigen, schoonmaken en daarna gezellig maken. Helemaal gelukt. En de oude kamer van de oppaspuber wordt straks mijn walk-in-closet! Decadent hoor.

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Ingrid schreef:

  Wat ziet die maaltijd er heerlijk uit.
  Ook ik hou van die kleurige glimmende kitsch in de kerstboom. Ook al haat ik de verplichte kerst en feestdagen. Maar dat zijn mijn slechte herinneringen in mijn eigen weg gestopte ‘laatjes’. En komt die (kleinere) kerstboom er toch weer elk jaar ook al is dat pas dik half december na veel getwijfel…..zal ik wel…..of dit jaar maar niet:)

 2. Esther schreef:

  Oh. Ik dacht dat ik dat niet mooi zou vinden, allemaal gekleurde lampjes en allemaal gekleurde versiering. Maar ik vind m echt prachtig <3

 3. Marjan schreef:

  Ik word helemaal blij van jouw kerstboom, wat is ie gaaf!

  No way dat jij je hoeft te schamen… hij zou zich moeten schamen, maar dat zal hij nevernooit doen. plaatsvervangende schaamte… dat had ik wel vaak, als ik dan na de scheiding zag wat hij deed en zei…. Heb je ooit een rechter in de rechtbank een dubbele facepalm zien maken? Ik wel….. en je staat erbij en je kijkt ernaar…. wie is er hier nou gek…

  Fijne dag voor jou, mooie kerstballen uitzoeken en heerlijk van genieten… zou KerstFM het al doen?

  Liefs!

 4. esther schreef:

  Wat verdrietig dat dochter S. nooit meer komt slapen.. En zit hier even helemaal flabbergasted nav je blog. Wat een leed heeft er achter jouw vrolijke plogs gezeten.. Ik hoop serieus dat je nooit meer in de armen van zo’n man zult vallen.

  • Luna schreef:

   Oh, misschien komt ze nog wel eens slapen hoor… maar ik ga niet een kamertje ‘in stand houden’ voor misschien maar 1 keer per jaar… dat voelt niet goed… voorwaarts, dat voelt wél goed :-)

   • Diandra schreef:

    Danke liebe Moni für diesen wue¶hrscnÃdnenFrühlings Willkommen Gruss.Ich kann dir nicht sagen welches Foto mir am bestengefällt, denn sie sind alle sehr sehr schön.Herzliche ♥ GrüsseElke

 5. Liezetta schreef:

  Wat een eikels kun je soms in je leven hebben! Goed dat je verder gaat met heel lekker eten en een prachtige kerstboom! Daar ben ik dan wel een klein beetje jaloers op…

 6. Girlzilla schreef:

  Haha dat kuikentje is zoooo schattig!! Goeie marketing ook. “Meneer, we hebben nog tienduizend kuikentjes over van Pasen, wat moeten we daarmee?” “Weet je wat? Zet er een mutsje op en verkoop ze met Kerst” 0_o Maar als ik ze in de winkel zag liggen zou ik ze ook meenemen :P

 7. Joop schreef:

  Nina mag op bed,
  oppaspuber mag in het tweepersoonsbed van dochter S.,
  niemand die jou tegenhoudt als je een witte kerstboom wilt kopen,
  je zou bijna denken dat het vertrek van J. het allerbeste was dat iedereen kon overkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *