web analytics

18

LUNA WIL GRAAG OPGEFLUFTE KUSSENS

Ongeveer een maand geleden vertrok onze Boliviaanse hulp in de huishouding J. weer terug naar haar land van herkomst. Van tevoren had zij ons duidelijk gemaakt dat zij voor ons een nieuwe hulp in de huishouding had gevonden, die zij van tevoren even fijn in zou werken. “Issiegoed?”, vroeg onze Bolviaanse na de eerste keer. Ja, wij vonden hem goed. “Issiegoed?”, vroeg onze Boliviaanse ook na de tweede keer. Ja, wij vonden hem nog steeds goed. Zo gezegd, zo gedaan. En dus wordt ons huis nu om de 2 weken door de mannelijke Boliviaan G. bezocht. En we zijn nog steeds tevreden. Hij-is-goed. Het is schoon en het glimt. Maar toch. “Het is toch anders hè?”, concludeerden P. en ik laatst tegen elkaar. “Ja, J. zette altijd onze flesjes badschuim zo leuk scheef, net als in een hotel”, zei ik. “Ja, en ze deed het toiletpapier altijd in zo’n driehoekje vouwen”, zei hij. “En de kussens!”, verzuchtte ik. “Ja, de kussens”, zei P. vol weemoed. Het blijkt dat vrouwen toch anders schoon maken dan mannen. Mannen zijn van de grove lijnen en ik moet eerlijk toegeven; ik heb nog niemand zo vol overgave, kracht en passie ons huis zien stofzuigen als de Boliviaan G.! En daarna dweilt hij ook nog even de volledige 300 vierkante meter alsof het niks is. Dus wat dat betreft, niets dan hulde en respect, want ik doe het hem niet na. Maar voor het gezellig neerzetten van flesjes badschuim en zeepjes moeten we niet bij hem zijn. Hij maakt het schoon en kwakt het neer. Of schuift alles in een hoekje. En die scheef neergezette flesjes, ja, die gaven de badkamer toch nét even iets meer cachet. Dat je denkt; hè, ja, gezellig. Hetzelfde met van die lekker opgeflufte, gezellig gepositioneerde, kussens. Dat je denkt; ja, daar ga ik eens even tegenaan zitten. En onze vorige hulp in de huishouding J., die stapelde altijd al de kleding die ik naast m’n bed gooi op tot van die geinige torentjes op een stoel. Van groot naar klein. Keurig zag het eruit. Helemaal hotel. Maar de mannelijke G. durft, waarschijnlijk uit respect, mijn ondergoed niet aan te raken. Dus wanneer hij is langs geweest ontdek ik een torentje kleding op een stoel, maar in de rest van de slaapkamer slingeren nog allerlei beha’s en slipjes rond. Ik vind onze Boliviaan G. wel een schatje. En vooral een echte man.

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Nina schreef:

  Wat schattig, dat hij je ondergoed niet aanraakt! :-)
  Maarre…. toiletpapier in een driehoekje vouwen??? Hoe ziet dat er uit?

 2. Cindy schreef:

  Je moet toch eens vaker naar een hotel gaan Nina ;)
  En Luna, wat mij betreft mag je internet het wel vaker niet doen, als je ons daarna weer trakteert op zoveel blogs achter elkaar :P

 3. Doinja schreef:

  Oeeehhh… dat is wel de kat op het spek binden… een ECHTE man, een SCHATJE… als huishoudster! ;-)

 4. Janssen schreef:

  Ach ja,de meeste mannen zijn niet van de ‘details’……:)
  Ik vind het wel slordig van je dat je niet zelf even je rondslingerende kleren en ondergoed opruimt,vind dat geen taak voor de hulp!:)

 5. PF schreef:

  Bolivianen en de grove lijnen..da’s wel een inkoppertje.
  En met dat ondergoed, kweenie.. strax verbergt hij er zwaar sensuele gedichies in, op, onder. Een man als schoonmaker in huis, wel apart, een rariteit jammer genoeg. Hebben jullie de primeur in de stad ?

 6. Pollie schreef:

  Ik ben het wel met Janssen eens. Ik zou zelf in ieder geval wel even mijn gedragen slipjes en bh’s in de wastrommel gooien.
  Misschien wil hij ze niet opruimen?!

  Dat driehoekjes vouwen ziet er heel leuk uit, de opgefrommelde kussens dat zul je zeker missen. Ik kan me voostellen hoe lekker dat ligt.

 7. Nina schreef:

  In hotels waar ik geweest ben, heb ik nog nooit zo’n driehoekje gezien. Verspilling van arbeid, als je het mij vraagt. Zo’n leuke gevouwen handdoek in de vorm van een zwaan op je bed, met rozenblaadjes er om heen, dat is dan weer een ander verhaal! :-)

 8. KatYo schreef:

  Dat van dat driehoekje en wc-papier kende ik nog nooit (nee, kom zelden tot nooit in een hotel inderdaad).
  Enne, kussens opschudden kan en mag je ook zelf doen toch ;)

 9. Luna schreef:

  Ja, dat kan wel natuurlijk, maar het is zooooo fijn als een ander het voor je doet… ;-)
  Ik herinner me ineens dat onze vorige hulp zelfs alle kattenspeeltjes uit huis verzamelde en die netjes op een rijtje (schuin) legde! Ook de katten konden dat zeer waarderen ;-)

 10. Nina schreef:

  Wauw, ze was gewoon obsessed! :-D

 11. seriouzz schreef:

  je kan ook te ver gaan…

 12. brownie schreef:

  HE ?
  Hoe kan dat nou ? Je draagt toch maar 1 kledingsstuk )- zie 06-11 …….

 13. Luna schreef:

  Haha, ja, in de zomer! ;-)

 14. jan schreef:

  Onze poets zette ook alles netjes neer. Nu doe ik de badkamer en ik heb die gewoonte overgenomen. Ook al ben ik een man. Wij hebben gewoon een aansprekend voorbeeld nodig.

 15. Nina schreef:

  @ Jan: dat klinkt een beetje als een excuus dat je kan gebruiken om je vrouw/vriendin heel vaak het goede voorbeeld te laten geven! ;-) “Ja schatje, maar jij kan dat zo goed!” :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *