web analytics

24

IS EVERYBODY HAPPY?!

Ik liep rond 18.30 de Albert Heijn op de Nieuwmarkt binnen. “Bosje bloemen mevrouw?”, vroeg een zwerver met een bosje roosjes in z’n hand, “10 cent.” Naast hem op de grond lagen nog zo’n 15 bosjes in rood, geel en roze. Bloemenvrouw H. geeft aan het einde van de dag soms wat bloemen aan de zwervers rond de Nieuwmarkt, zodat zij ze weer kunnen verkopen en wat geld kunnen verdienen om een biertje te kopen. “Ik ga eerst even boodschappen doen”, zei ik en terwijl ik de ingrediënten voor een pompoensoepje met gruyère bij elkaar zocht besloot ik om 5 bosjes te kopen. Hij blij, ik blij. “Ik wil graag 5 verschillende bosjes voor 5 euro”, zei ik toen ik weer naar buiten liep. Ineens stonden er wel 3 zwervers om me heen, allemaal zeer bereidwillig om me helpen. “Dit is een mooi bosje”, zei de 1 en gaf een bosje gele aan me. “Ik wil ook een roze bosje”, zei ik. Ik kreeg een roze bosje. “En nog een rode”, zei ik. Met 5 bosjes rozen in m’n armen overhandigde ik een briefje van 5: “Fijne avond hè.” “Dankjewel”, zeiden de zwervers tegelijk en begonnen meteen met elkaar te roezemoezen. Over welk soort bier? Om geld over te houden voor een slaapplaats? Ik kon het niet verstaan en liep weg richting huis en vond dat ik een goede daad had verricht. Maar waarschijnlijk zorgde het halve flesje Prosecco dat ik al had gedronken ervoor dat ik vond dat ik nóg beter moest doen. En kon doen. Dus ik liep terug. “Jongens”, begon ik, “ik wil ze allemaal voor nog een keer 5 euro.” Geen seconde werd er getwijfeld over de prijs en alle bosjes werden me in m’n armen gedrukt. “Doei!”, riep ik en liep met een big smile en zoveel bosjes roosjes in m’n armen dat ik wel zo’n typische rozenverkoper met Polaroid-camera leek. En het was pas toen dat ik besefte dat ik niet eens genoeg vazen had om al die roosjes in te doen. Ik had die zwervers dan wel genoeg biertjes bezorgd, hoera, maar verder was dit niet echt een handige actie. De enige optie was weggeven! En hoe leuk bleek dat! Bij onbekenden en bekenden uit mijn straat stopte ik bosjes in de brievenbus of tussen de deurklink. En het was geweldig! Ik was moeder Theresa, maar dan beter! En omdat ik vond dat mijn buurvrouw toch ook best wel lief was en ik het vooral heel geinig vond dat ze nooit te weten zou komen van wie die roosjes nou kwamen, stopte ik het laatste bosje rozen in haar brievenbus. Toen ik thuiskwam had ik geen bloemen meer voor mezelf. Maar gelukkig nog wel een half flesje Prosecco.

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. M%n schreef:

  Superleuk! Dat had ik graag ‘ns gezien, al die brievenbussen vol bloemen. Hopelijk staan ze nog een tijdje mooi in ’n paar vaasjes. :)

 2. Sannesan schreef:

  Go Luna!!!!
  Wat een geweldige feel-good-actie.
  En voor alle partijen, zo hoort het!

 3. Julia B. schreef:

  Wat een geweldig idee, Luna! Je lijkt Amélie Poulin wel…

  Doet me ook denken aan de website http://www.blijbedrijf.nl, erg cool initiatief! Ze zijn bijvoorbeeld bekend van de gratis hugs :-)

 4. Luna schreef:

  Ja, had al eerder gehoord van de Blij Brigade! Super vind ik ze! Het is ook eigenlijk zo makkelijk eigenlijk om mensen blij te maken… (al lukt het niet altijd en heb je er soms niet altijd zin in!)…
  Ging net boodschappen doen en nog maar 1 bosje roosjes was niet uit de brievenbus gehaald… :-)

 5. Swan schreef:

  Wat een geweldige actie! Wat Prosecco al niet los maakt in den mensch!

 6. Marijke schreef:

  Ik geef het toe… Op zo’n leuk idee zou ik nooit komen…

 7. Kirsten schreef:

  Whoei! Goeie actie! :)

 8. Rian schreef:

  Ik wil ook zo’n buuf!

 9. Kimske schreef:

  Hee goeie actie zeg! Hadden wij maar meer zwervers… Die ene keer per jaar een banketstaaf geven is ook nietr alles..

 10. Ann schreef:

  Ohooo dat is zo schattig! :)

 11. Jenneke schreef:

  Wat ben jij toch een leuk mens!

 12. Rutger schreef:

  De volgende keer mag je d’r ook eentje naar mij opsturen. :-)

 13. patchwork schreef:

  Heel leuke actie! Maar ik zou me lens schrikken van zo´n anoniem bosje aan mijn deur- een stalker heeft die verrassing voor mij verpest…Dus ik hoop niet dat die van dat ene bosje nu hals over kop uit logeren is!

 14. patchwork schreef:

  En hoeveel hebben zich vanavond met blosjes op de wangen suf lopen piekeren wie die stille aanbidder/aanbidster is!Of denkend dat die enorme ruzie blijkbaar werd bijgelegd en prompt weer gezellig aan het sms´en geslagen. Eigenlijk moet je ze allemaal gaan interviewen ´wat ging er door u heen?´ :-D

 15. Eveline schreef:

  Op Flickr heb je groepen voor RAW: Random Act of Kindness. Da’s dan weer een beetje overdreven, om er dan weer over op te scheppen, maar het idee is wel erg leuk. Gewoon zomaar spontaan iets leuks doen voor een ander, zonder dat daar dan verder iets achter zit behalve dat je ’t leuk vind om te doen. Dat zouden meer mensen moeten doen.

 16. Brooklyn schreef:

  :-)

 17. jan schreef:

  Zoveel liefdadigheid op 1 dag zie je niet veel meer. Ik vind dat je moet worden voorgedragen voor een onderscheiding. Om het even welke

 18. honne schreef:

  Wie weet hebben de zwerfers de bloemen daarna wel weer uit de brievenbussen gehaald :-P , konden ze dubbelop genieten van een drankje.

  Nee hoor vast niet, maar echt lief van je om de buurt op te vrolijken, ik zou stomverbaast zijn als ik zoiets in mijn brievenbus zou aantreffen :-) .

 19. Juksti schreef:

  Ik werd er zelf blij van en ik heb geen bloem in mijn bus gezien. Mooi gedaan!

 20. juul schreef:

  geef mij ook zo’n buuf! veul leukerderder dan mijn schizo buurmannetje… alhoewel… :) das ook best lachen af en toe ;)whahaha!

 21. Vicky schreef:

  Hartstikke goeie actie!

 22. Mrs Bruja schreef:

  Wat een lieverd ben je toch…

  kus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *