web analytics

29

LUNA DENKT NA OVER STOPPEN MET ROKEN

“Ben je naar ‘Oprah’ aan het kijken?”, vraagt m’n moeder door de telefoon. “Nee, natuurlijk niet, hoezo?” “Het gaat over roken en dan zie je die rook je longen binnengaan en dat is hartstikke smerig”, vertelt m’n moeder. “Ja, nou?” “Ja, nou? Wanneer stop je nou met roken?”, vraagt ze. “Ja, ik stop als P. en ik in het nieuwe huis wonen. Anders worden de gordijnen en het plafond zo smerig”, vertel ik haar. “Ach, jullie stoppen toch nooit”, zegt ze op giftige toon. “Ik snap niet dat jij er ooit mee begonnen bent.” Dat snap ik zelf ook niet. Tot m’n 21ste heb ik nooit gerookt, maar op een ochtend werd ik wakker met de gedachte; ik moet een sigaret. Aangezien ik toen nog in een studentenhuis woonde, met meerdere rokers in de buurt, was m’n eerste sigaret snel gevonden. Vreemd genoeg heb ik nooit problemen gehad met inhaleren. Ik kon het vanaf m’n eerste trekje. Ik heb m’n moeder maar niet verteld dat ik vanmorgen een serieuze poging tot stoppen met roken heb ondernomen en dat ik nog geen kwartier zonder sigaret kon. Elke maandagochtend ben ik van plan te stoppen. Echt. Maar iedere maandagochtend neem ik een kop oploskoffie en die smaakt nou eenmaal beter met een sigaretje erbij. En iedere maandagochtend zet ik mijn computer aan en ik staar nou eenmaal lekkerder naar het beeldscherm met een sigaretje erbij. Als ik een computer zie dan ontstaat er een soort Pavlov-reactie. Computer = roken. Hetzelfde heb ik met telefoneren. Bellen = roken. Behalve als ik m’n moeder aan de telefoon heb natuurlijk, dan durf ik het niet. Dus als ik écht wil stoppen met roken, dan zal ik de hele dag met m’n moeder aan de telefoon moeten zitten.

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. ieldert schreef:

  je bent verslaafd…

 2. Trinity schreef:

  Je meent het!!?

 3. slappezever schreef:

  ik rook vanaf me 12e en heb 3 pogingen van 2 maanden achter de rug. Ik ga sterven aan long kanker. jammer.

 4. Charles schreef:

  Alle rokers zijn sowieso losers, en als je een roker bent die wil stoppen en het lukt je niet dan ben je helemaal een loser.

 5. Luna schreef:

  Charles; je klinkt net als m’n moeder…

 6. ieldert schreef:

  Charles, heel mooi gezegd ;)

  Tevens ben ik van mening dat als je ECHT wilt stoppen, dat het dan ook lukt. Ik heb genoeg (naja, te weinig) mensen cold turkey zien stoppen, zonder problemen.

 7. Ed schreef:

  Oploskoffie is ook heel lekker met een speculaasje.
  En de computer met een biertje, of een joint.
  Oh, is dat ook roken….

 8. slakje schreef:

  OPLOSkoffie? :(

 9. Guard schreef:

  Nee hoor, blowen valt niet onder roken. Als ik blow, dan rook ik niet, en zo probeer ik dan van het roken af te komen ;-) Maar ff zonder gein, er zijn altijd mensen die rokers losers vinden, en al helemaal als ze niet zomaar kunnen stoppen. Blijkbaar hebben ze hun eigen verslaving nog niet gezien (ja, ieder mens heeft minimaal 1 verslaving) en zijn ze er al helemaal nog niet achter hoe moeilijk dat is. Tuurlijk kan je stoppen met roken, en je moet er zeker volledig achterstaan (ben 2x eerder gestopt met roken gedurende 1/2 jaar, maar weer begonnen.Stom stom)
  Maar iedere keer dat ik nu wil stoppen kost het me steeds weer de grootst mogelijke moeite. Zo, en nu ga ik eerst ff naar de stad om wat wiet te halen. Slappe gezever allemaal ;-)

 10. J schreef:

  Als je niet van jezelf houdt blijf je roken.

 11. HmpfJunkie schreef:

  Goed punt van Guard. Kheb zelf ook 1 verslaving waar ik wel nooit
  vanaf zal komen. Ik heb weleens geprobeerd volledig te stoppen, maar
  het leidde slechts tot slapeloze nachten en frustraties. Slechts in
  omgevingen met een verregaande vorm van sociale controle heb ik ooit
  een week gered. En hoe heerlijk dan dat gevoel van de eerste keer dat
  je je weer te buiten mag! Ik heb het maar gewoon erkend: ik ben
  verslaafd aan klaarkomen en daar geniet ik elke dag nog van.

 12. patricia schreef:

  je moet doen wat je leuk en lekker vind je leeft immers maar 1 keer dus geniet van je leven zolang het kan YOU GO GIRL

 13. Patrick schreef:

  Je kan het vast. Ik wens je veel sterkte

 14. Dumdiedum schreef:

  NICOTINEPLEISTER voor de verslaving
  ZOETHOUT voor de gewoonte….
  Valt te proberen of niet…….MZZLSSSSSSS
  PS. Ik ben ook gestopt met roken :):):)

 15. Gambit schreef:

  Ik ben ook gestopt met roken, maar ik ben van mening dat (aangezien iedereen wel een of andere verslaving heeft) je gewoon moet doen wat je zelf goed dunkt. Als je je verdomd belabberd voelt omdat je gaat stoppen met roken, stop dan niet. Durf te leven met jezelf, je fouten en je verslavingen.

 16. Poltje schreef:

  247 gasten????

  Lijkt me een beetje veel..of kwam dat door dat zinloze verhaal van jou enige dagen geleden :-)

  Gr

  Poltje

 17. slappezever schreef:

  loser? Dan weet je niet wat een verslaving is. Weet je hoe moeilijk het is om een bord lekker eten te laten staan als je drie dagen niet gegeten hebt?

  Zo denk ik als ik een dag niet gerookt hebt. En dan 2 biertjes op heb.

 18. Peter schreef:

  Luna stoppen met Roken!! ik wil niet dat je dood gaat aan kanker,.. bovendien.. ik wil elke dag je teksten lezen totdat ik met pensioen ga.. en dat duurt nog 40 jaar (!)

 19. eric suiker schreef:

  Als je het nou maar naar je zin hebt in je leven, leef je langer. Al die druktemakers die roepen dat leven ongezond is, hebben gelijk. Uiteindelijk gaan we er allemaal aan dood. Maar liever op m’n 70ste aan longkanker dan op m’n 50e van de stress die ik krijg als ik de hele godganse dag op moet passen met alles wat ik eet, drink, inadem, draag en rij. Be happy, live longer…da’s het motto van vandaag. Geniet maar leef met mate ?!

 20. doei schreef:

  eric suiker je bent vreselijk irritant met weer zo’n quasi gevatte opmerking van de eenzame_weblogloser zelf.
  Maar goed roken is en blijft slecht waarom zou je je longen kapot roken? Let maar eens op mensen die roken die staan vaak stijf van de stress…

 21. karin schreef:

  doei Eric Suiker.
  Gewoon stoppen Luna dat lukt je vast wel.

 22. blob schreef:

  suiker schijnt helemaal verslavend te zijn

 23. Suffie schreef:

  Luister naar je moeder, Luna…!!

  Ik kan het niet meer, ook zij kon maar niet stoppen……

 24. Diogenes schreef:

  Stop met roken Luna, maar begin dan wel meteen met drinken om het op te vangen, bij mij liep het in elkaar over en soms bevalt het me wel, liever een wodka-adem dan een asbakken-adem:)

 25. Birdy schreef:

  Ach….iedereen weet het voor een ander altijd zo goed te vertellen.
  Leef zoals je denkt dat goed is,en neem wijze raad ter harte maar beslis zelf…

 26. eric suiker schreef:

  Het slechtst voor je gezondheid is een gebrek aan humor.

 27. Gijs schreef:

  Je kunt het best Luna. You hebt alleen een nieuwe verslaving nodig.

 28. jordan schreef:

  viespeuk……

 29. jordan schreef:

  eric, je hoeft niet de hele dag te denken aan wat je wel en niet mag maar je moet stoppen met ROKEN…..