web analytics

26

LUNA IS THUIS

Je hebt van die wandtegeltjes-wijsheden als ‘Home is where the heart is’, of ‘Oost West, Thuis Best’ of ‘Je bent thuis, waar je Douwe Egberts drinkt’, maar ik ben thuis waar m’n poezen zijn en waar m’n pc staat. Dus ik was pas écht thuis in Tiel als Bruce en Sid en m’n pc hier zouden zijn. “Waarschijnlijk ga ik heel hard janken hoor, als we met de poezenboys van Amsterdam naar Tiel rijden”, had ik tegen hem gezegd, “want ik kan niet zo goed tegen afscheid nemen.” “Je doet maar lekker”, zei hij. Maar uiteindelijk viel het allemaal best wel mee en moest ik maar een heel klein traantje wegpinken toen met zijn auto met mijn computer plus aanverwante artikelen en Bruce Lee en Sid Vicious van het pannenkoekenhuisje in Amsterdam-Noord richting mijn nieuwe huis in Tiel reden. En toen we langs de Waal reden en ineens ‘Geef mij maar Amsterdam’ op de radio voorbij kwam, toeval bestaat niet natuurlijk, keek hij me aan om te checken of ik niet alsnog zou breken, maar ik moest eigenlijk alleen maar lachen. En verder gaat de hele verhuizing eigenlijk ook zonder noemenswaardige problemen. Ik slaap sinds 2 weken niet meer in Amsterdam, maar bij m’n buurman in Tiel, omdat dat nu eenmaal een stuk lekkerder, warmer en veiliger ligt. Ondertussen probeer ik m’n hoofd koel te houden en dingen te regelen als het verven van het hele huis, nieuwe vloerbedekking op trap en overloop omdat de vorige eigenaar een hond had met veel ranzig haar, het aansluiten van internet, gas, licht, water, het inschrijven in de gemeente Tiel, inpakken in het pannenkoekenhuisje, bezoeken van de IKEA voor een nieuwe boekenkast en andere onmisbare items, schoonmaken van de nieuwe keuken en het bezoeken van een heleboel vlooienmarkten en kringloopwinkels voor de aanschaf van allerlei goedkoops en keks. Af en toe zie ik het ondanks alle voorspoed toch eventjes helemaal niet meer zitten en wordt het me veel en veel teveel, maar dan adem ik gewoon maar door en leg ik me neer bij de dingen dat ze zijn zoals ze zijn. Nog zo’n tegeltjes-wijsheid’, of misschien meer een zinnetje dat geitenwollen-sokken-vrouwen zeggen, of vrouwen die teveel boeken van Eckhart Tolle, Paulo Coelho of Deepak Choprah hebben gelezen; ‘Het voelde alsof ik thuiskwam bij hem’. Om te kotsen! Gatverdamme! Ik ben zo’n vrouw.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Trijntje schreef:

  Een goede buur is beter dan een verre vriend.

 2. Nathalie schreef:

  Een stukje om van te glimlachen. Veel geluk daar thuis!

 3. Marina schreef:

  Welkom thuis lieve Luna en heel veel geluk en inspiratie op je nieuwe plekje

 4. blue schreef:

  yuk! ;) geintje….gewoon lekker van genieten!

 5. esther schreef:

  Het zij je van harte gegund, ik zou zeggen : geniet met volle teugen. Het leven bestaat niet, alleen jouw leven

 6. Clootje schreef:

  Hahaha, ik zou ook zo’n vrouw willen zijn…

 7. Saskia schreef:

  Zoals het zou moeten gaan, zo ging het. Home sweet home, succes met echt settelen en tot rust komen en het stof neer laten dalen!

 8. AWeetje schreef:

  Ik heb een tegeltje met “men moet de buurvrouw smeden als ze heet is”…iets voor je vriend?…:P

 9. Noor schreef:

  Home is where they have to let you in.

 10. Kiwi schreef:

  Beste Luna, Is dat dan definitief het einde van je leuke log? Gaat het vanaf nu echt alleen nog maar over ploezieploesjes maken in Tiel? Ik kan me namelijk nauwlijks voorstellen dat er echt heel veel meer gaat gebeuren. Heel fijn voor jou natuurlijk, maar zooo jammer voor ons!

 11. H.IJ schreef:

  @kiwi: Ik kan het mij wel voorstellen, dus maak je geen zorgen! Het valt mij op dat er mensen zijn die het idee hebben dat als je over het IJ gaat je over de rand van de wereld valt, dat is echt niet zo hoor!! come one, het is en blijft Nederland en binnen 2,5 uur kan je overal zijn.

 12. marleen schreef:

  @H.IJ : in België bijvoorbeeld ;-)

 13. jojootje schreef:

  Als je toch al allemaal rommelmarkten af wilt gaan: is een boekenkast als deze ( linkje naar http://www.1designperday.com/2009/09/24/storyteller-by-isabel-quiroga/ ) niet wat voor je? Ik moest meteen denken aan al je kistjes en dat dit ook wel bij je past!

 14. Minca schreef:

  Heel veel plezier en geluk in je nieuwe
  (t)huis, het is je van harte gegund!

 15. Eveline schreef:

  Toen ik van mijn kneuterige huisje in een Brabants dorpje ‘opeens’ besloot naar Engeland te verhuizen (en dan wel naar een stad, met meteen een instant schoonfamilie erbij) werd er aan mij steeds gevraagd of ik dat ook had gedaan zonder mijn Lief. Nee, natuurlijk niet, wat had ik dan in Engeland te zoeken. Ik vraag me stiekem wel af hoe dat met jou is. Als jouw vent er niet geweest was, zou je dan ook naar Tiel zijn vertrokken? Of was je dan een tweede pannenkoekhuisje gaan zoeken ergens in Amsterdam?

 16. Luna schreef:

  @Eveline: Ik had/heb sowieso niet het geld om in A’dam te blijven wonen… En natuurlijk ben ik vooral voor de liefde naar Tiel gegaan… De liefde van hem, maar ook die van m’n ouders… En die voor mezelf, want ik voel me hier een stuk rustiger en fijner :-)

 17. Kim schreef:

  Zolang er een Albert Heijn is met onuitstaanbare kassa-meisjes zitten we gebakken ;-)

 18. koen schreef:

  desnoods laat Luna nog een wasmachine leveren door een paar jonge gasten :-)

 19. Kim schreef:

  of we importeren een paar heroine junken vanuit amsterdam naar Tiel

 20. Kiwi schreef:

  @H.IJ. Ik ben afgelopen zaterdag in Tiel geweest en om eerlijk te zijn leek het wel alsof ik van de wereld af reed. Verder is het daar prachtig overigens. Maar je bent toch wel met me eens dat daar minder gebeurd dan in Amsterdam. Luna’s leven ziet er wat de lezer betreft gewoon iets saaier uit. Tenminste, voor deze lezer.

 21. bassie schreef:

  @kiwi triest als je niet kan genieten van het geluk van een ander

 22. Debby schreef:

  @kiwi blijkbaar is dat wel wat de lezer ook leuk vind. Op het Sex logje blijven de reacties uit.. Hahaha Volgens mij is Luna niet saai maar haar reageerders en lezers! (voor ik nu weer een heisa ontketen, relax doe je ding, leef je leven en lach om een grapje)

 23. Luna schreef:

  @Kiwi: Ik bevind mij al zo’n 2 weken in Tiel en in die 2 weken heb ik zoveel gedaan en er is zoveel gebeurd dat ik niet eens de tijd had om het op te schrijven… ;-)

 24. kiwi schreef:

  @bassie. Het is pas triest om te denken dat ik daar niet van kan genieten. Misschien moet je leren lezen. Het gaat er mij om dat IK denk dat er in Amsterdam meer gebeurd. Maar misschien is dat wel mijn bekrompen stadse mening en moet ik gewoon rustig wachten op de toekomstige blogs. Voor de rest..geniet er van luna

 25. darja schreef:

  nounou, ik denk echt wel dat we kunnen blijven genieten van luna, ik vond het stukje over de dochter van de verkering bijvoorbeeld heel erg mooi, dus als luun een andere weg inslaat, hoeft dat niet per sé een saaie of sexloze weg te zijn, zelfs niet in tiel (;-)).

  en anders kom je maar een dagje naar den haag voor inspiratie, gaan we hier alle heksige kassameisjes af, ik ken er een heleboel! haha

  óf je zet je telefoonnummer in het telefoonboek, dan word je bizar vaak gebeld door telemarketeers en zo, ook een bron van frustratie, en daar hoef je niet eens voor in amsterdam te wonen. (ik had er van de week eentje op zondagmiddag, hallo! toen ik zei dat ik dat onzin vond en de telefoon erop kwakte belden ze op maandagavond doodleuk terug…)

  ik heb vertrouwen in deze blog hoor!

 26. Na in drie landen gewoond te hebben, voorlopig in Spanje, Barcelona, heb ik uitgevogeld dat het niet gaat om waar je leeft, maar om hoe je leeft.

  Was getekend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *