web analytics

19

PIST BRUCE WEL OF PIST BRUCE NIET?

“Ja, en aan het einde van de antibioticakuur moet je even langskomen met z’n urine”, had de dierenartsassistente gezegd. “Ehm, hoe ga ik dat precies doen dan?”, had ik gevraagd. “Nou, dan koop je dit zakje met plastic korrels en dan leg je die korrels in de kattenbak en dan zuig je de urine op met het bijgeleverde pipetje”, had de assistente gezegd. “Oh, nou, handig”, had ik gezegd. Als ik toen had geweten dat die uitleg mij € 3,80 had gekost, dan had ik waarschijnlijk de hele wachtruimte bij elkaar gegild of ze nou godverdegodver écht helemaal gek waren geworden om € 3,80 te berekenen voor een lul-gesprekje. Maar op dat moment had ik de rekening nog niet gezien. Dus ik gilde niet. Nee, ik ging vol goede moed met de plastic kattenbakkorrels naar huis. En na de antibioticakuur mocht Bruce de hele nacht bij P. en mij op de slaapkamer slapen met de deur dicht, zodat hij wel op die plastic kattenbakkorrel-bak moest plassen. Dacht ik dan. Want Bruce wou wel prinsheerlijk en languit tussen P. en mij in liggen, maar pissen op die bak, dat wou hij dus niet. Bruce wilde pissen op z’n eigen bak. In de keuken. En niet in de slaapkamer. Hem ook overdag opgesloten houden in de slaapkamer had een volledige hysterisch en uit z’n panty knappende Bruce tot gevolg. En hij hád het al zo moeilijk gehad, gilde hij door het hele huis. Niet ook nog dit! Na 3 dagen proberen gaf ik het hele Bruce-pisgebeuren op en belde ik de dierenarts. “Kom maar langs, dan kan jij misschien die urine uit z’n blaas knijpen, want mij lukt het niet en ik ga dat beest niet nog een keer in een mandje stoppen en weer met de taxi.” Of ik toch even langs kon komen dan. Om een infuus op te halen. Zodat ik Bruce dan onder de huid kon prikken om hem zo wat vocht toe te dienen, zodat Bruce ook daadwerkelijk zou pissen als ze langskwam. Say what? Ikzelf Bruce prikken? Met een naald? Een infuus? “Ja, doei”, zei ik, “kom maar gewoon langs.” “Schikt het om 16.30?”, vroeg de dierenarts. “Ik ben er klaar voor”, zei ik, “tot straks.” En op het moment dat ik de telefoon uitdruk zie ik Bruce de hele keukenvloer onderpissen. Pipetje erbij en opzuigen die handel. Mooi
€ 65,- uitgespaard.

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Maarten schreef:

  Prikken en dan via een infuus water bij hem inspuiten? Ja, dan is hij wel dood voordat de dierenarts er is inderdaad…

 2. darja schreef:

  had je door dat lul-gesprekje van 3,80 mooi een pipetje in huis om het van de keukenvloer op te zuigen…

  wat een idioterie om daar 3,80 voor te rekenen!

  en bruce? alles ok?

 3. Swan schreef:

  To pis or not to pis! Maar Bruce is definately in charge!

 4. henk de boef schreef:

  Normaal gesproken heb ik echt de grootste grafhekel aan weblogs die over katten gaan, maar die van jou is daarop een uitzondering. Ik vind het een leuk stukje.

 5. JvT schreef:

  Ik moet erg hard plassen van bier – als ik veel bier op heb soms zelfs meerdere keren. Probeer volgende keer bier in zijn melk te gieten.

 6. Agnes schreef:

  Het welbekende buiten de pot pissen.

 7. Ben schreef:

  Hoeveel dagen niet pissen? Jeemig! Kan het mij niet voorstellen :D Moest je laarzen aan toen ie eenmaal geknapt was?

 8. Luna schreef:

  Hij had wel geplast, maar op de ‘gewone’ bak, daar waar de andere 3 katten ook gingen… ja, probeer maar eens 4 katten te checken waar ze pissen en wanneer ze pissen en ondertussen ook nog gewoon te werken, op een gegeven moment ben je dat zat :-)

 9. Kimske schreef:

  Hij hoorde jou ratelen over naalden en toen begon ie te zeiken… telepathische beesten, die katten!

 10. Eveline schreef:

  Ik denk dat het onderhand wel tijd is voor een mooie klachtbrief. Zelf een infuus aanbrengen, zijn ze nou helemaal!

 11. Janssen schreef:

  Niet te geloven!!!
  Kappen met die DA…..:(:(:(

 12. Joyce schreef:

  Goed zo, Bruce! Hij dacht natuurlijk:”Naald? Naald? Hoezó naald..?”
  En is alles nu weer helemaal oké met zijn urine? Ik hoop het maar…

 13. Kris schreef:

  Tip van de dag; gewoon een soeplepel eronder houden als ze aan het plassen zijn. Werkt als een tierelier.

 14. DON JUAN schreef:

  Is het niet een beetje overdreven met die cats????

 15. brownie schreef:

  Ohhh, Ohhh, je hebt toch niet overdreven blij naar Bruce gedaan ??? Je zit er aan vast op de keueknvloer……

 16. seriouzz schreef:

  pis(s)of(f)?

 17. DON JUAN schreef:

  Euhm,kuch,kuch,het is hier zo stil,laat me ff raden……..je zit samen met Cohen aan de thee/koffietafel en probeert een Ploesiepoesie-goedmaakovereenkomst binnen te slepen;chapeau enneuh denk ook eens na over een witte PloesiePoesie i.v.m. de stille tochten(i.p.v.die teddyberen).

 18. Virginie schreef:

  Als mij weer eens de weg egvraagd wordt, ga ik denk ik ook maar 3,80 rekenen dan. Dat is blijkbaar geaccepteerd ;-)

 19. Brooklyn schreef:

  @Kris; Lekker fris, Kris!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *