web analytics

2

NINA DOET MEE AAN DE WATER CHALLENGE

beginpaginatotaal

IMG_2585
Ik ben weer wat langer blijven liggen. Uitgeslapen tot 8:30!! Het mooie is; op het moment dat de echtgenoot zijn auto start, om 6:45 dus, dan springt Nina meteen bij mij op bed (want dat mag ze dus niet van de echtgenoot). Haha! Ik vind het gezellig. Dus samen met Nina nog even wat uitgeslapen.

IMG_2591
Ik voel me alleen niet uitgeslapen. Maar… niet zo zeiken! Gaan!

IMG_2592
Opruimen, stofzuigen, dweilen en meer van dat soort huishoudelijke kutklusjes staan op het programma vandaag. Op de kamer van dochter S. tref ik een vuilnisbak aan met een volledig beschimmelde bodem. Note to self; straks even uitleggen dat je dus geen bakken met ijs in de prullenmand kan gooien, want het is een prullenmand, geen vuilnisbak. Aaaargh! Ja, ik kan hier wel gaan lopen klagen en zeiken, maar ik ben blij dat ze straks weer komt. Ik heb ‘r gemist. Maar ze krijgt wel even een soort van preek over opruimen die uiteraard het ene oor in en het andere oor uit zal gaan, maar ja, ze lijkt wat dat betreft op haar vader.

IMG_2594
Ik ga de boeuf bourguignon van gisteren even bij m’n ouders brengen. M’n moeder heeft TLC opstaan. Toch is die zender heel goed bezig; vrouwen in alle leeftijden vinden die zender top. Knap gedaan in een paar jaar.

IMG_2595
Ik breng wat pakketjes naar de post (naar de Albert Heijn dus), ik doe nog wat boodschappen en loop een rondje door de Secunda (de kringloopwinkel van Tiel). Ik vind vooral de houten kratjes waarin de producten zijn opgestapeld leuk.

IMG_2596
Ze hebben een speciale retro-afdeling gemaakt.

IMG_2598_1
Ik heb dit boek gekocht bij de Secunda. Ik denk dat ik er een heel uitgebalanceerde vrouw van ga worden. HAHA!

IMG_2599
Dit is wel heel kut, of eigenlijk niet, maar ik heb een paar weken terug een ding gekocht waarop je wax-dingen kon smelten, iets nieuws, hips (NOT dus, maar zo werd het gepresenteerd en ik vond het zoooooo leuk en lekker ruiken)… de wax-dingen kosten bij het tuincentrum (daar kocht ik het dus) iets van 50 cent per stuk, belachelijk natuurlijk, maar nu hebben ze bij de Action van diezelfde wax-dingen maar dan 6 voor 50 cent en ja, dan heb ik spijt dat ik me heb laten verleiden.

IMG_2600
Nou ja, de wax-brander blijft heel gaaf.

IMG_2601
Ik kom erachter dat mijn opa het schilderij van het vissertje op de achterkant ook heeft ‘gesigneerd’, heel koel, want mijn vader heeft dus ook P.C. als initialen, net als zijn vader.

IMG_2607
Nina zit er weer eens bij als een echt mens. Je zou er zo een biertje bij zetten.

IMG_2613
De echtgenoot haalt dochter S. op, samen met een vriendinnetje. Ze bellen vanuit de auto wat ik wil van de McDonalds en voordat ik kan bedenken dat ik aan het gezond doen ben heb ik al een milkshake en een hamburger en friet besteld. Als ze thuis zijn is alles al koud en de milkshakes lijken wel slagroom. De echtgenoot knapt hier volledig van uit z’n panty (dit was al een keer eerder het geval). Hij belt naar de McDonalds en hij krijgt een tegoedbon opgestuurd. Zeggen ze. Ik ben geen fan meer van de McDonalds, ik heb achteraf altijd spijt.

IMG_2619
Dochter S. en vriendinnetje E. hebben een ‘Water Challenge’. Dit is een tag op Youtube en Instagram en je moet dan een filmpje uploaden waarin je wordt natgegooid met een emmer water. De meiden zijn dus allebei getagd en als ze niet binnen 24 uur het filmpje uploaden, dan moeten ze iemand een ijsje geven. Of zoiets dan! Ze trekken een zomerjurkje aan…

IMG_2622
SPLASH!!!!!

IMG_2624
Ja, hou je handen maar voor je ogen dochter S.!

IMG_2627
Ja, nu lach je nog!

IMG_2631
SPLASH (ja, ik was steeds net niet op tijd met het maken van een foto, maar gelukkig zijn de filmpjes wél gelukt).

IMG_2633
Nina doet ook mee aan de Water Challenge!! HAHA!

IMG_2637
SPLASH!!!!!

IMG_2639
Jajajajajajajajaja, nu heb je een koekie verdiend!

IMG_2641
Keep your eyes on the prize!! FOCUS

IMG_2656
Unicum! Kater Sid Vicious lust niks lekkers. Eet alleen maar harde brokken en dat vindt hij prima. Ik kan hem met niks verleiden, hij draait overal z’n neus voor om, maar… ik heb net ontdekt dat hij wél het vocht uit een blikje tonijn lust! En ook een stukje tonijn uit blik! HOERA! Ik ben hier dus echt heel blij mee, want ik verwen mijn dieren gewoon graag en Sid wil ook al niet geknuffeld worden, dus dit is een soort van stap verder in onze relatie!

IMG_2658
Ik sta overigens al sinds 14:00 in de keuken en blijf dat ook tot 22:00 (nou ja, niet de hele tijd, maar er pruttelt van alles). Ik ben echt een sucker voor gezelligheid, maar de echtgenoot en de meiden komen steeds af en aan even een praatje maken in de keuken en ja, daar word ik heel blij van. Dat is geluk. Eten. Koken. De mensen van wie je houdt. THUIS. <3

IMG_2660
Helemaal in m’n element.

tapenades
Ik maak diverse tapenades. Tonijntapenade, humus en een paprika-feta-tapenade. Hmmm…

IMG_2661
Van alles gaat er ook wat in een klein bakje voor m’n ouders. Leuk bakje he? Vanmorgen bij de Secunda gekocht voor 15 cent. Ik heb er 5.

IMG_2664
Ik stuur de meiden op pad richting de Emté waar ze even wat lekkere dingen voor zichzelf mogen gaan kopen (chips, koek, heel gezond uiteraard), maar eigenlijk was ik vooral wat dingen vergeten. Ik maak een lijstje (paneermeel, volle melk, bleekselderij, winterwortel) en ze komen terug met dit. BOSUI! Ik had ze, voordat ze weggingen, nog gevraagd of ze wel wisten wat een bleekselderij was, just to be sure. Maar nee, dat wisten ze. Echt wel! DUH!!! “Iets groens met stengels toch?” Komen ze dus met een bosuitjes terug. HAHAHAHAHA! Gelukkig zijn ze zo lief om alsnog op de fiets te springen en een stronk bleekselderij te gaan halen. Okay, ik heb gedreigd dat ze anders niet naar de bioscoop mochten.

IMG_2674
Gezellige presentatie ook hoor.

IMG_2676
Maar… de echtgenoot en ik eten het restje ‘blote billetjes in het gras’ op. En nog wat boeuf bourguignon. En ik maak een grote pan albondigas (gehaktballen in tomatensaus) en nog een aardappelsalade en een haringsalade en… nou ja, heel veel lekkere en gezonde dingen! De meiden gaan naar de bioscoop (3D Transformers 4), de echtgenoot gooit z’n hengel in het water en alles is helemaal fijn en goed. Daarna nog even met z’n vieren (en Nina) op de bank naar wat pulp-tv kijken op TLC. Topdag!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Marjan schreef:

    Maar Luna, die waxjes van de Action, die zijn zo chemisch als ik weet niet wat, als je die in je brandertje smelt gaan gegarandeerd je ogen prikken en tranen, krijg je een pandalook van en de slijmvliezen in je neus gaan zwellen…. Die waxjes van ScentChips zijn wel duurder.. maar veel lekkerder en met 1 waxje doe je zo 3 avonden… dus dan valt het wel mee in prijs (echt heus waar)

  2. Elke schreef:

    Oeh paprika feta tapenade?! Komt daar nog ooit een receptje van op je site? :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *