web analytics

51

OVER DAT HELE WK

Dat hele WK, dat kan mij dus gestolen worden. En dan heb ik het over de voetbalwedstrijden op tv, alle herhalingen, alle samenvattingen, alle nabeschouwingen, alle documentaires over voetballers, ex-voetballers, trainers en ex-trainers én alle reclames waar de kleur of het woord ‘oranje’ in voorkomt. Helaas is mijn partner P. een ex-profvoetballer en nog steeds helemaal gek van een groen beeldscherm met bewegende mannetjes. Toegegeven, een officiële wedstrijd van Nederland, daar kan ik best wel eventjes van genieten. En het nog spannend vinden ook. Maar dat voortdurende gezap! Van Nederland 2 naar de BBC naar de Duitser en weer terug. En dan dat gelul. Dat oeverloze gelul. En dan nog de samenvatting. En weer een herhaling. Doodvermoeiend. “Liefje, kunnen we geen afspraken maken over het WK?”, vroeg ik gisteravond poeslief. Nee, tijdens het WK werden er dus géén afspraken gemaakt over hoe-en-wat. Hoe ik het ook maar durfde te vragen. “Maar ik heb echt een heel goed voorstel”, zei ik. Was onmogelijk. “Okay, als Nederland speelt, dan mag je de wedstrijd zien”, begon ik. “Mogen, mogen?”, viel P. me in de reden, “ik bepaal zelf wel wat ik kijk.” Het WK haalt duidelijk niet het beste in P. naar boven. “Nee, maar luister nou even, want het is echt een goed voorstel”, zei ik. P.’s aandacht werd getrokken naar Mart Smeets. “Nou?”, vroeg hij zonder zijn blik van het beeldscherm af te halen. “Nou, alle wedstrijden van Nederland mag je zien, inclusief al het gelul, genabeschouw en gesamenvat eromheen. “En hou jij dan ook die bijdehante opmerkingen voor je?”, vroeg P., nog steeds naar Mart kijkend. “Misschien”, zei ik. “En de rest van de wedstrijden mag je ook allemaal zien, echt alles, en ik zal niet lopen zeiken, echt niet, en een potje pijpen zit er ook wel in, en ik zal boodschappen doen en koken en alles, beloofd, en allemaal met enthousiasme, heus, maar het gelul, het genabeschouw en gesamenvat van de niet-Nederland-wedstrijden, die laten we achterwege, okay?” Maar P. was alweer volledig in de ban van de bal en de televisie. Hij was net naar de BBC gezapt. En P. vond wat de presentatoren daar te zeggen hadden veel interessanter dan mijn voorstel.

Dit vind je misschien ook leuk...

51 reacties

 1. Ted schreef:

  Helemaal mee eens. Voetbal suckt. Gelukkig komt de Tour de France er snel aan, namelijk al op één juli! Vive le Tour de France!

 2. M%n schreef:

  Luna, oprechte innige deelneming.
  (En een klein beetje stiékem leedvermaak, van iemand die autonoom over haar televisie beschikt… ;)))

 3. koen schreef:

  hehe, mijn vrouwtje beschikt ook geheel autonoom over onze tv ;-) gelukkig ben ik geen sportfan

 4. Mannetje schreef:

  OPlossing = Simpel: voetbal suckt (copyright Ted) en jij dus niet!

 5. Marloes schreef:

  Heeeeeerlijk hoor, om een vent hebben die absoluut NIETS met voetbal heeft. :o)

 6. henk schreef:

  Jij moet er eens helemaal uit. Ga op zondagmiddag maar eens naar Park Open op de Ronde Weide in Park Sonsbeek in Arnhem. En P. zorgt voor ’t eten, dat lijkt me duidelijk.
  ( http://www.parkopen.nl/ )

 7. Prince Charming schreef:

  Mijn vrouwtje heeft gelukkig niks te klagen – ik heb een even hartsgrondige hekel aan voetbal als zij. Overigens is België momenteel een eiland van WK-rust, omdat we niet eens meedoen.

 8. Moeder van Luna schreef:

  Partner P. heeft helemaal gelijk,en als je hier bent kun je ook genieten!!!!! van het voetbal,want jouw vader P. is net zo gek als jouw partner P.

 9. Brownie schreef:

  Hahahaha….. zo te zien is het niet genetisch Luna, wel met de ideale schoonzoon getrouwd , bijna dan…

 10. Rosalie schreef:

  Ik vind dat een allezins redelijk voorstel van jouw kant, want dat geouwehoer eromheen kan mij ook gestolen worden en al helemaal het geouwehoer rondom Maxico-Iran of een andere dubieuze wedstrijd…

 11. Janssen schreef:

  Chantall,alsof je de toestand hier beschrijft………..:):)
  Maar eerlijk is eerlijk,mijn mannen laten me mijn ding doen,ze doen nooit moeilijk en zij mogen kijken zoveel ze willen,heb ik geen probleem mee.
  Wat ik echt wil zien(das weinig)neem ik op en anders zie ik het maar niet,ik hou niet zo van kassie kijken zie je………

 12. Joost die dus helemaal nooit voetbal kijkt. schreef:

  He? Ik dacht dat het WK vorige maand al afgelopen was.

  Veel sterkte, Luun :-)

 13. Nina schreef:

  Ik vind je voorstel echt MEER dan redelijk! P. is obsessed! Arme Luna.
  Partner D. en ik zijn in ons ‘gemengde huwelijk’ allebei voor een ander land, dus dat wordt helemaal schreeuwen en haren trekken voor de tv! :-D

 14. Jitske schreef:

  En toch…liever een man die álles wil volgen tijdens het WK voetbal dan een man die voetbal helemaal koud laat. Maargoed Luna, kom rustig bij mij langs tijdens niet-nederlandse voor en nabeschouwingen, gaan we gezellig kletsen en rosee drinken of met de katten spelen ofzo :)

 15. Ellen schreef:

  Luna?………was je er nog?

 16. Maurice schreef:

  Het is geven en nemen Luna. Jij houdt van swingende DJ’s en foto’s schieten, P. houdt van voetbal zonder sex.
  Jullie worden vast oud samen ;-)

 17. Esther schreef:

  Je bent waarschijnlijk gewoon niet interessant genoeg Luna…

  >:-)

 18. jrk schreef:

  Ho ff met dat anti voetbal!!!!

  Ik neem het ff op voor P., die nu zelfs wordt ontmastkerd als ex-prof (hoe, wat, wanneer?)?

  Even relativeren dames! Het is maar 1x per 4 jaar WK, da’s dus maar 4 weken in de 208 weken en da’s nog geen 2%. Verder is het écht niet elke dag voetbal hoor! Binnenkort zijn er namelijk voetballoze dagen en daar kan Luna vast haar genereuze aanbiedingen kwijt! Dit zijn de dagen: maandag 28 en dinsdag 29 juni, zondag 2, maandag 3, donderdag 6 en vrijdag 7 juli.

  P. rulez!

  ..en die Esther hierboven is een loeder

 19. Wiro schreef:

  Mart Smeets ‘doet’ het WK toch helemaal niet? ;-)

 20. Rolandow schreef:

  Stel voor dat P. een fijne tv voor in de slaapkamer voor je koopt ;-)

 21. Brooklyn schreef:

  Ga je toch zelf lekker net 5 kijken in de slaapkamer…..

 22. Seriouzz schreef:

  een potje pijpen in de rust van een wedstrijd lijkt me toch ok?

 23. Tom schreef:

  niet zeiken, potje pijpen, koken, boodschappen doen…

  Wil je met me trouwen Luna?

 24. Inger schreef:

  Na jarenlange voetbaltirannie een tip: in de kroeg kijken!

 25. chantal schreef:

  Ik ben het eigenlijk wel een beetje met jrk (en P) eens. Laaaaaaat die jongen toch. Maar ik vind voetbal kijken zelf niet erg, maar alleen met EKs en WKs kijk ik, een beetje een voetbal-tart dus. Verder wordt bij ons de wedstrijden regelmatig in de kroeg gekeken, soort van gezelli dus.

 26. me schreef:

  pijp jij dan zo slecht dat hij niet te overhalen is?

 27. sjanie schreef:

  ja jrk, het is inderdaad 1 x in de 4 jaar WK, maar over 2 jaar is het weer EK, en daar tussen door krijgen we alle shit van UEFA cup, johan cruijfschaal, Amstelcup, de “gewone” eredivisie en noem maar op, volgens mij kan men als men dat zou willen elke dag wel een voetbalwedstrijd kijken. Nederlands elftal is nog wel grappig om te kijken, maar dan houdt het toch echt op hoor. Nu weet ik niet of partner P. deze wedstrijden allemaal kijkt, anders kom je maar bij mij televisie kijken, bij mij geen voetbal op de buis!

 28. Esther schreef:

  Ach, als je als vrouw je man niet eens kan verleiden tot een potje pijpen, ook tijdens een WK, dan doe je volgens mij toch iets niet goed… >:-)
  .
  Maar noem mij gerust een loeder als je daardoor prettiger slaapt :-)

 29. bert schreef:

  misschien ben ik gek
  of geil
  of gewoon teveel alleen
  maar eh
  als je mij dat aanbod doet
  van dat pijpen
  dan doe ik de tv zelfs uit
  want dan kijk ik liever naar jou
  wow

  sorry voor deze persoonlijke ontboezeming
  neem me niet kwalijk

 30. Sabine schreef:

  Gelukkig heb ik een vent die net als ik helemaal niet van sport kijken houdt. Ik kijk volgens mij nog vaker dan hij (heel af en toe tennis). Kan ik tenminste lekker mijn eigen zooi kijken (series enzo) waar hij zich dan weer rot aan ergert.

 31. Erwin Troost schreef:

  Luna 4 President!

  Van mij hoef je niet eens te koken.

 32. Moljevic schreef:

  ik ga niks zeggen over dat pijpen.

 33. Esther schreef:

  Geweldig, mannen die zich aanbieden om door Luna gepijpt te worden :-D

  Erg flatteus, heren ;-)

 34. artgrrl schreef:

  Kansloos voorstel, voetbal gaat altijd voor, vraag me niet waarom…

 35. Ykke schreef:

  Om het voetbal te vermijden stort ik me extra op mijn loggie. Dat is nu helemaal oranje gekleurd, met leuke designdingetjes wel te verstaan. Leuke tip ter afleiding misschien?

 36. Janssen schreef:

  Chantall,hou je er rekening mee dat vanaf vanmiddag om 18.00 uur P. absoluut niet aanspreekbaar zal zijn???:):)

 37. Luna schreef:

  Hahahaha Janssen! Partner P. is lekker de deur uit! Dus hele rijk voor mij alleen!

 38. Japie S. schreef:

  Het genot van een potje pijpen duurt meestal geen twee keer 45 minuten. Verder zit voor en na een potje pijpen ook geen voor- en nabeschouwing, dus ik begrijp Partnert P. in deze volkomen!

  P. toch niet P. kluivert?

 39. Japie S. schreef:

  Dat laatste was een grapje he… Hoop ik…

 40. Luna schreef:

  Nee, partner P. is niet P. Kluivert… mijn P. heeft qua uiterlijk wel iets weg van Ali Elkhattabi, als we het dan toch binnen de voetballers moeten houden… :-)

 41. Japie S. schreef:

  Goed voor jou Luna! Have fun dadelijk tegen Ivoorkust samen met Partner P.

 42. Swampy schreef:

  @Luna: Ha ha; dat is nog waar ook…….maar Partner P is wel veel knapper!!

 43. EvilGirl schreef:

  WK is gezellig joh!! En ja, ik kijk voetbal: gezellig met mijn partner R.

 44. kim schreef:

  sjezus, nou ik had m allang een tik op zn kop gegeven met die remote, PATS en nou hup desperate housewifes kijken!!

 45. Rick schreef:

  Die partner P. staat voor z’n zaak. Dat zouden we allemaal moeten doen, dan wordt Oranje wereldkampioen!

 46. Janssen schreef:

  Keep dreaming Rick……..dan moeten ze wel gaan voetballen……

 47. vitrage schreef:

  Mijn gade houd gelukkig niet van voetbal. Ons motto is dan ook plek zoeken zonder stopcontact waar een TV in geplugged kan worden. Werkt zeer goed voor je relatie.

 48. Koen schreef:

  Luna,
  ik begin te denken dat je stiekem alle wedstrijden volgt en geen tijd meer hebt voor een stukje …

 49. Jetje © schreef:

  Hoe herkenbaar ! Hier heeft me vent ook CONTINU voetbal aan staan ! Alhoewel het dan wel allemaal in het Nederlands is, schrijft ie ook nog eens alle standen van iedere wedstrijd, die hij perse wilt zien, op op een poster die aan de muur hangt en kan ie alleen nog over voetbal zeiken :(

 50. Ben schreef:

  En doet Luna dan ook nog slikken???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *