web analytics

7

YES, I LIKE PINA COLADA’S

Dinsdagochtend, 15 maart, de eerste dag van onze vakantie, ging om 11.00 de strandbar behorende bij het hotel open. Net als de rest van de hotelgasten hing ik om 11.00 aan de bar in m’n panterbikini. “Uno piña colada, señor, por favor”, zei ik. En ik weet niet wat de barman er allemaal indeed, maar in ieder geval vers fruit. Beetje van dit, beetje van dat, in de shaker en daarna in een plastic bekertje. In een plastic bekertje! Waar bleef die uitgeholde ananas? En zo’n leuk parapluutje zat er ook al niet in. Een lullig rietje, een roze. Dat dan weer wel. Ik had er helemaal geen zin in om 10 dagen lang cocktails uit plastic bekertjes te drinken. Mijn vakantie-stemming sloeg meteen om. Maar toen bedacht ik me dat het een grátis piña colada was, we zaten immers all inclusive. En toen ik een slokje nam was ik meteen verkocht. Hier zou ik de vakantie wel mee doorkomen. Dat had die barman even lekker geshaket. “Gracias, señor”, zei ik en ik liep weer richting m’n strandbedje. Om 10 minuten later weer terug te lopen naar de bar. “Uno piña colada, señor, por favor”, vroeg ik weer. En dat zinnetje heb ik die dag 17 keer uitgesproken. “Gaat-ie lekker tijger?”, vroeg P. als ik weer aan kwam lopen met een cocktail voor mezelf en een colaatje voor hem.Maar aangezien ik me de laatste dagen niet helemaal lekker voelde door de zon, maar wel goed genoeg om gewoon door te drinken natuurlijk, dat altijd, toen mocht partner P. de cocktails halen. “Uno piña colada, por favor”, zei ik dan tegen P. en daar keek ik heel zielig bij. Dat hij het echt niet kon maken om mij op en neer te laten lopen. “Alweer?”, vroeg hij dan, “dit is al je zevende.” Maar hij ging wel. Want partner P. was helemaal relaxt tijdens de vakantie. En ik ook. Dat gebeurde helemaal vanzelf na 17 piña colada’s.

En dat relaxte vakantiegevoel is zo weer terug te krijgen met het juiste muziekje op de achtergrond; ‘Escape (The Piña Colada Song)’ van Rupert Holmes. En zo’n gevoel met natuurlijk delen: ‘Escape’ (The Piña Colada Song) (download 3.1MB)

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Ben toch wel benieuwd wat er door die colaatjes van Partner P. ging. Het lijkt me lastig relaxt te blijven na 17 cola-straight namelijk.

 2. Jan F. (de) schreef:

  Gaat’t goed met de marathon? Erg leuk stukje dit weer! Ik kan niet zo goed tegen sterke drank of mixjes, maar geef ons een goed recept voor zo’n Pina Colada en we gaan het ‘en mass’ proberen: het weer komt alvast ook goed in de stemming. Dinsdag meteen naar de winkel voor de ingredients. Log on! :*

 3. Mike schreef:

  Hoeveel en wat drink je vannacht om deze marathon log vol te kunnen houden. 17 Wodka-Red Bulls?

 4. Branwen schreef:

  Oh relaxed allemaal. Willik oooooooook!

 5. Luna schreef:

  Partner P. drinkt niet… geen alcohol tenminste…

 6. ientje schreef:

  Zaaalig liedje hè!

  Vooral die ‘getting caught in the rain!’ ;-)

 7. Luc schreef:

  volgende keer una (met een a) piña vragen en de ober zal je voor een echte kenner aanzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *