web analytics

16

LUNA ONTMOET DON JUAN

Ik voelde een tikje op mijn schouder en draaide me om. “Hé, die bril is een beetje uit de, een beetje uit de, beetje uit de, uit de, eh, eh, jaren zestig! Staat je goed. Kun je er ook een beetje goed door zien?”, vroeg een man met een grote zwartgrijze baard. Hij zat in z’n eentje aan de bar en keek een beetje troebel. Hij was de 40 allang gepasseerd. Ik had net gewerkt en zat gisteren met collega L. aan de bar in een bruin buurtcafé en ik was in een vriendelijke bui. “Die bril zit goed hoor, en hij doet het ook goed, bedankt voor het compliment”, zei ik tegen de man en draaide me weer om. Het uur daarna bleef de man me om de 10 minuten complimentjes geven en vragen stellen. Tot ik het zat was en hem vroeg om me even alleen te laten met m’n vriendin. De man bleef daarna op z’n kruk zitten om me nog één keertje lastig te vallen. “Wil je m’n hond een ijsblokje geven?” De man had naast zich een prachtige dalmatiër liggen. “Hoe heet-ie”, vroeg ik. “Don Juan”, zei de man. Ik aaide de hond over z’n kop. Ik legde een ijsblokje op de bar en Don Juan ging met z’n pootjes op de bar staan en pakte het blokje met een hap weg. De hond bleef daarna met z’n kop op m’n been liggen. “Wat vind je van mijn hond?” vroeg de man. “Ik vind hem wel een leukerd”, vertelde ik. “En wat vind je van mij?” Ik bleef hem even aankijken. Ik wilde hem niet kwetsen. “Don Juan zou wel met je mee naar huis mogen hè? En ik niet”, zei de man. Ik knikte. “Zo gaat het altijd”, zei hij en hij nam nog een slok van zijn whisky.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Yorus schreef:

  in een 1 woord en een leesteken: sterk!

 2. Frank schreef:

  Wat een grappig idee om de dingen die je meemaakt en waar je over nadenkt(beperkt) op het internet te zetten zodat anderen het kunnen lezen.

  Deze site blijf ik bezoeken!
  Groet

 3. Martin schreef:

  Dus je hebt de hond mee naar huis genomen?

 4. Guard schreef:

  Maar ja, de meeste honden zijn dan ook geweldig, maar de baasjes….

 5. Ed schreef:

  Geef me onmiddelijk het adres van die man, die hond moet ik hebben!

 6. Ed schreef:

  Wat staat er trouwens op de achterkant van die ring, loos???
  (zie webcam)

 7. Luna schreef:

  Op die ring staat ‘HOPE’ en verder niets…

 8. Gijs schreef:

  Ik vind honden enorm stinken. Honden horen helemaal niet in de stad thuis, maar op het boederijen.

  Katten daarentegen zijn heel cool. Mijn vaders kat is jammergenoeg vanmiddag op een vreselijke manier doodgegaan (in de motor van de buurman).

 9. boer biet schreef:

  Woef

 10. Suffie schreef:

  Tjeezzz…!! Een echte Carmiggelt!!

 11. Birdy schreef:

  Ach,waarschijnlijk heb je Don Juan de avond van z’n leven bezorgt met wat aandacht en ligt hij nu weer aan de voeten van z’n baas te wachten tot de bel van de laatste ronde klinkt en hij weer mee mag naar huis. Gelukkig is het hondeweer…..

 12. Saiai schreef:

  Hmmmmmm…. mooi verhaal….
  Welke kans is nu groter.. dat de hond op zijn baas gaat lijken of andersom…
  Tragedy of life…

 13. IZ schreef:

  Wat ik vooral wel grappig vind is de reactie van Frank. Welkom in de wereld van de weblogs.

 14. La Migra schreef:

  Typisch dat iemand een zwartgrijze baard laat staan.
  Typisch dat iemand zijn hond ijsblokjes leert eten. Ik heb het net mijn eigen hond geprobeerd te voeren maar zonder succes.
  Je zou de post van Frank mischien op een iets andere ” synische ” manier moeten lezen IZ.

 15. Luna schreef:

  La Migra, wat bedoel je daar mee? Dat ik lieg?

 16. Le Maggie schreef:

  Typisch…….