web analytics

7

PLOG WOENSDAG 31 MEI 2017


Laat ik het zo zeggen; dat was een bijzondere nacht. Eenieder die zegt; ‘Je moet je er overheen zetten’, ‘Je moet het vergeten’, ‘Het is al 8 maanden geleden’, ‘Hij is je verdriet niet waard’, ‘Je moet niet meer aan ‘m denken’, ‘Je moet door’, ‘Je hebt nu toch een leuke, nieuwe vriend’ of uitingen van een vergelijkbare soort, die ram ik voor z’n bek. Om 5:00 opgestaan en een half uurtje gaan rennen. Helpt.


Mooie dingen zien helpt ook. De prachtige roos in m’n voortuin bijvoorbeeld! Hij is topzwaar en dit weekend heeft M. er een paal naast geslagen om ‘m te stutten. Hopelijk houdt hij het.


Koffie helpt ook altijd.


Ach Nien, wat lig je er weer lekker bij op dit kussen.


Ik maak een bloemkool-kerrie-soepje met koriander en crème fraîche. ‘Goed voor jezelf zorgen’, ook zo’n zinnetje. Ik kan heel goed voor anderen zorgen, maar ik schiet er zelf nog wel eens bij in.


Ik wil ‘m! Ik wil ‘m! Maar ik ben zo bang dat Nina of de katten ‘m kapot bijt! En ik wil ‘m eigenlijk hierachter in het slootje laten drijven (wel aangelijnd), maar misschien worden de eendjes er wel bang van.


In het kader van ‘goed voor jezelf zorgen’: ik heb een abonnement op de sportschool genomen, inclusief een abonnement op het zwembad. Misschien moet ik dit even herhalen: ik heb een abonnement op de sportschool genomen, inclusief een abonnement op het zwembad. OMG! Meteen een nieuw badpak besteld, want met m’n -15 kilo hing het vorige badpak als een slap vodje om m’n lijf.


Ik ga naar de Turk en de toko voor lekkere dingen. Ik ga koken. Ik kookte vroeger altijd voor een heel weeshuis en met heel veel plezier. Dat plezier was een beetje weg. Niet dat ik niet lekker kookte, integendeel, maar het echte losgaan, het nieuwe dingen proberen, dat was een beetje weg. En waarom? Geen idee. Ik werd er altijd zo rustig en gelukkig van. Om even een liedje van De Dijk te quoten; ‘Het gevoel is weg / het grote, grote gevoel is weg.’


Goed voor jezelf zorgen. En zorgen dat het gevoel terugkomt.


Heel gezond dit. Gatverdamme. Je hoeft ook niet meteen te overdrijven.


Dit is dan wel weer heel lekker! Avocado; lievelings!


Vindt Bruce ook.


Dit gaat ‘m worden vandaag. Onder andere.


Ja! Gaat heel goed worden dit. Ik ben alleen de spinazie vergeten, maar gelukkig eet M. vanavond mee (oh, zorg ik toch ook weer een beetje voor een ander). Hij zorgt er in ieder geval voor dat er spinazie in huis komt.


De duivenbaby’s zijn aan de wandel!! Als ze maar niet vallen en door een bloeddorstige kat worden opgegeten!


Ook gemaakt; raita, kachumber (die echt Goddelijk is) en een wortel-sesam-salade (ook Goddelijk). Heel goed bezig geweest.


Kijk nou wat een plaatje! Met ook nog bloemkool uit de oven en een kip tikki massala! En ei en rijst en pappadums! Goed voor mezelf gezorgd. En voor M. en voor m’n ouders.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Irene schreef:

  Oeh… krijg altijd trek van jouw kookkunsten. En trots op jou… hier ook een abo op een sportschool. Al zo’n 3 maanden… Ik moet die 1ste entree nog maken. ;-)

 2. judith schreef:

  Gewoon doorgaan zoals je het doet! Je verwerkt op alle goede manieren. Alleen de mensen die in hetzelfde schuitje zaten snappen hoeveel tijd het kost om te verwerken wat jou is overkomen.

 3. Esther schreef:

  Haha, dat kattenpootje :)

 4. Ingrid schreef:

  Mmm wat een lekkere plaatjes weer.

 5. Anna schreef:

  Bij mij is het al zes JAAR geleden en ik droom soms nog steeds over die LUL. Ben wel blij dat niemand nog naar hem vraagt, want ja het is natuurlijk al zes JAAR geleden. Iedereen zijn eigen strijd en struggle en worstelingen. Vandaag kut gedroomd, morgen waarschijnlijk weer paradijselijk. What a difference a day makes..

 6. Else schreef:

  Ach, dit is jouw leven – hij was daar best een poos en al die dingen die in jouw hoofd rondrammelen moeten slijten. En daar gaat gewoon tijd overheen punt. Je kunt geen knop omzetten, je bent geen machine, maar een lief mens en die hebben gewoon last van dit soort ongein. Zoek wat je wilt, ga daar achter aan en schrijf de ellende lekker van je af. Mooi weer, stukkie rennen – nieuw badpak, baantjes trekken – GO. ;-)

 7. Kim schreef:

  Je vergeet: “Laat het los!” En “Je verdient beter!”
  Allemaal goed bedoeld maar de enige die ermee moet dealen ben jij. Hele kleine troost…. je bent niet de enige!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *