web analytics

53

GELD IS GEIL

Vandaag zat ik met collega M. in hotel Schiller ‘te vergaderen’. We hadden het over mannen. “Geld is geil”, zei collega M. Ik gaf haar gelijk. Vrouwen vallen op mannen met geld, macht of status. En het liefst alledrie. Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. Die 2 emancipatiegolven zijn mooi voor niets geweest. Ook ik ben in het verleden wel eens blind voor een man met geld gegaan. Zo’n man in pak. Hij werkte op de effectenbeurs. Een rijke Amerikaan met een grachtenpandje van 4 (!) verdiepingen, een dakterras en een wijnkelder. Gouden kranen, marmer en luxe spulletjes in de badkamer. Hij wilde me niet vertellen hoeveel hij precies verdiende. “I make enough”, zei hij. Hij vond het leuk om mij uit eten te nemen naar chique restaurants. “Because you’re not tainted”, zei hij. Een paar zomeravonden heb ik doorgebracht op zijn dakterras, met een wijntje en toastjes met Franse kaas, kijkend naar de rondvaartboten en dronken toeristen. Na de waardeloze seks kroop ik vaak snel uit bed om op zijn balkon nog een paar sigaretjes te roken en te genieten van het uitzicht. Op een dag belde hij me: “I’m going to Milan this weekend, do you wanna come with me?” Ik was nog nooit in Milaan geweest, maar ik zei ‘nee’. “Why not?”, vroeg de Amerikaan. “Because I’m not in love with you”, zei ik. Hij heeft nog een paar keer iets op m’n voicemail ingesproken, maar ik heb hem nooit meer teruggebeld. Geld is geil, maar ik kon er niet van houden.

Dit vind je misschien ook leuk...

53 reacties

 1. Trinity schreef:

  Toch val ik meer op sloebers met een lekker kontje en mooie handen.

 2. bob schreef:

  luna, toch een beetje jammer dat jij wel voor geld met iemand naar bed gaat..

 3. Ed schreef:

  Mooi, mooi, mooi, en dan bedoel ik vooral de uitspraak;”Because i’m not in love with you”.
  Luna for President!

 4. Patrick schreef:

  Good for you……

 5. Luna schreef:

  Bob, om het geld is iets anders dan voor geld…

 6. bert schreef:

  euhm.. Luna dat maakt het niet minder erg.

 7. veel geld schreef:

  Een man met veel geld wil toch nog steeds een klein strak blond meisje?

 8. boer biet schreef:

  Uit onderzoek is gebleken dat mannen sneller jaloers zijn op mannen met geld dan op mannen met een leuke/mooie vrouw.Status zit dus voor mannen in de centen. Kan het zijn dat de man in kwestie dacht dat hij door zijn status zijn best niet meer hoefde te doen om Luna van onder en boven blij te maken?

 9. yannah schreef:

  Heerlijk weer die moraliserende reacties!
  Gewoon de kift!
  Leuk avontuur luna!

 10. mmm schreef:

  en hoe oud was je toen Luna?
  26…. al 4 jaar met P. …

 11. Julius schreef:

  oftewel; Luna is een hoer.
  ajuus kids, ik heb het hier bij deze wel gezien mensen. in deze wereld nog beginnen over geilheid van geld is mij net wat te fout, namelijk. you have a lot to learn.

 12. Aliëtte schreef:

  Quote:
  “Vrouwen vallen op mannen met geld, macht of status. En het liefst alledrie. Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. Die 2 emancipatiegolven zijn mooi voor niets geweest.”

  Nouuuu, dat vind ik wel een beetje kort door de bocht en generaliserend, hoor. Ik heb daar bijvoorbeeld helemaal niets mee. Sterker nog: mannen met geld kunnen soms (niet allemaal) ook leeghoofdjes zijn. Bovendien zijn die feministische golven natuurlijk niet voor niets geweest (stemrecht, werk, kinderopvang en wat al niet meer)…maar vrouwen van onze generatie zeggen dat weleens te gemakkelijk, omdat generaties vrouwen vóór ons zoveel hebben bewerkstelligd.

 13. Patrick schreef:

  jee zeg Julius. Doe ff normaal…

 14. Halon 1202 schreef:

  Hmm, klopt wel aan de ene kant, opeeens als je meer gaat verdienen krijg je meer aandacht van de vrouwlijke medemens onder de bevlking. Maar om nout te zeggen dat ik daar blij mee ben, nee niet echt. Ze zien je meer als een geld laadje dan als de persoon die je bent. Hmm nee persoonlijk weinig met geld. Al is leven met geld wel makkelijker dan zonder.

 15. Jaco schreef:

  Julius gaat weg… Rondje van de zaak !

 16. Karel schreef:

  Money Rules !

  Ze kunnen lullen wat ze willen, geld maakt het leven een stuk gemakkelijker, en je krijgt er zeker weten een stuk makkelijker een vrouw mee.

 17. sparkie schreef:

  nee beginnen over jouw gezeur heeft zin Julius :)
  Wel fijn om te lezen dat je het hier inmiddels wel gezien hebt.
  Onze dank hiervoor.

 18. Dolf schreef:

  Belachelijke en onnodige ‘laatste’ belediging, Julius. Ik geloof dat de eindzin van Luna’s stukje aan de moralisten voorbij is gegaan.

 19. IZ schreef:

  In je vorige post zeg je nooit te kunnen ruilen met die 06-dame, maar slapen met iemand omdat hij geld heeft is wel aanvaardbaar voor jou?

  Ik wil absoluut geen moraliserend oordeel vellen, maar het klinkt wat inconsequent.

  Wat is overigens het (moralistisch)verschil tussen een vrouw die met iemand naar bed gaat omdat ze er geld voor krijgt en een vrouw die met iemand naar bed gaat omdat iemand geld heeft?

 20. Poltje schreef:

  Iedereen wil toch wel eens verwend worden? Als geld daarbij kan helpen tof! Als dan blijkt dat de sex niets is,…….jammer maar toch geprobeerd toch?

  Ach we zijn toch allemaal hetzelfde, wat hier alle moraalridders allemaal roepen.

 21. DarkShades schreef:

  heftig stukje, gezien de reacties….

  verder helemaal eens/benieuwd met mmm…. :-)

  en kanonne wat wordt er slecht gelezen

 22. Dolf schreef:

  Goed we draaien de zaak eens om; een single mannelijke moraalridder zit in een bar, niet onknappe zeer rijke dame knoopt gesprek aan. Ze blijkt wel onderhoudend. Jacuzi, kaviaar en zijden ochtendjas in het vooruitzicht. Een leuk spannend moment in een mensenleven.
  ‘Nou, ik moest maar weer op huis an. Daag!’

  Tuurlijk.

  En Julius, voor wat betreft jouw ‘you’ve got a lot to learn’, de conclusie van Luna’s stukje is kennelijk volledig aan je voorbijgegaan.

 23. bob schreef:

  right IZ, er is geen verschil.

  zeg Julius, gefrusteerd onzeker primair kleutertje, ga jij even de kindertelefoon bellen ofzo

 24. Bob schreef:

  en als je daarvoor twee kwartjes wilt hebben krijg je die, ik ben namelijk heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel rijk :-)

 25. hihi schreef:

  Ik heb veel geld en dus veel sex met heerlijke strakke mooie dames!!
  Niets mis mee.

 26. Dagobert schreef:

  Ik heb een pakhuis vol. Ik ben alleen nog zoekende. Iemand interesse?? (90-60-90)

 27. Trinity schreef:

  Julius heeft nu al meerdere keren te kennen gegeven dat hij deze site niet meer zal bezoeken. Dus zijn laatste opmerking geeft weinig hoop.

 28. Patrick schreef:

  Ik ben er ook bang voor Trinity, Wat mij verder opvalt is dat er zo veel mensen zijn die slecht lezen. De nuance van verhalen en reacties volledig missen.

 29. DirtyDiana schreef:

  Sommige reacties zijn wel heel erg bekrompen en achterbaks! Natuurlijk maakt veel geld een bepaalde indruk op je… dat is toch menselijk. Het gaat er om wat je daar vervolgens mee doet; en Luna doet dat perfect!

  Wie denkt die Julius wel niet dat hij is? Hij profileert zichzelf als De Hoer van Webloggend Nederland.

  In een wanhopige laatste poging om het feminisme nog enige betekenis te geven steek ik zo nog maar ‘ns een b.h. in brand.
  Doe je met me mee, Aliëtte?

 30. curly schreef:

  bergen werden me beloofd [letterlijk], als ik voor de gezelligheid meeging naar Zwitserland. Hij wilde alles voor me betalen, want zn vriendin wilde niet mee. Helaas weet ik waarom

 31. laagrijder schreef:

  Vrouwen zijn leuk, geld is makkelijk. Een goed weekend.

 32. laagrijder schreef:

  oh ja, en liefde is onbetaalbaar.

 33. Patrick schreef:

  Ik kwam net tot een gewaagde conclusie. Mannen zoals Julius zijn gefrustreerd. Ze kunnen niet omgaan met seks, ze weten er niet van te genieten, en ze zijn in de pubertijd blijven steken.

  een aantal dingen:

  1./ Als ik voor iemand op het internet respect heb is het voor Luna. Luna durft controversieele onderwerpen aan te snijden, maar schuwt de discussie niet. Mensen als ik en velen waarderen dit en genieten van de stelling en discussie. Mensen als Julius doen er alles aan om de boodschapper (Luna in dit geval) te ontmoedigen en beledigen. Ik ken het, zie het al jaren, ook op de diverse forums.

  2./ Hoeren of aardiger gezegd Prostituees zijn hele goede mensen. Zij leveren een product wat niet moeilijker kan zijn. Kijk eens naar hoeveel mannen er rondlopen in hoerenbuurten. Iemand zoals Julius die hoer op een negatieve manier gebruikt, zoals hier, waardoor we kwaad worden, weet niet wat het is om hoer te zijn. Een hoer is geen slet, want zo bedoelt Julius het. Julius is nog het type man die denkt: Als een man met veel vrouwen sex heeft is hij een macho en held, als een vrouw hetzelfde doet is zij een slet. Julius, welcome to the new world. Seks heeft er niets mee te maken. Een hoer is een geweldige vrouw in het moeilijkste beroep. En vrouwen die voor geld gaan in een relatie zijn hoeren?? Get real, waar slaat dat nou weer op?

  Volgens mij kwetst Julius hier expres. Hij wil een discussie ontlokken. Nou ik heb nieuws voor hem, een discussie ontlokken waarmee je mensen kwetst is een slechte. Als politici dat doen gebeuren er gevaarlijke dingen. We denken terug aan iemand met de initialen A.H. zo’n 60 jaar terug.

  Luna is een lieve meid, met een gouden hart. Wat zij durft hier, is waar een heleboel mensen behoefte aan hebben. Mensen die daar niet mee om kunnen gaan, moeten of naar de website van de SGP gaan of naar de Disney site. Je hoeft het niet met Luna eens te zijn, dat vraagt ze ook niet. Maar hou de discussie zuiver en eerlijk. Kwets haar niet, maar ook elkaar niet. Anders zijn we straks allemaal de pineut.

  Luna laat je niet ontmoedigen door deze idioot. Je weet dat ik het meen wat ik zeg. Ik weet zeker dat ik voor heel veel hier spreek als ik zeg, Luna we zijn trots op jou!!!

  Groetjes,

  Patrick.

 34. Patrick schreef:

  O ja, enne, geld is geil, ;-)

 35. curly schreef:

  ben jij een man van rond de 50, tweede huisje op Aruba. Eigen jachtje, je houdt van lekker eten, wijntje en verwennerij?
  Dan ben ik op zoek naar jouw zoon!

 36. Patrick schreef:

  hahaahaha, ik ben de zoon, gniffel…

 37. Ed schreef:

  Ik vind die reactie van julius wel erg grof, oftewel Luna is een ….
  Die uitspraak kan gewoon niet, zou je moeten weten als je een opvoeding hebt gehad.

 38. curly schreef:

  maar als je reactie wilt zeg je die dingen. Niet alles heeft met opvoeding te maken..we kunnen niet allemaal wereldverbeteraar worden

 39. Dolf schreef:

  Tussen wereldverbeteraar en gewone normen en waarden zit een behoorlijk verschil.

 40. Wybo schreef:

  Luna was “dacht ze” waarschijnlijk aangetrokken tot die man en hij had nog geld ook… al snel bleek dus dat het niet een aantrekking was dor liefde maar om materiaal (geld)! Heel erg goed om dan een reisje Milaan af te slaan als je je dat gerealiseerd hebt!

  Julius – … (not even worth it)

 41. Saiai schreef:

  Hmmmm geld is zeker geil… nog geiler is als het geld met een leuke verpakking komt..
  Liefde is inderdaad wat anders.. mooiste is toch de liefde van je leven die genoeg geld heeft om rond te komen plus een beetje extra. Want tja, geil is leuk en opwindend, liefde is leven…

  XxX Saiai

 42. zandstrand schreef:

  Ik heb ook ooit iets met een onhebbelijk wicht gehad met erg veel geld in de familie, het geeft je ruimte om te dromen want er is nu eenmaal meer mogelijk. Maar zo’n meisje wordt er uiteindelijk niet leuker van, integendeel!
  Geen vrouwenkwaal dus!

 43. robster schreef:

  money talks!!

 44. Trio de twee wezen schreef:

  Even, heeeeel even…. hoopte ik dat Juul bevattelijk was voor rede… helaas. Geluk is wel dat hij gelijk heeft aangegeven om niet meer terug te komen.

  En Luna…. ik kan mij niet voorstellen dat je ook maar enige emotionele waarde toekent aan deze achteloos neergevallen fluim… Zo wel, dan is dit misschien wel een leuke citaat uit een bekend Nederlands boekwerk:

  Artikel 261 Sr

  1. Hij die opzettelijk iemands eer of goede naam aanrandt, door telastlegging van een bepaald feit, met het kennelijke doel om daaraan ruchtbaarheid te geven, wordt, als schuldig aan smaad, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie.

  2. Indien dit geschiedt door middel van geschriften of afbeeldingen, verspreid, openlijk tentoongesteld of aangeslagen, of door geschriften waarvan de inhoud openlijk ten gehore wordt gebracht, wordt de dader, als schuldig aan smaadschrift, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

 45. Trio de twee wezen schreef:

  Oh ja, en raad eens op wiens website deze tekst te vinden is:

  Meneer heeft ontdekt wat zijn grootste talent is (naast een beetje leuk spelen met audio en muziek dan); ik blink echt uit in het misleiden en verwarren van de lezende medemens. Echt leuk vind ik het niet, maar ik kan het zo goed, en het is lekker als je het goed kunt, het is als een verslaving; Schriftelijk opschudding veroorzaken, acteren, mensen om de tuin leiden. Als ik daar geld mee zou kunnen verdienen, dan was ik in no time schatrijk.

  Hij is vast niet echt boos!!!

  Hahahaha!!!

 46. Luna schreef:

  Ik heb genoten vandaag. Ik hoefde me helemaal niet in deze discussie te mengen, omdat anderen mijn gedachten precies hebben verwoord. Bij deze wil ik iedereen hartelijk bedankten voor het posten van een reactie. En met iedereen bedoel ik ook iedereen. Dus ook Julius. “Ik heb het hier wel gezien”, schreef hij. Julius weg? En heb ik daar helemaal niets voor hoeven doen? Dit heuglijke feit moet gewoon gevierd worden. Ik heb mezelf net een wodka ingeschonken. Nee wacht, daar maak ik meteen een driedubbele van! Proost.

 47. Trio de twee wezen schreef:

  mail ff een glaasje op…

 48. Aliëtte schreef:

  DirtyDiana: mag het dan ook een oude bh zijn en niet bijvoorbeeld mijn nieuwe kersenrode setje? *lol*

 49. Vissekanus schreef:

  In een laatste wanhopige poging tot mannelijke emancipatie, heb ik eens mijn minieme, nylon string in de fik gestoken!!

  Niet alleen werd ik op staande voet ontslagen, maar ik moest ook de schade aan het interieur betalen.

 50. Jirnsum schreef:

  Proost!

 51. Guido schreef:

  Ik wil graag een vrouw met geld.

 52. peter schreef:

  hai ik ben 38 en wil ook graag met een oudere vr na bed.liefst tussen de 50 en 65.maar die melden zich niet zo maar.ik hoop er toch eens een tegen te komen ,en als zij mij metgeld wil onder steunen zal ik haar in de sex relatie trouw blijven .ps ik zoek maar een vr .voor lange tijd .xxxxxxxvanmij

 53. tommie schreef:

  Mensen die zeggen dat veel geld gelukkig maakt,hebben nog nooit veel geld gehad..