web analytics

56

LUNA WIL EEN MY LITTLE PONY

Ik heb een trauma. Een groot jeugdtrauma. Toen al mijn vriendinnetjes, alle meisjes uit mijn klas en alle meisjes uit de buurt een My Little Pony van hun ouders kregen, stond ik met lege handen. Zij kamden met mini-borsteltjes met glittertjes de haren van die plastic pony’s en versierden het beestje met schattige haarbandjes, glimmende sterretjes en kleertjes. En ik. Ik stond erbij en ik keek erna. M’n moeder vond een My Little Pony belachelijk. “Volgende maand kijk je er niet meer naar om”, zei ze. Wat ook zo was, want een maand later wou ik een Care Bear. Kreeg ik ook niet. En weer een tijd later wou ik een Lots-A-Lots-A-Legggggs. Zo’n pluche rups. Ook die ging aan m’n neus voorbij. Een Popple, een pluche beest dat je in zichzelf kon proppen; ook niet. M’n moeder weigerde om mee te doen met trends en rages. Dit heeft tot permanente schade geleid waar m’n moeder zich terdege van bewust van. Ik ben 28 en heb nu genoeg geld om aan elke speelgoedtrend en rage mee te doen die me door de speelgoedindustrie wordt opgedrongen. Ik kom elke week in een Bart Smit of Intertoys en ik ga er nooit weg zonder iets te kopen. Ik ben helemaal in touch met de jeugd van tegenwoordig. Ik heb 7 Furby’s, een pratende, roze, pluche poedel, een hightech plastic kater die draait en praat, 2 Tamagotchi’s, een enorme hoeveelheid Hello Kitty-spullen, minstens 100 glitter-gel-pennen, een ruime collectie ‘Dogz’ en een Aquapet. Momenteel ben ik aan de scoubidou. Iets met plastic touwtjes van 80 centimeter die je op een bepaalde manier aan elkaar knoopt. Het resultaat is een soort plastic punnik-werkje dat eigenlijk alleen dienst kan doen als sleutelhanger. Ik heb er nu 20 en dat lijkt me wel genoeg. Partner P. en ik zijn geen DINK’s (Double Income No Kid’s). Partner P. en ik zijn DIOK’s: Double Income One Kid’s.

p.s. Ik hou het niet meer na het zien van www.mylittlepony.com. Ik ga morgen zo’n plastic paard kopen met alle mogelijke accessoires erbij.

Dit vind je misschien ook leuk...

56 reacties

 1. Kris schreef:

  Ik kan die schattige paardjes zelfs ruiken na het bekijken van mylittlepony.com..Ik ga morgen mijn moeder bellen of ze die dingen toevallig heeft bewaard!

 2. Dr.D schreef:

  ‘Take the RED pill, Take the red pill”

  En dan, net als in Turks Fruit de film,
  de brander op dat overtollig plastic zetten?!?

  (Wel eerst de batterijen inleveren
  want daar kan je een reis mee winnen.)

 3. Kikkertje schreef:

  Dat jij in je jeugd dat lullige paardje niet hebt gepikt!! Valt me tegen Luna…..

 4. blue schreef:

  Go lUNA! Dit is de beste amnier om met jeugdtrauma’s af et rekenen…gewoon de schade inhalen..zijn therapieën op gebaseerd maar die gaan wel wat verder..terug in de luiers enzo..dan is hello kitty toch een stuk minder ingrijpend toch ??

 5. Wim schreef:

  ^luna is koopziek^

 6. Draakje schreef:

  http://www.80stees.com leuke care bear en my little pony shirts etc.!!!!!

 7. goblin schreef:

  Ik vroeg me altijd al af waarom ik als grote jonguh toch zo graag een racebaan wil kopen!
  Maar nou weet ik het! Ik hou me niet meer in!
  Intertoys!! Zet je deuren open!! ik kom eraan!!!

 8. bokbok schreef:

  Zo had je ook in die tijd nieuwe knikkers die enorm groot waren en die kreeg ik ook niet. Toen heb ik ze gepikt bij de intertoys en eindigde ik daarna bij bureau halt.
  Ik hoef die schijtknikkers nooit meer te zien.

 9. tijger schreef:

  ik wilde ook altijd een racebaan… en van die autootjes die je op afstand kon besturen… mhmmm, nee, ik voel niet meer de behoefte. wel zou ik graag eens om een circuit een paar rondjes willen racen…

  aan mylittleponies kan ik je helaas niet helpen, die zijn vergeven, maar ik heb geloof ik nog wel wat accessoires rondslingeren… zal eens voor je kijken.

  grtz,

 10. Liesbet schreef:

  Die my little pony’tjes waren geweldig!
  Je gaat je vast en zeker amuseren! :-)

  Ik begrijp je mama wel, als ik later een dochtertje heb wil ik niet dat ze modieuze kleren draagt met grote decolleté’s (want zo zijn er ook al voor kinderen!).
  Ik wil dat ze eruit ziet zoals ik eruit zag: met schattige schotse ruitjesrokjes (inclusief veiligheidsspeld), en dikke witte broekkousen met groene bollen erop!

  Ik weet het, ik zal het hoogstwaarschijnlijk niet kunnen doen…

 11. leenx schreef:

  je vergeet de troelie woelie!

 12. mireille schreef:

  Oh ja, dat ken ik. Mijn vriendin had er wel tig incl. paleis en die vogeltjes die erbij hoorde. En de stripboeken.
  En playmobile, en en…
  en ik had er 1…waarschijnlijk hadden m’n ouders er krom voor gelegen, maar ik voelde me nog steeds hevig te kort gedaan.

  Maar nu hoef ik die dingen echt niet meer…Rages gaan mij een beetje voorbij eerlijk gezegd.

 13. Rick de Kikker schreef:

  Ik wilde in m’n jeugd heel graag een Gettoblaster, maar kreeg ‘m niet van m’n ouders. “Onzin zo’n grote radio, dat kan best kleiner”.

  Ik ben nu een volwassen man, met een Plasma TV een DVD set, twee laptops, drie desktop computers met 21″ LCD monitoren, drie palmtops en vier GSM telefoons. In de Keuken een LCD TV boven het aanrecht. Op de slaapkamer een LCD TV en DVD recorder, tevens Airco. Op zolder een Video editing room, met twee Videocamera’s en twee ‘ouderwetse’ breedbeeld TV’s. Ben ik nog iets vergeten?

 14. Mannetje schreef:

  @Rick de Kikker: je bent vergeten om een geliefde te nemen. dat helpt pas echt tegen eenzaamheid en frustraties!

 15. Robert schreef:

  Ieder zijn hobby…

 16. blue schreef:

  ach zo hebben we allemaal onze afwijkingen…prettig toch?

 17. Menno schreef:

  Jullie zijn DOLT: Double Income Lotsa Toyz. Heb je je Hello Kitty’s en je vibrators en zo allemaal onder een kap. Om je tuinkabouters maar niet te vergeten.

 18. Menno schreef:

  dolt

  Dolt, v. i. To behave foolishly. [Obs.]

  Source: Webster’s Revised Unabridged Dictionary, © 1996, 1998 MICRA, Inc.

 19. vriendin P schreef:

  ha wijffie,

  Ik moest hier echt vreselijk om lachen. echt die spullen die N wel had! Zelf kreeg ik die dingen wel zoals slime..

  Maar nu heb je het wel dubbel leuk dat je je kunt verheugen op my little pony toch? Net zoals ik met dat Nici schaap dat Dolly heet,

  xxxx

 20. Marianne schreef:

  Ik koop nu ook dingen die ik vroeger niet heb gekregen, dus zo gek is het niet hoor Luna!
  Kun je je trouwens de boomhuizen nog herinneren??? Ik wou dat ik die nog had.

 21. Marloes schreef:

  Ik mocht nooit die plastieken gekleurde plakkertjes die je op het autoraam kon plakken en weer eraf kon halen, meestal in de vorm van dierentuindieren.

  En ik mocht geen sirene (geel-zwart) met walkietalkie-ding voor op het stuur op m’n fiets.

  Vrij snel nadat ik zelfstandig op kamers woonde, heb ik ze (uiteraard) gekocht.

 22. Michaela schreef:

  Heeeej, maar van die scooby doo touwtjes kan je ook armbandjes maken hoor!!!

 23. cassje schreef:

  ik heb een popple!!:D een kleine groene, ik was een teleurgesteld verwend nest ,want ik zeurde om een grote roze..vond die groene maar voor jongens

  pas geleden zag ik in mijn kunstgeschiedenis examen dat popple ontworpen is door een kunstenaar en behoort tot de stroming popart

 24. Vryage schreef:

  Waar is de tijd toch gebleven dat we het hele huis afstroopten naar gewone degelijke bolletjes wol voor ons punnik en vingerhaak plezier?

 25. Liesan schreef:

  Toch waren de my little ponys die ik had mooier dan die ik nu in de speelgoedwinkel zag.

 26. Suffie schreef:

  Ooit kocht ik het hele assortiment aan My Little Pony figuren, alsmede de gehele serie Smurfen op ware grootte en natuurlijk de troetelberen. Ik had ze mooi opgesteld op mijn kamer, in een cirkeltje om het bed heen. Vlak daarna begonnen de problemen met mijn eerste vrouw….

 27. Corine schreef:

  Volgens mij waren de My little ponies vroeger dikker….

 28. Marianne schreef:

  Lijkt wel zo ja, die van mij is wel dik en heeft regenbooghaar:)

 29. eddy kledder schreef:

  Wie wil er met mijn little pony spelen?

 30. Misty schreef:

  Nou, ook MET een jeugd vol my little pony, popple en barbie ben je voor het leven verpest, kan ik je verzekeren! Van de week stond ik met een mini my-little-pony in een cutie blikje (voor in je binnenzak…) in mijn handen…niet gekocht, wel van gedroomd. En heb je de aquapets al gespot? Puku staat vrolijk te bubbelen op mijn nachtkastje….

 31. Misty in de herhaling schreef:

  Te enthousiast getypt: JA je hebt de aquapets al gespot! :) My bad.

 32. Micheline schreef:

  Ik heb nog een kleine troetelbeer voor je liggen, met een maan, als je wilt. Van de McDonalds laatst. Hier wel twee kinderen maar jongens. Doen niet aan scoubidou, maar ik wel.

 33. Bite Me schreef:

  Ik heb het scoubidou-en net ondekt, erg leuk maar ik ben pas bij sleutelhanger nummer drie.
  Ik heb op zolder nog wel een my little pony voor je …ergens, hebben ?

 34. tss schreef:

  kdupfchjdfhjgh

 35. jette schreef:

  Ben ook mijn schade aan het inhalen na herhaaldelijk ‘nee’ van mijn ouders te horen vroeger maar dan met Polly Pockets en Dufti spullen…errug verslavend

 36. Leko schreef:

  Ik blijf ’n zwak voor Lego houden… al sinds m’n jeugd…

  En m’n vrouw heeft zojuist Scoubidou touwtjes gehaald…

 37. Petty schreef:

  Ah ja , my little pony’s , ze staan allemaal in m’n kast te schitteren en ze stralen me elke dag opnieuw toe. Heb de slanke pootjes volgesiert met hun allereigenste armbanden en ringen … heb er zelfs een met oorbelletjes ! Echt fijn ! De diamanten oogjes zijn ook nog allemaal intact … behalve die van m’n allereerste , die mist 1tje. Heb ook een aquapetje , staat vrolijk te bubbelen naast me .Tu is m’n schatje , de kat is jaloers ! Maar ik ben op zoek naar 1van de nieuwste : Bunni … gaat nog wel effe duren denk ik.
  Bye ! En blijven spelen (houd je jong !)

 38. Leko schreef:

  ps: e-mail me NIET a.u.b. !

 39. CC schreef:

  Ik ben nu ook hard bezig mijn hele jeugd voor een gigantisch bedrag terug te kopen op ebay en marktplaats. Ook troeliewoelies kun je mij blij mee maken. Vriendlief en ik hebben laatst voor het eerst gescoubiedoud. Experimenteel als hij is, heeft hij al een punnikwerkje van zes, eentje van acht en zelfs eentje van tien touwtjes weten te klussen…

 40. barbara schreef:

  ho0wj:) luna kheb ff een vraagje ik = een hele grote fan van hello kitty dusz nu is mijn vraag waar koop jij die pulletjes ik heb er wel spulletjes van maar ik wil er meer!! heb jij voor mij adresjes alvast bedankt:)

 41. just another MLP collector schreef:

  coool!! geef toe aan je desires.. de ponies zijn het waar.. op ebay.com kun je de ouderwetse nog kopen (de generation 1 ponies), op mylittlepony.com staan alleen de G3 ponies (3rd generation). en kom eens langs op mlptp.com (trading post) daar zitten wereldwijd de meeste verzamelaars, dieje ook kunnen verwijzen naar de leukste popywebsites. tot ziens!

 42. marjolein schreef:

  Hoi Luna! Ik heb ongeveer ook hetzelfde probleem! Ik ben 19 jaar oud en helemaal gek op speelgoed. Ik heb vroeger juist heel veel pony’s gekregen, maar toch is het voor mij een soort nostalgie van vroeger. Ook vond ik de troeliewoelies geweldig, maar ik werd net geboren toen die uit kwamen. Hoe dan ook, ik spaar nu barbies, sommige bratz kan ik niet laten staan, en die troeliewoelies moet ik gewoon hebben als ik ze zie! Je bent dus niet de enige met een speelgoedverslaving, als je er maar van geniet! Groetjesss

 43. nina schreef:

  dom ghoor opscheppen dat jhe zo een verwend kind bend !

 44. Fientje schreef:

  het is nog dommer om dat naar iemand te typen terwijl je nederlandse schrijfkunsten zwaar onder basisschool niveau zijn!
  Hoe zagen die troelie woelie dingen er ook alweer uit? Ik mocht er ook geen :(

  grtzzz Fientje

 45. Mariska schreef:

  Ik ben 25 jaar. En ik vind het speelgoed van vroeger nog steeds leuk. Niet dat ik er echt mee speel, maar ik doe mijn speelgoed ook niet weg. Misschien hebben mijn kinderen er nog wat aan als ze wat groter zijn. Ik vind het nog steeds leuk om een speelgoedwinkel in te lopen. En ik koop ook nog wel eens wat. Vroeger speelde ik vooral met: My little pony, fairy tails en poppels. En ik was ook gek op de gummi beren en de troetelbeertjes. Leuk dat sommige van die dingen nu ook weer in de mode komen. Ik vind het wel jammer dat je zo weinig tekenfilms zoals de snorkels en smurfen op televisie ziet.

  Groetjes Mariska

 46. Priscilla Domina schreef:

  Ik ben helemaal gek van Dufti/Charmkins.
  Toen ik nog kind was, had ik 2 dufti’s, maar die ben ik toen kwjtgeraakt, helaas.
  Nu heb ik via marktplaats weer een aantal dufti’s besteld.
  Ben weer helemaal blij.
  Misschien nog iemand die dufti’s voor me heeft liggen? Ik bied er goed geld voor.
  Mail me: priscilla_poca@hotmail.com

  Groetjes

 47. jojo schreef:

  Ik vind het helemaal geweldig. Ik had vroeger My little pony’s en dufti’s. De pony’s heb ik nog steeds, maar de dufti’s helaas. Mijn moeder heeft ze aan de dochters van mijn zus gegeven toen ze nog klein waren en die zijn nooit zo zuinig op spulletjes, dus overleden. Boos dat ik was op mijn moeder!!!

 48. sander schreef:

  hoi hey

 49. jjj schreef:

  ik zoek ook zoon plastic groot nep paard voor in onze tuin?

 50. Gucci Outlet schreef:

  I greet the new sunshine with self-assurance “this would be the finest day Jimmy Choo Handbags. Just about every individual love to pleasure the achievement everyone arrange to come back legitimate their goals Jimmy Choo Bags. And educated atheletes there likewise but defected for the america in 1981 Jimmy Choo Handbags. I greet the new solar with self confidence “this will be the finest day Jimmy Choo Bags. K����rolyi was originally from romania she and her spouse are ethnic hungarians Jimmy Choo Bags.

 51. Burberry Bags schreef:

  Tiffany’s lunch menu’s are identified as flavor of nations just where one day could very well be Mexican foodstuff with salsa and chips Coach Outlet. You possibly can buy a complete pizza and choose your toppings of receive a slice new from your oven Coach Outlet. As for my individual favorite chunk eating at sea you can find a plenitude of options Coach Outlet. I frequently check the menu early inside day so I can determine if I want to show up at my appointed time or eat elsewhere at my leisure Coach Outlet. or perhaps the snack bar on Lido deck wherever fries and burgers are available for lunch Coach Outlet.

 52. Jimmy Choo Bags schreef:

  Rubber rain boots are being produced by most people from Chanel to Givenchy Louis Vuitton Outlet. This season female wool coats are entrance and heart to choose most of the ladylike fashions Louis Vuitton Outlet. The great factor about these new fangled rubber rain boots is you’ll be able to use them with the typical likely out Louis Vuitton Outlet. The great issue about these new fangled rubber rain boots is you can easily wear them along with your usual heading out Louis Vuitton Outlet. An additional very good option that is much less funky would be the beeout platform black suede pumps by Nine West for $89 Louis Vuitton Outlet.

 53. Coach Outlet schreef:

  a yellow and white Isabel Marant shirt and teal Coach Outlet. from her new album to her relationship with her spouse Coach Outlet. to look for she was a great deal of better than he at first believed she was on idol LV Outlet. for girls given that the enhancement of superior technological know-how Louis Vuitton Outlet. through the store of kittykatwomenbags are genuine marc Jacobs purses LV Outlet. she carrying a blue slip dress using the aforementioned Coach Outlet. from her new album to her loving relationship together with her partner Louis Vuitton Outlet. Randy Jackson claimed he was practically embarassed Coach Outlet. Real designer purses are repeatedly developed Louis Vuitton Outlet. They could be incredibly fashionable and stylish Louis Vuitton Outlet.

 54. involving convenience products and services globally Michael Kors Outlet. And also the thought additionally brings about absolutely absolutely sure all the high-quality Louis Vuitton Outlet. That very low discolored may well quickly fit by way of garmets Coach Outlet. It is going to be proper pertaining into a range of conditions Louis Vuitton Outlet Online. The concept will certainly less than no circumstances support Louis Vuitton Outlet. Cartier is invariably carrying most people surprises Coach Outlet. during compliance looking into the alligator Louis Vuitton Outlet. Normally the style and pattern can be uncomplicated coupled with superior Michael Kors Outlet . Your noble jointly with nostalgic temperaments Michael Kors Outlet . you to snatch a fantastic bargain of individual’s sight Coach Outlet.

 55. Victims could Zolpidem On-line when providing healthcare doctors prescriptions for the very same.

  http://www.coachfactoryonline2012onsale.com/ Coach Factory Online

 56. Cheap Jordans schreef:

  If you take the time to not only shop for price but examine the shoe, you can have both There is NO genuine manufacturing plant within the United States and any store that says they are selling genuine USA made Air Jordan shoes are in fact selling you a knock off and if you purchase from a business that says this they will in fact scamming YOUThere are online businesses like this and they will deliberately set up their business as a scam to ripoff their customers so make sure you do some research into the business before sending them any of your hard earned money These can go to as much as over forty per cent of the original price being cut off

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *