web analytics

12

THE CURE FOR BAD TIMES IS PATIENCE

“Hoe gaat het met je moeder?”, vroeg iemand me. “Goed”, zei ik, “ze mag als alles meezit 19 november naar huis.” “Waarom schrijf je daar dan niks over op je site of op Facebook, daar staat alleen maar ellende.” Nu valt dat op zich wel mee, want er komen hier en op Facebook regelmatig leuke hondenfoto’s of foto’s van schilderijen langs, maar hij had wel een punt. Als het goed gaat is de drang om te schrijven toch iets minder. Maar het gaat dus goed met m’n moeder, gezien de omstandigheden. We hebben 3 weken terug een gesprek met de oncoloog gehad en de kanker van m’n moeder groeit niet. Die heeft de afgelopen 5 maanden dusdanig stilgestaan, ondanks het feit dat m’n moeder 4 maanden doodziek is geweest. De oncoloog vond dat er geen reden is om met een chemokuur te starten. Dat was wel reden voor een feestje.

De afgelopen weken stonden in het teken van het revalideren van m’n moeder. Lopen moet ze. Door de gangen, van links naar rechts. Met rollator, kleine stapjes zelf, zelf naar het toilet, zelf in bed, zelf uit bed en zelf de trap op en af, met mijn vader als waakhond naast haar om te zorgen dat ze niet valt. Dat gaat goed en ze gaat elke dag met sprongen vooruit. De afgelopen weken is er ook flink wat drama geweest met de stoma van mijn moeder. Fout materiaal, niet besteld materiaal, te laat aan de bel trekken, kastjes, muren, kastjes en nog meer muren. Pas toen m’n moeder zelf een keertje heel erg boos is geworden is er actie ondernomen. “Als het met die stoma niet opgelost is, dan ga ik niet naar huis”, zei ze. Maar sinds een week lijkt ook die stoma het goed te doen en is er passend en voldoende stomamateriaal aanwezig. Ook dat is reden voor een feestje.

Ik stond een paar weken geleden in een Tielse kroeg met een vriendinnetje van vroeger en een man begon zich met ons gesprek te bemoeien. De man vond mij niet zo aardig. Hij vond mij arrogant overkomen en ja, hij kende mij wel ergens van, zei hij. Van een website of de krant of de FOXY. Ik moest maar eens normaal gaan doen, vond hij. “Jij denkt zeker dat je het helemaal voor elkaar hebt”, lispelde hij misprijzend. Zeker m’n website een paar maanden niet gelezen, dacht ik. “Dat weet ik wel zeker”, zei ik.

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Irene schreef:

  Ahrgghh, zou je ‘m niet. Goed antwoord. Grote klasse! :)

 2. Edwin schreef:

  Wat fijn om na die barre maanden weer eens wat goed nieuws te kunnen vertellen.

 3. Jolein schreef:

  Ik ben heel blij dat het goed met je SuperMoeder gaat!!! Dankjewel.

 4. MarinaTwiet schreef:

  Je moeder loopt in ieder geval door fleurige gangen met die mooie schilderijen van je! En die kerel in de kroeg….is gewoon een misbaksel!

 5. Webwandelaar schreef:

  Wat een eikel. Dan heeft hij al die jaren niet goed opgelet. Hij is gewoon bang voor je.

 6. Aukje schreef:

  Oh djeeeez, die is dus jaloers. Diepe diepe zucht. Wat fijn dat het met je moeder de goede kant opgaat!

 7. BroederMonster schreef:

  Als de drank is in de man….is de wijsheid bla bla bla…

  Maar goed om te horen dat er ook positieve dingen zijn!!! Hoop dat ze veel energie opleveren, geniet ervan.

 8. CiNNeR schreef:

  Dat is altijd. Negatieve gebeurtenissen komen harder aan, wil je meer over vertellen en blijven langer en dieper in de herinnering zitten. Gaat bij iedereen zo. Dat gezegd hebbende, is het wel heel erg fijn om te horen dat het beter gaat me je moeder. Dat ze geen chemokuur hoeft. En hopelijk 19 november naar huis kan.

  Naar lispelende – vermoedelijk dronken – mannen, dien je nooit te luisteren!

  Ow en toch nog veel sterkte de komende tijd. Want dat het wat beter gaat wil niet zeggen dat je weer alle tijd en rust van de wereld hebt natuurlijk.

 9. inge schreef:

  goed nieuws! fijn. ^^

 10. patchwork schreef:

  Fantastisch nieuws! Straks weer door haar eigen huisje lopen, fijn voor je paps ook!

 11. Octavie schreef:

  Oh wat fijn dat je moederke bijna naar huis mag! (En ja, zo’n man, wat moet je ervan zeggen. Onzekerheid en jaloezie komen in allerhande vormen, heb ik al wel geleerd.)

 12. Tremendous info thanks a lot for posting. The facts are in all of the content on this blog you can find something to understand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *