web analytics

11

AND THEY LIVED HAPPILY EVER AFTER

“Ik heb zo’n vreselijk déjà vu-gevoel de laatste weken”, zei ik tegen de buurman. “Het was 3,5 jaar geleden natuurlijk een ander verhaal, maar toch. Toen was de pa van P. vreselijk ziek. Nu is mijn moeder ziek. Toen ging ik verhuizen. Nu ga ik weer verhuizen. En dan zegt J. wel dat ik nu samen met hem ga verhuizen en dat het anders is, maar toch, maar toch!” “Doe eens rustig”, sprak de buurman. “Ik bén rustig”, zei ik. “Ja, dat zie ik”, zei hij, “ga eens zitten.” Dat was misschien wel een goed idee. “En het is wel anders”, tetterde ik door, “maar ik sta toch weer dezelfde kopjes en schoteltjes in krantenpapier te wikkelen. En wat moet ik meenemen? Wat moet ik weggooien? En ik héb 3,5 geleden al zoveel weggegooid! Hoe is het in Godsnaam gebeurd dat ik wéér zoveel spullen om me heen heb verzameld? Hoe doe ik het? Ik weet het niet meer! Sleep ik echt al jaren en jaren dezelfde shit met me mee? Alleen aan creatief materiaal heb ik al een klein containertje vol! Zoveel spullen, dingetjes, frummeltjes en weet ik veel wat, wat ik heb bewaard, wat ik heb gekregen, want ik heb de afgelopen jaren écht maar weinig spullen zelf aangeschaft. Echt waar. Amper kleding gekocht.” “Als ik moet helpen, dan zeg je het hè?”, zei hij. “En ga nou even zitten.” “Ja, dat doe ik en dat is lief”, zei ik, “maar ja, ik moet toch alles zelf bekijken. Ik heb m’n hele leven al het gevoel dat ik terecht kan in een aflevering van ‘Creative Hoarders’! Ik heb gewoon teveel. En ik wil het ook niet weggooien.” “Het is hier inderdaad altijd een eh, eh, chaos”, sprak hij. “Ja, maar van binnen ben ik rustig hoor, echt”, zei ik. “Ik zie het”, zei hij, “ga nou zitten mens.” Oh ja. “Ik kan alles gewoon inpakken, meenemen, want ja, het nieuwe huis is groter en dan kan ik altijd later nog wel zien, maar ik zou zo graag georganiseerd verhuizen. Ik zou zo graag georganiseerd zijn. En blijven. Maar dat gaat never nooit niet lukken. En ik weet ook helemaal niet wat ik wil worden later als ik groot ben!!!”, jammerde ik. “Ken je dat liedje ‘Wear Sunscreen’?”, vroeg de buurman. Kende ik. Tekst opzoeken op de iPhone. ‘Don’t feel guilty if you don’t know what you want to do with your life… the most interesting people I know didn’t know at 22 what they wanted to do with their lives, some of the most interesting 40 year olds I know still don’t.’ Tijd om te gaan zitten.

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Amiek schreef:

  Heftig! Hoewel het een deja vu lijkt: dat is het niet en een andere uitkomst is meer dan mogelijk. Sterkte!
  En dank voor die songtekst. Die had ik geloof ik ook even nodig…

 2. Arnoud schreef:

  Gewoon adem blijven halen! Het komt allemaal goed! En anders komen wij allemaal helpen!

 3. inge schreef:

  volgens mij kun je maar één ding doen met je leven en dat is het leven. maar ik kan er naast zitten, ik ben net 40, dus dat zou dan nog niet zo heel erg zijn. ^^

  sterkte met alles, meis! en ga tussendoor idd maar even lekker zitten af en toe. even uitademen en zo.

 4. Branwen schreef:

  Ooit had ik enigszins bedacht wat ik met mijn leven zou doen. Loopt in de soep. Nu doe ik dat niet meer. Ik adem in en adem uit. En, de buurman heeft een punt, ik denk ook dat je af en toe gewoon ff moet gaan zitten.

 5. Else schreef:

  Heb je al gevraagd of de buurman ook mee gaat verhuizen ? Zolang je niet alleen maar looppaden in je huis hebt, ben je geen hamster, ok ? En dan nu doorgaan met ademhalen (een zakje is optioneel) ;-)

 6. Laurent schreef:

  Ik ben bijna 49 en ik weet wel wat ik wil met mijn leven maar het wil nog steeds niet lukken. Nou ja, ik hobbel ook nog rond, wil ik maar zeggen.

 7. Bij mij staat de teller op 55 en ik ben razend benieuwd wat ik ga doen als ik groot ben en wat het leven dan allemaal voor me in petto heeft…

 8. CiNNeR schreef:

  Had jij geen ADHD lief? Dat rustig worden/zijn/blijven in je hoofd zal dus betrekkelijk zijn, vrees ik. En voor een ADHDer ben je vast super georganiseerd. Of niet maar dat maakt niet uit, als jij er tevreden in kan leven is er niets aan de hand.

  En meid, de deja vu zit in momentopnames. De titel is puik gekozen, dat gaat het worden.

 9. patchwork schreef:

  Gewoon lekker vrolijk inpakken die handel! Het is niet bederflijk, je krijgt er geen beestjes van en je hebt er ruimte voor.Ik vind het er aardig georganiseerd uitzien, maar dat zegt misschien meer over mij dan over jou.Je hebt nu wel even wat andere prioriteiten aan je hoofd lijkt me. Later kun je altijd nog een collectors-winkel-van-sinkel-site nemen om er vanaf te komen, of bij het vuilnis zetten, als je dat wilt als je later groot bent.Ik zou nu even geen energie verspillen aan ´hoe het volgens de gemiddelde Nederlander hoort´. Je bent niet gemiddeld, thank god!

 10. coach outlet schreef:

  You And coach outlet store online,you and coach leather outlet. Anyone know where I can find and authentic discount coach bag,anyone know where i can find and authentic discount coach bag. Cheap Designer Coach Handbags,cheap designer coach handbags. best coach outlet online authentic, style wholesale handbags china,best coach style wholesale coachoutlet2online china. How to spot a fake Coach Handbag,how to spot a fake coach handbag.coach outlet online http://www.outletcoach2013.com for the Everyday Woman,coach,coach outlet,authentic,online designer handbags for the everyday woman. coach outlet,coach outlet,coach outlet online,coach and Boots,coach,coach outlet,coach outlet online shoes and boots. Can be Imitation Coach Bags Truly worth Buying,can be imitation coach bags truly worth buying. The coach replica bags can be found in signature stripe,the coach replica bags can be found in signature stripe. NEW AUTHENTICcoach outlet bags DAISY SIGNATURE SCRIPT PONYTAIL SCARF 98996,new authentic coachoutletshow.net daisy signature script ponytail scarf 98996. Coach Purse And Our Deep Friendshipaffection,coach purse and our deep friendshipaffection.

 11. bast information come from you

  and its common stock is listed on the New York Stock Exchang the moment sweetie bracelets are extremely favorite; they can be a example of items of fun jewelry which might be expressed by brands renowned for quality

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *