web analytics

0

LUNA DOET NIETS

Als ik alleen ben, dan ben ik altijd bezig met iets. Ik gun mezelf niet de tijd om gewoon een muziekje te draaien, een boekje te lezen, of gewoon een beetje te staren. Ik moet ondertussen ook altijd iets anders doen. Altijd twee dingen tegelijk. En dan het liefste werken in combinatie met iets anders. Alleen als ik bij P. ben doe ik rustig aan. Het is vandaag weer zondag, dus P. en ik hebben de hele dag in bed gelegen. Tot 16.00 geslapen, daarna de televisie aangezet en om 19.00 een Italiaans mannetje gebeld of hij ons een pastaatje en pizzaatje wilde komen brengen. We hebben dus gegeten en gedronken in bed, maar onze voornaamste zondagse bezigheid was toch wel roken en het ondertussen afzeiken van televisieprogramma’s. Vandaag een aflevering van ‘De Zwakste Schakel’ gezien. Ook de nieuwe tv-serie ‘Rozengeur & Wodka Lima’, ook de fijne ziekenhuis-serie ‘Chicago Hope’ en daarna een aflevering van ‘American sex’. Dus genoeg programma’s die goed afzeik-materiaal waren. Maar aan het einde van zo’n zondag kom ik er altijd achter dat ik de hele dag niets heb gedaan. Daar krijg ik dan spijt van. “Hebben we verdomme weer de hele dag in bed gelegen”, verwijt ik P. dan. Zijn standaard antwoord is dan altijd: “Quality Time, meisje, Quality Time.” “Ja, maar we hebben helemaal niks gedaan! Dat is toch zonde?”, roep ik dan. “Het is toch ook belangrijk om af en toe gewoon te zijn?” zegt hij dan weer. Hij zal best gelijk hebben, maar ik ben blij dat het morgen maandag is en ik weer aan het werk kan. Ik verveel me liever, dan dat ik niets doe.

Dit vind je misschien ook leuk...