web analytics

15

LUNA DE OBERIN

Voor strandtent Knus op 4 ga ik de komende maanden de administratie verzorgen en afgelopen zondag was het openingsfeestje, ook al is de strandtent al meer dan 2 weken open. Het zou een relaxte borrel worden, met wat vrienden, met een drankje, met een hapje en een muziekje. “Als het druk wordt, dan wil ik ook wel even bijspringen hoor”, had ik tegen collega L. gezegd. “Ik heb nog nooit in de bediening gewerkt, maar een paar drankjes serveren moet me nog wel lukken.” Maar het werd geen relaxte borrel. Het was vanaf 17.00 meteen een superdruk openingsfeestje. Binnen een half uur zat zowel het terras binnen als buiten helemaal vol. Dus ik werd meteen in het horeca-diepe gegooid. Bestellingen opnemen, bestellingen serveren, bestellingen via een ingewikkeld code-systeem doorgeven aan de bar, drukken op knopjes, glazen ophalen, asbakken legen, tafels schoonmaken, hapjes serveren, borden ophalen en bij het afwasjochie neerzetten, afrekenen, bonnetjes. Overzicht! Overzicht! “Ik ben het overzicht een klein beetje kwijt”, zei ik na een uurtje tegen strandcollega S., “ik zie nog geen systeem in het hele gebeuren.” “Het gaat hartstikke goed hoor”, zei strandcollega S., “doe jij binnen, dan doe ik buiten.” Een afgebakende taak, daar kon ik wat mee. Na een paar uurtjes kon ik het dienblad met 1 hand dragen en voelde ik me helemaal de bink. Links van mij de ondergaande zon, rechts van mij een volle strandtent en iedereen was voorzien van een drankje. Alles liep gestroomlijnd en ik liep met een grote glimlach. Die nacht kwam ik thuis met de blaren op m’n voeten, spierpijn in m’n benen en spierpijn in m’n dienblad-onderarm. Maar ik voelde me goed! Ik voelde me helemaal fantastisch. Ik heb me zelfs in tijden niet zo energiek gevoeld. In mij is een horeca-beest geboren.

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Mario schreef:

  Dat klinkt goed! Wie weet begin je ooit nog eens zelf een strandtent!

 2. Kaat schreef:

  We hebben in de auto terug nog zitten nagrinniken. Je had net zo schattig verteld dat je aan zee helemaal tot rust kwam, werd het opeens een heksenketel! Maar je deed het fantastisch hoor.

 3. Maurice schreef:

  Quote: “en voelde ik me helemaal de bink.”
  Huh??????

 4. Rick de Kikker schreef:

  Zet mij in een ijssalon en ik eet de hele dag ijs.

 5. joal schreef:

  Luna de -bink eeeh -bom eeeeh het -Beest?
  Mag ik dan één trappissie-met-een-jonkie-d’rnaast?
  proost! ;-)

  (@maurice: sommige nederlandse uitdrukkingen kijken -terecht?! – niet zo naar hoe je geslacht bent :D)

 6. Demos schreef:

  Werken in het café is ook het leukste bijbaantje geweest dat ik ooit heb gehad.

 7. Robert schreef:

  Oberen, het lekkerste wat er is, al ruim tien jaar lang! Geen dag is hetzelfde..

 8. Erwin schreef:

  Nu zorgen dat jezelf nuchter blijft.

 9. Jan F. (de) schreef:

  Weet die tenteigenaar wel wat voor potentieel aan klandizie hij via jou kan aanboren? Ik denk aan beachbloggen, webmeetings, een fanclubdag, en ook zo’n luipaardbikini kan nog handig van pas komen…

 10. Corinne schreef:

  Leuk hè en dat heb ik nou elk weekend!

 11. De Man schreef:

  *Lacht* Pas maar op het is een gigantische Fever…. Het horeca Fever. Eenmaal besmet kom je er niet meer vanaf. Het geeft namelijk heel vaak, een heleboel voldoening. Helemaal in je eigen tent.

 12. Marloes schreef:

  Ik wou al zeggen, hier moet De Man wel op reageren. ;) Van buiten een ict-er, van binnen een horecaman. :)
  Geweldig Luna, veel plezier!

 13. Sillycrazyme schreef:

  Yep, besmet met het horeca virus, dat lees je zo. Daar kom je nooooooit meer van af :-)

 14. walb schreef:

  geen afwasMANNETJE?

 15. Tamara schreef:

  nou ja, beter een horeca virus dan een horeca trauma ^^…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *