web analytics

0

LUNA HEEFT GELDPROBLEMEN

Toen ik nog studeerde heb ik het er behoorlijk van genomen. Erg behoorlijk zelfs. Zo behoorlijk dat ik nu ook behoorlijk in de geldproblemen zit. Het freelance-journaliste-bestaan is namelijk niet de vetpot die ik in gedachten had. Ik verdien nu minder dan ik in mijn studententijd bij elkaar leende. Toen had ik namelijk een maximale lening van de IB-groep, de gewone studiefinanciering (1200 piek), zo’n 800 gulden van mijn ouders, ik verdiende af en toe wat bij in de gezondheidszorg (300 gulden) en ik had een studentenkrediet bij de bank van 10.000,-! Wat dus neerkomt op gemiddeld 2.500,- per maand. Met vaste lasten van 500 piek had ik dus 2000 gulden vrij te besteden! En al dat geld heb ik met liefde neergelegd bij cafés, clubs, coffeeshops, restaurants en dealers. En ik was heel gelukkig. Dat was ik nog steeds, tot een dag geleden. Toen kreeg ik namelijk een briefje van een meneer van de Rabobank. Of ik even per maand 300 gulden terug zou willen betalen. En toen hem belde om te zeggen dat ik dat nu eigenlijk nog niet zou willen, zei hij dat het moest. Er zit dus niets anders op. Ik ben blij dat ik een rijke man heb. Als vrouw moet je alleen geëmancipeerd doen als het je uitkomt.

Dit vind je misschien ook leuk...