web analytics

5

PARTNER P. EN HET ALOË VERA-MANNETJE

Dinsdagochtend, 15 maart om 9.00 lagen partner P. en ik dan eindelijk op een strandbedje. Het was de eerste dag van onze eerste vakantie samen. De Caribische zee golfde ons tegemoet om enkele seconden daarna weer terug te kabbelen. Mini-tsunami’s per 10 seconden. “Zo”, zeiden wij tegen elkaar, “wij liggen hier goed.” Ik keek een beetje naar links en ik keek een beetje naar rechts en ik besloot een stukje te gaan lopen. Even de zee voelen. Even vakantie voelen. Ongeveer 10 minuten later kwam ik terug en trof ik P. aan, druk in gesprek met een mannetje. Een aloë vera-mannetje. “Ja”, zei P., “hij zegt dat je je met dit flesje moet insmeren als je hier net bent.” “Oh”, zei ik. “Ah, chica blanca”, zei het aloë vera-mannetje toen hij mij zag. En prompt brak hij een verse stronk aloë vera open om mij daar van top tot teen mee in te smeren. “Zo”, zei ik tegen P., “dat is lekker. Blijft hij dit de hele dag doen?” Het mannetje smeerde m’n hele lijf goed in en ging met een brede glimlach op zoek naar andere net gearriveerde toeristen. “Wat kost zo’n flesje verse aloë vera nou?”, vroeg ik. “10.000 Bolivares”, zei P., “en ik heb ‘m ook nog een vette fooi gegeven.” “Veel te duur!”, riep onze strandbed-buurvrouw, “ik betaalde gisteren 5.000!” “Ach, 10.000 Bolivares is iets van 3 euro, dan heeft dat mannetje een fijne dag”, zei P. tegen de strand-buurvrouw. Ik kreeg ineens een voorgevoel. Iets met een zesde zintuig voor P. en stommiteiten. Ik checkte de vakantie-portemonnee. “Eh, P.”, begon ik, “volgens mij heb jij dat mannetje net 140.000 Bolivares betaald.” “Echt?”, vroeg hij. “Echt!”, zei ik. “Ja, er staan ook zoveel nulletjes op die biljetten”, zei P., ik heb me misschien een paar nulletjes vergist.” “Jesus Christus, dat is echt weer typisch iets voor jou! Lul! Je hebt 45 euro voor een flesje zonnebrand betaald.” “Ach, meisje, don’t worry, be happy”, zei P. met een air alsof hij al maanden op Isla Margarita was. “Lul”, zei ik nog maar eens. Maar het aloë vera-mannetje had een hele fijne dag.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Luna schreef:

  En het erge is ook nog; die fles ging na 1 dag schiften/rotten… dus je kan Aloë Vera zeg maar ook nog niet eens bewaren… :-)

 2. Foefer schreef:

  Ach, hier in Nederland ben je ook nogal eens gauw 45 euro kwijt voor een potje met daarin het-een-of-het-ander-veelbelovends. Ik gun dat mannetje zijn fijne dag van harte! (en had P. ook maar gewoon moeten opletten…. duhhhh)

 3. Nina schreef:

  Zeker alleen goed te bewaren in een koelkast! :-)

 4. koen schreef:

  P is echt wel een vakantietalent hé ! zo moet dat op vakantie, punt, en dat al op de eerste dag, wat een kunst …

 5. Elly schreef:

  HI wat een leuke blog site hier!
  Ik las je berichtje over de Aloe Vera Sap..uit Isla Magarita…Nu voel ik mij natuurlijk aangetrokken omdat ik een spastische darm heb.De Aloe Vera Gel die ik drink is geweldig lekker!
  Het heeft een bijzondere werking voor heel je lichaam.Ik drink de enige echte lekkere Aloe Vera Peach van LR Health & Beauty Systems.2 van de 100 onderzochte drinkgels kregen de internationale hoogste keurzegel:Institut Fresenius.Kijk maar eens dan kan je het zelf zien,,,en proeven kan zelfs ook!Een besliste aanrader!
  In deze Aloe Vera Gel dus geen pulp,sorbitol,aspartaan,of andere kunstmatige zoetstoffen.
  Drink wel de enige echte gezonde Aloe Vera Drinkgel!

  mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *