web analytics

9

PLOG MAANDAG 23 JANUARI 2017


De wekker ging om 5:45 en om 6:30 zit ik achter m’n pc om de plogs van dit weekend bij te werken. Goed bezig!


Mij staat ook alles! Ik loop de laatste tijd dus voornamelijk in joggingbroek en sweater zonder ondergoed, omdat ik gewoon niet van de jeuk af lijk te komen. Bh-bandjes en slipjes en weet ik veel wat irriteren me.


Maar daar ga ik hopelijk snel vanaf geholpen worden! Ik zit om 8:00 bij de huisarts. En het is niet m’n eigen huisarts en dat is eigenlijk heel kut, want dan moet ik m’n verhaal nog een keer vertellen, maar ach, van je af praten is altijd fijn, dus hier, hier, hier heb je het! Deze huisarts is het met me eens dat het nu wel erg lang duurt allemaal en dat ik waarschijnlijk allergisch of overgevoelig ben voor het ene of het andere en dat ik eens helemaal gecheckt moet worden. Mooi! Ben ik meteen van m’n eigen bijdrage af! Iets minder mooi was het dat ik daarvoor bloed moest laten prikken en nog minder mooi was het dat het uiteindelijk 4 buisjes bloed moesten worden en dat ik dus echt bijna was flauwgevallen. Vandaar ook geen foto’s meer van de rest van de ochtend, want ik ben nogal slecht in dit soort dingen. OMG! Understatement. “Moet ik even een bekertje water voor je pakken?”, vroeg het bloedprik-meisje. “”Ja, doe maar”, piepte ik. Lig je dan met je bijna volledig getatoeëerde rechterarm. VOOR SCHUT! Nou ja, m’n bloed wordt nu gecheckt en dan zien we dan wel weer verder. Meteen laten checken of ik in de overgang ben, heb ik dat ook meteen gehad.


Snel maar weer naar huis en knuffelen met de Bruce.


In al m’n stress was ik dus vergeten dat ik nieuwe pillen op moest halen bij de apotheek. Kon ik weer terug. Door de kou. En ik was zo blij dat ik thuis was en dat dat hele bloed prikken achter de rug was. Echt, als ik er nu weer aan denk dan kan ik nog janken. Ik ben een watje van een wijf, bloed-prik-technisch gezien. Ellende dit hoor. Gelukkig heb ik zalfjes en pillen gekregen. En heel veel bijsluiters. Zucht.


Nou, daar ga je. Voor een vrouw met een nogal turbulent verleden, slik-technisch gezien (ik heb het hier over zaad en drugs, ja) heb ik het eigenlijk behoorlijk moeilijk om van dit soort grote pillen weg te krijgen. Gatverredamme. Kokhalzen. BAH! BAH! BAH!


But… we shall overcomb! Ik had de bijsluiters misschien iets beter moeten lezen. Of misschien ook iets beter naar de huisarts én de apothekersassistente moeten luisteren, want 1 van de bijwerkingen van die nieuwe anti-allergiepillen is dus duizeligheid en dufheid. Ik dacht, met mijn turbulente verleden, dat ik daar geen last van zou hebben, want ik ben wel wat gewend. Nou, ik lag om 18:00 op bed. Knock-out. Op zich heerlijk natuurlijk. Want ik heb sindsdien geen jeuk meer gehad! Maar… laat ik het zo zeggen; voortaan neem ik deze pillen net voordat ik ga slapen.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Ingrid schreef:

  Zijn die pillen tegen de jeuk?
  Misschien kun je ze fijn malen en met een hapje appelmoes of zoiets dergelijks innemen.

 2. Joop schreef:

  Appelsap remt de opname van fexofenadine, dus misschien is het niet verstandig om dit middel in te nemen met appelmoes.
  Misschien, want ik weet het niet zeker.
  http://www.lareb.nl/Literaturen/Niet-meer-dan-een-glas-grapefruitsap-per-drie-dage

 3. Doris schreef:

  Wat mij helpt om grotere pillen in te nemen is een licht onsmakelijke truc: hap eten nemen, even kauwen en nét voor ik het doorslik de pil erbij stoppen in mijn mond.

  En je kin naar je borst bewegen, dan houd je je slokdarm open, in tegenstelling tot wanneer je je hoofd achterover houdt.

  Tot zover de tips, ik duim dat het allemaal een jeukvrij bestaan gaat opleveren.

 4. Else schreef:

  In een lepel met vla (als dat mag) en vooral niet denken wat zijn ze groot, daar worden ze alleen maar groter van

 5. corine schreef:

  In het bejaardenhuis (bij demente bejaarden) doen ze alles met een lepel appelmoes….. Kan je vast wennen

 6. Sofie schreef:

  Een pillensnijder!
  Kan je kleine stukjes nemen.

 7. Marjan schreef:

  Er zit een breuklijntje op de pil, dus je zou hem kunnen breken… en dan slikken?

  Ik moet ontzettend lachen om je omschrijvingen, wat heerlijk zo…. En bloedprikken is gewoon niet leuk, er zijn heel veel mensen die dat niet zo erg trekken. ( ik dus…. en vast nog wel veel meer) hopelijk komt eruit wat jouw jeuk precies triggert!

  Xx

 8. Noor schreef:

  OMG dat bloedprikken! Ik heb ook een tattoo maar dat is toch iets heel anders dan bloed laten afnemen. Die naald gaat er veel verder in en is ook nog eens erg dik! Ik heb ook altijd pijn en een mega bloeduitstorting. Zelfs een schaafwondje als ik de “pleister” eraf haal die ze er na het prikken opdoen. Mn huid blijft aan de tape hangen… :-( Mooi dat je dat achter de rug hebt. Hopelijk word je er wat wijzer van. Ik wilde ook laten prikken voor de overgang maar volgens mijn huisarts was het pas aantoonbaar als je al vet in de overgang zat en dan had je het zelf al door en had het geen zin meer…. Die thuistesten die ze verkopen was volgens hem ook helemaal niets. Sterkte/succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *