web analytics

17

LUNA DENKT ER NOG EVEN OVER NA

Een paar weken terug stuurden P. en ik nichtje M. een brief waarin we haar uitnodigden voor een ‘feestweekend’. Een feestweekend waarin we samen zouden koken, shoppen en knutselen. Een feestweekend waarin nichtje M., die over 3 weken 11 wordt, ook al weken zin had. In roze letters met een corpsgrootte van 72 punten stuurde ze me bijna dagelijks e-mailtjes met als strekking: ‘Ik heb er zooooooooo’n zin in! Let’s party!!!!!!!!’ Ja, en zulke mailtjes leggen natuurlijk een enorme druk op m’n schouders. Want, al was nichtje M. al blij geweest met een boterham met kaas en de hele dag dvd’s kijken, nee, ik moest en zou vrijdagavond samen met haar lasagne maken. Inclusief het zelf het maken en kneden van het deeg en het daarna 20 keer door de pastamachine draaien van de lasagnebladen. En het zelf snijden van alle kruiden en groenten. En ik moest en ik zou ook zaterdag met haar gaan shoppen, want ze mocht een party-outfit voor haar verjaardag uitkiezen. Ze had van P. geld gekregen en het leek me handig haar mee te nemen naar de ultradrukke, maar wel betaalbare Kalverstraat. Kleine meisjes willen namelijk veel voor weinig. En na 7 uur non-stop kleding-shopppen kochten we ook nog allemaal bijpassende accessoires bij de Claire’s, want daar was een gigantische uitverkoop. Samen kochten we 50 accessoires voor 35 euro en bespaarden daarmee meer dan 400 euro. Toen ik uitgeput thuiskwam, maar nichtje M. nog barstte van de energie, legde ik haar het principe uit van ‘shop-till-you-drop’. En ik was toen echt wel een beetje moe. Maar ja, ik hád beloofd om samen met haar een knuffelbeest te gaan maken, en beloofd is beloofd. Dus de hele zaterdagavond knipten wij en naaiden wij. En ik ging daar de volgende ochtend weer mee verder, want de was nog niet af. En toen partner P. haar daarna mee naar de bioscoop nam en daarna naar huis, ja, toen was ik toch wel heel, heel, heel erg moe. Net als nichtje M. trouwens, die al in de auto terug naar huis lag te slapen. En al was het supergezellig en heeft nichtje M. zich ontzettend voorbeeldig gedragen. Een schatje, een liefje, een poppetje, die ook nog eens precies de juiste dingen op het juiste moment zei: “Ik vind het zo leuk dat jij mijn tante bent, want jij hebt een winkeltje op internet en je bent zo creatief.” Toch blijf ik voorlopig liever een geweldige en trotse tante, dan een gefrustreerde moeder.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Janssen. schreef:

  Ja ja,kids vreten energie….zij hebben daar meer van dan wij zie je!:):)

 2. Aukje schreef:

  Ik vind het ook altijd heerlijk om mijn nichtje van 8 om me heen te hebben, maar stiekem ben ik ook weer blij als de rust ik wedergekeerd…

 3. KatYo schreef:

  Nu ben ik geen moeder of tante, maar kan me voorstellen dat als je moeder bent, je al deze activiteiten niet in 1 weekend stopt, maar over een paar weken uitsmeert ;)

 4. Luna schreef:

  Daar heb je ook helemaal gelijk in hoor KatYo! :-)

 5. swan schreef:

  @ KatYo: Een paar weken? Een paar jaar zul je bedoelen! *is ook blij dat haar eierstokken nog niet rammelen*

 6. Maurice schreef:

  Het Imperium *Zet het vast in Neon” LUNA en haar Ploesie….Wordt gewoon GROOTS…Een OctoPloesie….Na Sponge Bob wordt dit DE hit van 2007!!!!

  Van mijn nichtje weet ik alleen dat ze ontzettend uit haar onderbroek stonk toen ze een luier droeg. En dat is 17 jaar geleden……
  Het kost veel energie Luun, maar je krijgt er wel SUPER ideeën bij met zo’n nichtje!!!

  Morgen mag je uitslapen. hahahahaha

 7. Mara schreef:

  Ik wil ook zo’n OctoPloesie! Mag ik een OctoPloesie? Aaaah?

 8. Joyce schreef:

  8)

  Ik wil óók een octoploesie!
  Ge-wel-dig!

 9. Susanne schreef:

  Ja hallo, gefrustreerde moeder hier…;-)
  Trust me, met meer tante’s zoals jij zijn er minder gefrustreerde moeders! Dit zijn duidelijk tant-activiteiten.
  (moeders beginnen hier niet aan…)

 10. Lien schreef:

  Sluit me helemaal aan bij Susanne! Lang leve de tantes, oma’s, opa’s, buurvrouwen, vriendinnen enz. enz. Om niet die gefrustreerde ‘achter-het-behang-plakkende’ moeder te worden, gaan ze regelmatig logeren. Kunnen wij onze batterij weer ff lekker opladen en kunnen zij ff ergens anders de stuiterbal uithangen! :-)

 11. Karin schreef:

  hee kennen Octoploesie en Oktoknopie elkaar?

 12. Glooc schreef:

  Oktoknopie?

 13. Mir schreef:

  Ojee, was je bijna een gefrustreerde tante geworden (met leuke ploesies dat wel)

 14. Martine schreef:

  Oktoknopie & jopie, de strip op de achterkant van de Taptoe. Jeugdsentiment ;)

 15. Eveline schreef:

  Toffe tante zijn is wel iets heel anders dan moeder, lijkt me. Een toffe tante moet allerlei leuke dingen met je doen, zoveel mogelijk in een weekend gepropt, met heeeeel veel persoonlijke aandacht, en het een nog leuker en spannender en cooler dan het ander.
  Als moeder mag je ook streng zijn, stomme afspraken maken waar een kind het absoluut niet mee eens is, en saai zijn.

  Het lijkt me wel wat, het moederschap. ;)

 16. Buurman M schreef:

  Buurman M wordt Oom M!

  Ik vrees toch dat ik zo’n weekend onmogelijk vol zou houden! Hulde Luna en P!

  Stilletjes hoop ik op een neefje; dan kan ik ’t iig lekker simpel houden. Voetbal kijken, autootjes spelen, en vooral relaxt doen.

  ;)

 17. Virginie schreef:

  Woohoo! Octoploesie is cool! En die kleuren! Helemaal top.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *