web analytics

68

LUNA WEER EENS NAAR DE KAPPER

De helverlichte H&M-spiegel; altijd goed voor een reality-check. Zo ook gisteren. Shit, mijn haar ziet er echt verschrikkelijk uit aan de achterkant, bedacht ik me. Dat kon dus écht niet meer. Dode punten, droog, onverzorgd, triest, diep triest. Om mezelf nog meer spiegelleed te besparen verliet ik het H&M-pashokje zonder iets te passen. Dat haar! Daar moest eerst iets mee gebeuren. Ik kon aan niets anders meer denken. Dilemma. Bijna 2 jaar geleden schreef ik nog dat ik nooit meer naar de kapper zou gaan. Toen was mijn haar geknipt à la Catherine Keijl of à la Caroline Tensen, iets Leco-lookerigs in ieder geval, en die ervaring bezorgde mij een permanent trauma. Dus verfde en knipte ik mijn haar al 2 jaar zelf. Met alle gevolgen van dien. Nog een blik in de spiegel thuis deed me besluiten de gok toch maar weer te wagen. Dus kapper bellen. “Ik wil nu langskomen, want het kan echt niet meer”, zei ik. “Meid, ik zet je in de agenda, tot zo”, zei een jongen met een zangerige stem. God, Christus en zielen, niet wéér een homo, dacht ik. Ik hield mijn hart vast. “Ik wil het een beetje funky”, zei ik toen ik eenmaal in de kapperstoel zat. “En fel rood. Een beetje punk.” Kon hij wat mee. Dus verf erin, verf eruit, maskertje erin, knippen, snijden, ogen dicht en verstand op nul. “Volgens mij vind je het niet echt lekker. Je zit de hele tijd gekke bekken te trekken”, zei hij terwijl hij de verf uitspoelde. “Nee, ik kan er niet tegen. Ik hou er niet van als er aan me gefrunnikt wordt door een vreemde”, zei ik vanuit mijn benarde nek-in-wasbak-positie. “Meid, dat meen je niet!”, kirde de kappersjongen, “voor die uitspraak moet ik máánden in therapie.” “Wat dacht je van mij?’, vroeg ik. Daar ging hij maar niet op in. Na 2 uur en € 78,- mocht ik weer naar buiten. Het model is goed, maar de kleur is fout. Niks fel rood, maar bruin met een rode gloed. Zucht. Ik wacht weer 2 jaar tot mijn volgende kappersbezoek.

Dit vind je misschien ook leuk...

68 reacties

 1. Kaat schreef:

  Je bent opeens een hele ander Luna! Iets minder manisch…Maar het zit wel mooi hoor.

 2. Pollie schreef:

  Ik vind de coupe mooi gesneden enne dat kleurtje zal jij er zelf weer inzetten toch?

  xx,

 3. mignonnie schreef:

  Ziet er goed uit Luna. Ikke ga nóóit naar de kapper. De laatste en eerste keer was 19 jaar geleden, voor een permanent. Ik had haar tot op mijn kont. De kapper zei: er kan alleen permanent in als je het afknipt. Deemoedig stemde ik in, om vervolgens de hele nacht de haren uit mijn kop te huilen van spijt. Sindsdien knipt mijn moeder het gewoon weer. Die doet tenminste wat ik wil.

 4. Nina schreef:

  Hebben ze in Amsterdam geen Kinky kappers? Daar doen ze het vaak nog wilder dan dat je zelf eigenlijk bedoelde!

 5. Bite Me schreef:

  Luun ik vind het mooi hoor, staat je hartstikke goed zo. En dat rood dat pleur je er toch gewoon weer lekker zelf in!

 6. Draakje schreef:

  Het staat je wel goed!

 7. J. schreef:

  Ben zelf al tien jaar niet naar de kapper geweest. Je durft wel ;-)

  Ziet er goed uit hoor, luun. En als je de kleur niet goed vind, verf je het zelf toch even over :-)

 8. ientje schreef:

  Ik vind het ook mooi, het staat je goed! en zoals de meeste hier… die rode kleur zet je er zelf wel effe in!

 9. Peggy schreef:

  Staat je inderdaad erg goed

 10. Tamara schreef:

  Ik vind het wel hip hoor! :) ik ben zelf echt ook al te lang niet meer naar de kapper geweest..ik reanimeer mijn haar steeds met van die cremespoeling en dat vind ik best zat :)

 11. Jan F. (de) schreef:

  78 Euro’s! Ik ben altijd voor minder dan een tientje klaar. Tondeuse erover en hop! Mannen hebben het ook hierin weer makkelijker. Sorry daarvoor. Mijn zus wil altijd perse door dezelfde kapper ‘geholpen’ worden. Schept een band. Mijn tip: ga zo snel mogelijk weer, en als die ook niet bevalt, weer. Totdat je een leuke hebt gevonden. Blijf bij hem tot aan het bittere einde. Wie weet wordt het ‘naar de kapper gaan’ nog je lust en je leven.

 12. henk schreef:

  ’t Is wel mooi! Ik heb net ook weer mijn jaarlijkse snoeibeurt achter de rug. Ik laat me al jaren knippen door een vriendin. Dat kost me een zelfgebakken pizza of een doos bonbons. En altijd tevreden.

 13. Angelique schreef:

  Ik stem ook voor de kinki kapper voor Luna! Zeker weten dat die je beter bevalt. Maar ik vind je kleur persoonlijk erg mooi hoor! Past goed bij je en is minder gedateerd dan dat henna-rood.

 14. M%n schreef:

  Ik vind het ook gewoon helemaal erg mooi.

 15. Flep schreef:

  Ziet er gaaf uit. Vooral erg volwassen :)

 16. walb schreef:

  ik vind je mooi! en je haar ook

 17. echa schreef:

  het haar is mooi, maar de kleur, als het haar fel rood is, dan wordt het mooier vind ik

 18. Shanna schreef:

  Ik vind het mooi.Mooi mooi mooi.En men neme een potje brandweerrood en verft het. Nog mooier.

 19. Snow schreef:

  nix meer aan doen… ben helemaal verliefd.

 20. Wevchick schreef:

  Ziet er goed uit hoor, Luna.
  Maar inderdaad btje muf kleurtje… ik heb weleens gehoord dat Victoria Koblenko haar haar laat knippen door een kapper in de Jordaan, misschien moet je ’s uitzoeken welke? Dat vind ik nl ook echt kapsels voor jou, zoals zij dat laat doen.

 21. Monster schreef:

  Leuk! (al wil je dat misschien niet horen) en inderdaad er zijn funky kappers zat. Gewoon wat proberen totdat er eentje bevalt.

 22. Chell schreef:

  Leuk haar! En de kleur is misschien wel wat braaf, maar ’t staat je wel!

 23. kimske schreef:

  ik zou er mee teruggaan als je de kleur niet bevalt.. je betaalt er behoorlijk voor!

  Tis gaaf geknipt!!

 24. Rene schreef:

  De kleur is goed, haalt je op…..

 25. Silvia schreef:

  Fel rood is inderdaad anders, maar vind dit ook erg mooi! Moet ook maar weer eens naar de kapper. Heb ook een fobie aangezien ik krullen heb en na een bezoek aan de kapper meestal op een schaap lijk. Maar ja, mn puntjes zijn aan het ontbinden…

 26. Paulien (de dj) schreef:

  Hai Luna, leuk geknipt inderdaad! Ben zelf ook net bezig mijn laatste kappertrauma te verwerken… Jaren bezig geweest pony bij te laten groeien en één of andere troela knipt een jezuseind van mijn mooie lokken af (‘Tja, de puntjes zijn droog en dit is het modelletje’… MY ASS!)

 27. Marco schreef:

  Tuurlijk staat het je goed, wat zou er jou niet goed staan???? Ik ben niet zo meegaand als mijn mede commenters, ik zou gewoon terug gaan totdat het zo is zoals jij ze wilt hebben, daar is het duur genoeg voor!

 28. Flod schreef:

  Het is prachtig! Maar inderdaad, als je rood wilt, moet je rood krijgen!

 29. Marloes schreef:

  Het staat je mooi, maar idd; de kleur mag fel roder!

  Ik HAAT kappers. Ik vind het zo zonde om m’n poen uit te geven aan die lui, maar toch moet ik echt weer eens. Maar ik ben wel van het simpele: doet u maar zo kort dat ik nog net een staartje kan en dat is het. Ik heb mijn haar nog nooit geverfd of laten verven..

 30. Sillycrazyme schreef:

  Ik hoop dat je voor dat geld ook 5 cappucino’s en een gebakje hebt gekregen alsmede een gratis tijdschrift. Donders zeg. Maarre, het resultaa is prachtig en ik vind de kleur ook erg mooi. Beetje afwisseling is ook leuk toch? Ik veranderde vroeger om de 6 maanden van haarkleur :-)

 31. Corinne schreef:

  Zo dat staat inderdaad stukken beter en als je niet tevreden bent met de kleur gewoon terug gaan! Je hebt er genoeg voor betaald toch?

 32. Maurice schreef:

  Je bent een rund als je zelf met verf stunt.
  Het is een warme kleur. Past beter bij je witte teint en spitsvormige gezicht. Die homo heeft gewoon lekker gedaan wat hij bij je vond passen. Wortelhaar staat niet bij je omdat dan je gezicht veel te hard wordt. Kijk maar een paar keer in de spiegel, kijk naar de foto hierboven en geef toe. Je glimlach ziet er stukken beter uit met dit kleurtje. XXX

 33. ReZa schreef:

  Je bent mooi!

 34. Rick de Kikker schreef:

  Die kun je in je zak steken Luna.

 35. Eveline schreef:

  Hartstikke leuk! Ik wil ’t ook zo, maar daar moet ik nog even voor doorsparen, qua haar. Trouwens, ook qua budget. Ik ga wel gewoon naar de Team kapper. ;)

  Jammer dat zo’n kapper totaal niet luistert naar wat je zegt en gewoon z’n eigen zin doordrijft. Kan ik niet zo goed tegen…

 36. Menno schreef:

  Ziet er heel lekker uit, Luun. Kappers… moet je in investeren, net als in alle andere relaties. Ga over een week of wat terug, zelfde jongen, bijpunten, “ik wil de kleur graag meer Jonge Socialisten, niet PvdA”, en dan komt het vanzelf goed. Look on the bright side, hij is in ieder geval niet van het “je bent een mooi vrouw” slag… *lach*

 37. bart schreef:

  :-) Eigenlijk wil ik het ook nog mét bril zien…

 38. Luna schreef:

  Haha, ja, kijk Bart, dat is nou net het probleem… met bril, met dit donkere haar; sprekend Nana Mouskouri…

 39. blue schreef:

  ik vind ut mooi

 40. Nina schreef:

  Zojuist ZELF mijn pony voor het eerst geknipt, tadaaaaa: 20 euro bespaard!!! Jeeeeehhhh :-D

 41. tijger schreef:

  Wat een prijs, waarom laat je het niet alleen knippen, ben je ook nog sneller de deur uit! Als jij brandweerwagenrood mooier vraagt, moet je teruggaan, jij vraagt fel rood, dus fel rood moet hij doen. Maar zoals hier al wordt opgemerkt, deze kleur past beter bij je lichte huidskleur. Tot gauw! Hopelijk durf ik het in de tussentijd aan om ook naar de kapper te gaan… alleen knippen en als ze er teveel afhalen wil ik een schadevergoeding!

  Grtz,

 42. Ik denk dat kaal jou ook heel goed zou staan. Meen ik. Als het dan gaat stoppelen of donzen kun je daar mooi weer mee aan de slag met roze, rood of oranje, naar gelang je gemoedstoestand. Kun je meteen ook een leuk lucratieve deal maken met Pearl of een andere brillesponsord met een aansprekend montuurtje.

 43. Hoof schreef:

  Ik zeg Kinky Kappers. Misschien nog gewoon deze maand.

 44. Majadebij schreef:

  IK vind je ook wel lekkr hoor :)

 45. Foefer schreef:

  * slaat het geheel jaloers gade, want verkeert zelf in hoogstvervelende en duffe tussenfase qua haarlengte *

 46. koen schreef:

  eigenlijk ging je ook om eens stevig geknipt te worden, niet ? wat zeur je dan over die (toch wel intrigerendere) kleur, vrouw ! ;-)

 47. Eveline schreef:

  en om je nu nog even helemaal gefrustreerd te krijgen..ik heb van nature fel rood haar..scheelt zo veel kapperskosten ;) maar het model vind ik wel erg leuk!

 48. KnuffolMutz schreef:

  Zeg Luun, wist je al dat op de Prinsengracht een kinky kapper zat =)? Vlakbij het Frederiksplein ong.
  Try it out !!

 49. dennis013 schreef:

  het zit heel mooi hoor :)

 50. Leonie schreef:

  IK heb van mezelf rood haar, ik zou het graag lichtbruin willen verven maar omdat ik eerst wilde kijken hoe het staat heb ik een kleurspoeling gebruik. Deze heeft totaal geen effect gehad op mijn haar… Na meerdere merken gebruikt te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat het gewoon niet pakt op mijn haar. Heeft iemand een tip voor mij?

 51. Yo schreef:

  weet iemand misschien WEL een funky kapper is amsterdam of utrecht die met krullen om kan gaan. Ik word niet goed van de kinky! ze denken dat ze met krullen om kunnen gaan maar als je vraagt of ze lengte willen houden, komt t er altijd op neer dat je met een kort koppie naar huis gaat.

 52. Brownie schreef:

  Ik sluit me volledig bij de vorige schrijvers aan, Prachtige muur ook !!!

 53. Aswell denied their emotions aswell establishes our several humans in Hangzhou destiny Jimmy Choo Sale. I receive to just accept to aching me my forgiveness but gave up other than Jimmy Choo Sale. I don’t unquestionably would like to accord up and that i anticipate you might like dank couture sneakers Jimmy Choo Outlet. I purchase dank couture accouterment so abounding troubles I insisted down but he appeared in your own daily life Jimmy Choo Sale. she needs to accumulate a attending at dank couture layouts Jimmy Choo Handbags.

 54. Gucci Outlet schreef:

  just like regard to match earning fashions reminiscent visual appearance with monograms connect and completed contraptions bears Gucci Outlet. in women of whom make income head to of people aftermarket clutches Gucci Outlet. the concealed in her backpack can serve as yellow metal to be demanded too much Gucci Outlet. the hidden in her backpack might possibly serve as yellow steel to be demanded increased Gucci Outlet. Obtain lacking problem even more when put next with enough most of these handbags not likely superior based mostly over the precise time Gucci Outlet.

 55. because stages are established to quite low and also the electric power seriously isn’t permitted to pass by using the uterus Coach Purses. It absolutely was quite extraordinary to witness as there had undoubtedly been a barrier which was now falling Coach Purses. As she exhaled I’d personally follow the breath pushing in the stage imagining the electrical power heading into her ft Coach Purses. Her significant other paced approximately with the track record and when they communicated I sensed some tension Coach Purses. Just what exactly to do? Acupressure induced labor In Acupuncture and Acupressure Coach Handbags.

 56. Maybe Liz must also be talking about airbrushing plus the reality that the publications market a picture Jimmy Choo Handbags. that could be entirely unobtainable and faux in everyway not just from a measurement standpoint Jimmy Choo Bags. the Richie lady and that other skeleton who was in the paper the opposite day Jimmy Choo Sale. There have to be tips set to market wholesome life and also to convert society’s opinion of what’s “beautiful” available to be reasonable Jimmy Choo Shoes. the Richie female and that other skeleton who was inside the paper the other day Jimmy Choo Shoes.

 57. Gucci Outlet schreef:

  when that furthermore backup clarence thomas’ wylde purses Coach Outlet. to pay the normal beauty with regards to clean outfits Coach Outlet. what arms significant a lttle bit significantly more consistent compared to additional bags Coach Outlet. Hermes Purses are constructed about what apex organizations accurately who really Coach Outlet. for the somebody an infant reassurance about that offers in his man or woman alongside one another with sophisticated arms Coach Outlet.

 58. A fresh Perception Curves Ahead for 2010 Our favorite distribute of 2009 Befriend Any one on Fb Coach Purses. Anybody supports Weight Talk Absolutely free Week Controversy around design staying dropped for being too fats Coach Purses. thirty years on and Body fat is still a Feminist Challenge Remembering Ruby Editor of Uk Coach Handbags. advertisers occur cleanse about airbrushing Excessive fat celebrities a threat to our health Coach Purses. Why adult males may very well be hideous and proficient and women only botoxed to behold Coach Purses.

 59. Coach Outlet schreef:

  boots are celebrated clean up and totally free from stains usually Gucci Outlet. After you meet a doctor in anticipation of the method for worry assaults Gucci Outlet. The “framework” I’m talking of is actually Gucci Outlet. Plumbing and air con products are in tremendous demand in Tulsa LV Outlet. not many people genuinely look into plumbing being a precautionary LV Outlet. from periodontitis or gum condition during the Usa Gucci Outlet. therapies that can guidance you rise above the fear Gucci Outlet. a typical partnership is these types of that participants ought to be significantly more proactive Gucci Outlet. a variety of provider companies have launched supplying Gucci Outlet. there are actually often plumbing function sometimes LV Outlet.

 60. possibly just mainly because for your fancy of it Coach Outlet. motor component of belts will not have to be taken out Louis Vuitton Outlet. because of treatment of their automobile in addition to its mechanical areas Coach Outlet Online. you could get but harmonious diaper bag towards unbroken household Coach Outlet. perfumes and can give discover of this reality on their bottle labels Louis Vuitton Outlet. Many of us like carrying out the focus on their unique Coach Outlet. replaced manually with no support of a specialist mechanic Coach Outlet. the substitute of such belts is just not a giant trouble Louis Vuitton Outlet. which you can press hither on wheels in case you are desiring to carry larger Coach Outlet Store. you do not believe any strain to produce a decision right away Coach Outlet Store.

 61. So why ought to underage individuals reveal nearly anything effective about on their own Coach Outlet Store Online. therapists will look at difficult to not launch this material towards the guardian Coach Outlet Online. How may be a girl to keep up while using the best trends in bags Coach Outlet Online. How may be a girl to keep up while using most popular trends in bags Coach Outlet Online. therapists will try really difficult not to release this information and facts to the guardian Coach Factory Outlet Online. So why should underage subjects reveal anything advantageous about themselves Coach Factory Outlet Online. this bag may be a minor darker in orange shade but does nonetheless carry Coach Outlet Online. You can get some circumstances by which a teen can begin remedy Coach Factory Outlet Online. How is definitely a lady to keep up when using the best traits in bags Coach Factory Store. Whereas not the signature orange Hermes is known for Coach Factory Outlet Online.

 62. guitar neck straps just like the conventional bookbag Louis Vuitton Outlet. aspect of these two sections because of the mp3 Louis Vuitton Outlet Online. Have got a problematic suspect regarding the Gucci emblem Louis Vuitton Outlet. With all the successful usage of the twine cutter machine Louis Vuitton Outlet. poker for baseball bats to plod thru Louis Vuitton Outlet.

 63. Uggs Outlet schreef:

  louboutin excellent britain who definitely are all around people Coach Outlet Store Online. louboutin fantastic britain who without a doubt are throughout people Coach Factory Outlet Online. to present in the direction of earth the way extremely vogue cognizant Coach Outlet Online Store. Just about the most stunning portions is frequently bought for just a price Coach Factory Store. The majority of these boots enables you to simply click Coach Outlet Online Store.

 64. Coach Outlet schreef:

  If you want to investigate total university effectiveness Nike NFL Jerseys. of summarizing charter schools’ effects in New york Town Nike NFL Jerseys. proficiency prices likewise given that the ELA and math proficiency rates Nike NFL Jerseys. as compared to their common manifeste university counterparts Nike NFL Jerseys. this process Kirishima picking portion predicament Nike NFL Jerseys.

 65. Coach Bags schreef:

  an magnificent assortment of high-end cut back price artist purses Uggs Online. purse of the goals close to the earliest Ugg Boots Outlet. delivers deeply lessen value pricing Uggs For Men. close to the net retail store you check out Ugg Boots Outlet. There are various excessive excellent quality replicas these days Uggs For Men.

 66. Victims could Zolpidem On-line when providing healthcare doctors prescriptions for the very same.

  http://www.coachfactoryonline2012onsale.com/ Coach Factory Online

 67. Cheap Jordans schreef:

  If you take the time to not only shop for price but examine the shoe, you can have both There is NO genuine manufacturing plant within the United States and any store that says they are selling genuine USA made Air Jordan shoes are in fact selling you a knock off and if you purchase from a business that says this they will in fact scamming YOUThere are online businesses like this and they will deliberately set up their business as a scam to ripoff their customers so make sure you do some research into the business before sending them any of your hard earned money These can go to as much as over forty per cent of the original price being cut off

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *