web analytics

17

LUNA NAAR STICHTING DIERENTHUISwww.fiv-felv.nl (ze zoeken altijd donateurs!)
www.dierenthuis.nl

“Ik denk dat ik misschien wel heel hard moet huilen, hoor, straks”, had ik tegen vriend F. gezegd toen we in de auto richting Aarle-Rixtel reden. “Oh, nee, schatje, oh, nee, dat gaan we niet doen”, had F. gezegd, al is hij zelf ook een man die bij de woorden ‘kansarme asieldieren’ ietwat moet slikken. We waren samen op weg naar Stichting Dierenthuis, dat volgens hun site ‘een permanente huiskameropvang voor kansarme asieldieren’ is. ‘Oude, zieke honden, verwilderde katten en katten besmet met het kattenaids- en/of leucosevirus vinden hier een blijvend thuis. Een thuis zonder hokken en tralies, met boswandelingen, een riante tuin, veel liefde, (medische) zorg en aandacht.’ Onderdeel van Stichting Dierenthuis is Stichting FIV-FeLV, de stichting waar mijn bedrijf Maanisch 2 katten heeft geadopteerd. Ook volgens de site: ‘Deze stichting vangt al jaren katten op die anders geëuthanaseerd zouden worden omdat ze besmet zijn met het aids- of leucosevirus. Net zoals mensen kunnen katten met een levensbedreigende aandoening nog jarenlang gezond en gelukkig doorleven. Daarom krijgen ze hier een thuis met een goede voeding, medische zorg en worden ze tot hun laatste levensfase liefdevol verzorgd.’ En deze Stichting Dierenthuis had voor hun vrijwilligers een PloesiePoesie besteld. Als een soort van kerstpakket. En die gingen F. en ik brengen, want zelf brengen is veel leuker dan sturen. Dan kon ik meteen m’n adoptiekatten ontmoeten, had ik bedacht! Dus met broodjes gebraden kipfilet en een hardgekookt eitje, mini-pakjes Roosvicee en 30 kekke tasjes met een PloesiePoesie in de achterbak vertrokken F. en ik van Amsterdam naar het Brabantse Aarle-Rixtel. Om daar bij Stichting Dierenthuis in een warm poezenbad te vallen. Ik had nog nooit in m’n leven zoveel katten bij elkaar gezien: ik denk dat er in 2 uur wel 300 katten voorbij kwamen tijdens de rondleiding. Zoveel liefjes. En zoveel zieligerds. En zoveel knapperds. En zoveel leukerds. Zoveel zieke poezen. Zoveel met maar 1 oog. Zoveel die lagen te slapen. Zoveel die met rust gelaten wilden worden. Zoveel die gewoon even lekker geaaid wilden worden. En al hebben alle poezen en honden het écht heerlijk bij Stichting Dierenthuis, ik moest toch wel even een paar keer heel hard slikken tijdens de rondleiding. Zuchten en slikkken. Terug in de auto hoefde ik niet te huilen. Thuis wel.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Rik schreef:

  Oh geweldig Luna, zo leuk Luna, keep up the good work Luna! Nou die Luna durft, tsjonge, jonge gekke malle Luna toch..Ik begin dit zelfbevlekkingslog een beetje beu te worden, waarvan akte..

 2. Marloes schreef:

  Ik moet al (bijna) huilen als ik dit lees. :)

 3. Martine65 schreef:

  Bravo!!
  Ik heb laatst voor het hek geld gegeven. Zou er graag eens willen kijken, maar ben bang dat ik dan mee-neem ideeen krijg.
  Er is een schilderij van een man, die op bed ligt onder een deken van alleen maar katten liggen. Heerlijk idee, slapen onder een deken van ronkende poesen.

 4. FrankiePebbles schreef:

  Dus die dertig Bruce-klonen waren voor de stichting! Het zal wel een opluchting voor Bruce zijn dat er nu weer gewoon één van hem is.

  Mieters om te lezen dat Maanisch en de stichting goeie zaken met elkaar doen, ten behoeve van het gepoezelte. Ik was die webloglezeres die jou ruim een jaar, misschien anderhalf geleden, op deze stichting attendeerde. Dus je snapt dat ik het geweldig vind om te lezen dat deze Tip van Jip in vruchtbare aarde is komen te vallen. Ik vond je keus voor Arie en Janus prachtig. Die Arie van de Straat, met zijn tongetje. Ze zijn er geloof ik allebei niet meer he. Maar ja, dat zat er dik in, natuurlijk. Al is de levensduur van de bewoners dan niet lang, de kwaliteit is er des te beter om.

  Dríéhónderd poezen? Gelukkig maar dat je al zeker wist dat je niet allergisch bent. Anders had Kleenex die dag een hele goeie aan jou gehad. Maar die had dat misschien toch al, gezien de emoties?

  Groetjes,
  Frankie P.

 5. Cindy schreef:

  Rare poes, die rechtsboven ;)
  Lijkt me heel aandoenlijk om te zien, ik had daar de ogen al uit mijn hoofd gejankt, al is het alleen al omdat ik jammerlijk allergisch ben voor katten…

 6. angelique schreef:

  Wat ziet het er gezellig uit daar zeg. Ze hebben een mooie nieuwe stek gekregen. Ik zou er ook wel eens heel willen. Wil mijn adoptiekat toch ook wel eens ontmoeten.

 7. darja schreef:

  @ rik: wat een zeurkous ben jij zeg! als het je niet aanstaat, ga je toch iets anders lezen en jezelf bevlekken? tssss

  go luna!

 8. Marion schreef:

  Oooh, je staat op de foto met Schorrie! Volgens mij heeft iedere Dierenthuisbezoeker wel een foto van zichzelf met Schorrie op zijn arm (ik ook). Dat beessie vertedert echt iedereen.

  @Rik: take a hike.

 9. Marieke schreef:

  Mooie foto, lief!
  Heb je Frits gezien?

 10. Janssen schreef:

  Prachtig verhaal,niets om te huilen,behalve misschien de achtergrond van de dieren,maar het is verstandig daar niet naar te vragen…..weet ik uit ervaring……ze hebben het daar fantastisch!!!!

 11. Menno schreef:

  @Rik: je haalt me de woorden uit de mond

 12. Maurice schreef:

  Poezen zijn gewoon lieve dieren, vaak liever dan mensen. Waarvan akte!

 13. M%n schreef:

  Oh dear oh dear oh dear, ik heb nog nooit zoveel poezen op één foto gezien. Prachtig van die mensen, om zo voor die beestjes te zorgen. En voor hun vrijwilligers…, die gaan content zijn. :)

 14. Jitske schreef:

  Zit uiteraard weer te sniffen, maar dat hoef ik jou niet te vertellen. Zo lief, ook al die verhaaltjes ter nagedachtenis.. Meteen donateur geworden. Toch prachtig, dit?

  @ Rik: Get a life, sneu figuur.

 15. Suzanne schreef:

  Wat goed dat je er heen bent gegaan en een kerstpakket hebt gebracht! Ik ben zelf ook donateur, niet direct een poes geadopteerd, kon echt niet kiezen ;)
  Zou er heel graag een keer langs gaan, alleen lijkt me heel moeilijk om er weer weg te gaan.

 16. Liz schreef:

  Lunda, heb je Harrie gezien? Dat is’mijn’ adoptiepoes. Nog niet eerder in het echt gezien maar lijkt me een lieverd!

 17. Dolphi schreef:

  Toch grappig dat Rik dan toch weer de eerste is die reageert….mmmmm…geeft te denken….niks anders nuttigst te doen mischien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *