web analytics

1

PLOG DONDERDAG 22 DECEMBER 2016


De oppaspuber richting school, dan heb ik precies 6 uurtjes om m’n haar te verven.


Want ik laat de henna dus een uurtje of 5 intrekken.


Ondertussen kan ik mooi alvast koken voor vanavond; kip met gele paprika uit de oven.


En meteen genoeg voor m’n ouders en in de diepvries. Hoe keurig aangegeven ook; zakjes met een ‘1’ en zakjes met een ‘2’… Efficiënt hoor.


Dit is lief; de buurvrouw komt een zelfgemaakte kerstkaart brengen mét een kerststol! Hmmmm…


De oppaspuber heeft liever wat kaasflipjes. Nina ook trouwens, maar die moet ik vooral even goed in de gaten houden. Ik maak me zorgen over haar wond, want die lekt wat vocht en bloed en JESUS wat een gedoe is dat. Een zieke hond in huis die niet rustig wil liggen, maar gewoon zoals altijd op de bank wil, maar dat mag allemaal niet, want dan gaat haar wond dus weer open. GEDOE! En ’s morgens pillen erin, ’s avonds weer andere pillen erin; je blijft bezig! GEDOE! GEDOE!


Frank vindt het allemaal wel meevallen.


Vanavond is er een kerstfeest op de school van de oppaspuber en daar moeten we natuurlijk naartoe. Zij mag 1 van mijn jurkjes aan en voor de grap roep ik dat ik dan wel haar jurkje aandoe. En… even hoor, dit mag in kapitalen; IK PAS HET JURKJE VAN MIJN VIJFTIENJARIGE SUPERSKINNY OPPASPUBER!!!! Okay, het is stretch, but who cares! Kijk mij eens slank zijn. Echt, ik voel me zo fijn!


En kijk het haar van M. eens goed zitten! Gekruld! En nu gaat ze mijn haar ook krullen. Spannend!


Ik ben er zo blij mee dat ik nu wel elke dag krullen in m’n haar wil! Ik wil nu ook zo’n krultang-dinges! Maar dan moet M. me eerst maar eens gaan leren hoe ik dat moet doen.


SHINE! SHINE! SHINE! Wij zijn klaar voor het kerstfeest.


Deze dame moet dus verplicht in de bench. Ja, dat is wondvocht met bloed. Ik heb haar expres op een wit, oud, dekbed gelegd, zodat ik goed in de gaten kan houden hoeveel vocht eruit lekt en of het nog gaat, of dat ik de dierenarts moet bellen. Het lijkt nog te gaan. Rustig blijven Nien. Gewoon gaan slapen.


Wij eten dus pasta met die lekkere kip met gele paprika en heel veel Parmezaanse kaas.


Traditie op de school van M.: glühwein!


Ook traditie; bingo!


Ongelukkig in het spel, gelukkig in de liefde.


Nieuw dit jaar was de mogelijkheid om een kerststukje te maken. Ik heb meteen van die mogelijkheid gebruik gemaakt, samen met het kleine broertje van de oppaspuber, want uiteraard waren ook de ouders en het broertje en grote zus van M. op het feest! Ik vond het erg gezellig en het heeft ook altijd wel wat, zo’n kerstfeest op een school, met een vuurkorf buiten, een kerstkoortje, kerstkransjes en glühwein. De oppaspuber vond het ook wel leuk, maar die is hard aan vakantie toe (wie niet!)!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ingrid schreef:

    WOW wat een mooie meiden.
    Nina! Je hebt er wat mee te stellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *