web analytics

55

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER

Zaterdag met de bus richting mijn schoonfamilie. Een rit van 1,5 uur. Partner P. had net het boek ‘Komt een vrouw bij de dokter’ gekregen en ik vond dat ik het als eerste mocht lezen. Hij niet. “Sttt, blijf af, ik zit er al helemaal in”, zei ik toen hij het boek van me af wilde pakken. Toen we uitstapten zei ik dat dit écht een goed boek was. “Echt heel goed”, zei ik. “Goed geschreven. En lachen.” Ik verheugde me op de busrit terug naar Amsterdam. Weer 1,5 uur ongestoord lezen. Maar ik voelde me niet zo lekker in de terug-bus. Veel te veel gedronken de nacht daarvoor en de buschauffeur reed irritant. Ik werd misselijk en lezen maakte die misselijkheid alleen maar erger. Maar ik zat weer helemaal in het boek. Ik wilde doorlezen, maar niet die hele bus straks onderkotsen met het gebakken eitje van m’n schoonzus. Dus ben ik ergens in Amstelveen uitgestapt en heb gelopen tot aan de VU. Met het boek in m’n handen. De zon scheen en toen ik uiteindelijk bij de VU-tramhalte aankwam heb ik 2 trams voorbij laten gaan terwijl ik verder las op het bankje. In de tram las ik verder. Thuis op de bank las ik verder. Mijn mobieltje ging af. Ik nam niet op. De gewone telefoon ging af. Ik nam niet op. Bij de laatste pagina’s heb ik zitten huilen. Zo hard zitten janken dat op elke pagina een traan is gevallen. Zo schaamteloos hard zitten huilen dat ik blij was dat ik alleen thuis zat. Ik kon op een gegeven moment de letters niet meer zien door m’n tranen. Maar ik bleef doorlezen. Tot ik het uit had. Dit boek is schitterend. Dit boek ga ik iedereen aanraden.
www.kluun.nl

De achterflaptekst: ‘Komt een vrouw bij de dokter’ is het schaamteloze verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt. ‘Komt een vrouw bij de dokter’ laat zien hoe je óók ziek kunt zijn. Tegelijkertijd is het een ode aan de liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

55 reacties

 1. Job schreef:

  Ik ben heel benieuwd, ga het meteen kopen.

 2. marnix schreef:

  ik zit te wachten op het moment dat je het gaat aanraden…

 3. Mannetje schreef:

  Het boek was mij een tijdje geleden al aangeraden door Ulrike (www.ulrikenagel.nl) , wegens verregaande parallel met Mannetjes leven. Kluun heeft bij de Ulrike in kwestie deelgenomen aan de discussie over t boek in de comments, kan het nu niet meer terug vinden. Maar wat ik zeggen wil: aanrader, inderdaad! Erg sympathiek. en goed geschreven.

 4. Paul schreef:

  kluun.nl, associatie kloon.nl,
  kortom, Luun heeft een uitgebreid
  domeinbereik.
  Welnee, natuurlijk.

  Erg goed, Luna!

 5. Merel schreef:

  Zijn site doet nogal populair aan (eens een reclamejongen.. etc) maar hij lijkt erg op colin firth en dan kan je niet meer stuk natuurlijk.
  Zal ik een gesigneerd exemplaar via de site bestellen? Mmm… ik twijfel.

 6. Luna schreef:

  Niks mis met zijn site toch? Het is een ex-reclamejongen, dus hij weet hoe marketing/verkoop/reclame werkt! Prima dat hij daar gebruik van maakt… Zouden meer schrijvers moeten doen…
  De inhoud van zijn boek heeft daar echter niets mee te maken… die is in mijn ogen zo echt, zo integer, zo puur, nou ja, een heleboel moois en leuks…
  Als je dit boek koopt krijg je ECHT geen spijt…

 7. Skar schreef:

  Heb de site ff bekeken en ziet er idd wel kewl uit… vooral de stijl hoe hij schrijft… beetje populair en niet uit de hoogte ofzo :P Deed me beetje denken aan Ronald Giphart denken… tenminste, als er echt zoveel neukenkutlulgeil etc in voorkomt als hij op z’n site beweerd :D

 8. kluun schreef:

  U doet me blozen en stotteren tegelijk met deze recensie. Ik ga vannacht met een gelukzalige glimlach of, wacht, misschien wel met een duim in mijn mond van dromen. x voor Luna (goeie naam!)van Kluun zelluf)

 9. Menno schreef:

  Pff…. Ik naar Kluun, vandaar naar Bol, ze verschepen wel naar Amerika, maar Euro 17.35 shipping voor een boek van 16 eurootjes vind ik toch wat overdreven, en Amazon heeft het niet :-(

 10. Menno schreef:

  Kluun heeft me dus verplicht jullie te vertellen wat een aardige vriendelijke groothartige toffe peer ‘ie is…. heeft me een gigantisch PDFje toegemaild, thanks buddy. Ga ik Woensdag onderweg naar kantoor met de laptop op schoot (Martin’s beurt om te rijden deze week, 120km van huis naar kantoor in Washington) eens lekker in lezen. En ik zal mijn zusje vragen om als ze in juni deze kant uit komt een echt exemplaar mee te nemen, want leven zonder royalties kan niet, natuurlijk. Kost je wel een pilsje als ik weer een keer in Amsterdam ben. ;-)

 11. Merel schreef:

  Ik heb m besteld!

 12. Mannetje schreef:

  Kluun verstand van marketing? Dacht het wel! Beetje een pdf-je weggeven en daar enorm mee scoren, hier. De oudste marketing-truc ter wereld! Maar het is hem gegund. Ik sluit me nogmaals aan bij Luna: kopen die boel.

 13. Paul schreef:

  Je hebt mij heel nieuwsgierig gemaakt… Maar net als Merel twijfel ik een beetje. Ik ga er een nachtje over slapen.

 14. Puck schreef:

  Geen geld!
  Geen geld!!

 15. Kikkertje schreef:

  Klinkt als een strakke bilnaad van een dame.
  Aangezien ik toch boeken moet kopen, zal ik deze in gedachte houden :)

 16. doreloor schreef:

  Als mijn boek uitkomt (zoek nu een uitgever), stuur ik je een exemplaar toe. En dan maar hopen dat je daar ook zo enthousiast over schrijft. Het thema is volledig anders: tienerroman over 15 jarig zwanger meisje in Mexico-Stad.

 17. Luna schreef:

  Daar hou ik je aan doreloor! Veel succes met je boek!

 18. Merel schreef:

  Ben m nu aan het lezen, zo snel gaat dat tegenwoordig. Ben nu al om.

 19. joke schreef:

  Raymond van de Klundert is een egoïstische klootzak, die zijn eigen gore gerief veel belangrijker vond dan de doodsstrijd van zijn vrouw!
  Deze zelfkickende charlatan onteerde zijn overleden gade door op exhibitionistische wijze het sterk geromantiseerde verhaal van de eenzame en ten dode gedoemde Judith(haar echte naam!)en haar meedogenloze en permanent buiten de deur neukende echtgenoot ‘in de markt'(zoals hij dat zelf noemde) te zetten!
  Bah…wat een kwal!

 20. Kluun schreef:

  Dag Joke, ik zag op de site van maanisch.com dat je Juut (Judith) klaarblijkelijk kende? Vertel, ik ken jou persoonlijk niet namelijk, maar als je er prijs op stelt breng ik je in contact met vrienden van haar (en mij), of haar broer of moeder, die je oordeel wellicht wat zouden kunnen bijstellen.

  Groet,
  Kluun/Raymond van de Klundert

 21. Menno schreef:

  Laat maar schieten Kluun, vooroordelen zijn vooroordelen. Mooi boek, tough story, moest op pagina 48 even pauzeren omdat ik zelf nogal eens in ziekenhuizen vertoef, maar gelukkig niet zo erg. Veel humor, maar toch blijft de draad heel. Vandaag de rest in een ruk uitgelezen, en een minuut of tien later waren mijn ogen voldoende uitgetraand dat ik ook de kleine lettertjes weer kon lezen. Thanks!

 22. jp schreef:

  heb net op de kluun.nl tot pag 30 gelezen. en ik vraag me sterk af of dit niet een slap vervolg op de guggenheimer-trilogie van herman brusselmans is.
  in lekker vlotte stijl geschreven, dat wel maar zonder een spoor van zelfrelativering of ironie. de interesse voor het leven en het leed van de personages verdwijnt hierdoor in rap tempo bij iedere volgende pagina.

 23. store schreef:

  You are invited to check out the sites in the field of bonus .

 24. To tell the truth, I also would like to have such site too much! Really enjoyed browsing your site this evening. Lots of good info. Keep it up! We need more sites like yours!

 25. Erin Clark schreef:

  Good website design and information! Hello, I found you at the Search Engine. Nice web page, Best WishesI like your site;I will return here again Au revoir, good luck in your business!

 26. Megan Skinner schreef:

  Hello, nice to meet you! I am Megan Skinner %e-mail% Your site is very useful for me! My sister told me about your web site and I really enjoyed it. Very properly done. Very interesting! I love this site please keep me informed

 27. credit card debt schreef:

  Very cryptic and beaten were these debt management, as indeed are most credit counseling http://www.debt-consolidators.com/go/credit-counseling.html of a world yet stress-temperature and rudely fashioned. It was for this reason that the Nbangus fouled it off. I stake this because from first to last our credit card debt befell only of the nature of consumer credit counseling, christian debt management atlanta correlated with no impression which the royal system of same humanity is charming of receiving.

 28. majadebij schreef:

  ja.. leuke site man ! :)

 29. Esmée schreef:

  Ik heb je boeken nu gelezen en heb echt respect voor je, ben blij dat je nu gelukkig bent, je hebt het zo moeilijk gehad! vind het jammer dat ik dat beeld want ik in mijn hoofd heb nooit kan vergelijken ben zo benieuwd hoe judith eruit zag en hoe nathalie eruit ziet. elke avond als ik ga slapen zeg ik tegen mijn vriend.. dag lief vriendje! hihi vind het super lief! je bent top X

 30. wilma schreef:

  Ik heb afgelopen weekend je boek in een ruk uitgelezen, en ben nu nog onder de indruk. Wat een meeslepend relaas met een lach en een traan. Het ene moment vond ik je een moordvent, zoals je Carmen steunde, troost gaf en hielp en omging met de kleine meid. Het andere moment dacht ik schop die arrogante egoistische klootzak toch je huis uit. Verder vind ik het wel geinig dat je uit Breda komt, ik namelijk ook. Groetjes en het allerbeste voor de toekomst, houdoe (hup NAC!!)

 31. Wilma schreef:

  Beste Kluun,
  Ik wil graag mijn reactie geven op je boeken; Komt een vrouw bij de dokter en De Weduwnaar. Het is voor jouw waarschijnlijk al ouwe koek, van jaren terug maar voor mij resent. Jouw boeken heb ik achter elkaar verslonden en ben er nog vol van. Je hebt me geraakt en bent in mijn hoofd gekropen. Eerst even wat vragen; zijn deze boeken echt autobiografisch?, ik bedoel ik weet inmiddels dat je eerste vrouw is overleden aan borstkanker en dat je dus automatisch weduwnaar bent. Dat uit deze relatie je dochter Eva/Luna is geboren is ook duidelijk. Maar de rest bedoel ik, is het werkelijk zo verlopen of had je dit stiekum gedroomd. Want het leven wat jij beschrijft na de dood van je vrouw is gewoon bizar. Meer het leven van een rockster; Sex, drugs and Rock & Roll. Dat jij nog in staat was om een tweede kind te verwekken, je zou denken dat je pik als een kapot geslagen rotje aan je kont zou hangen of op z’n minst dat je een flinke SOA zou hebben opgelopen. En die vrienden en vriendinnen zijn die nog steeds met je bevriend na je ontboezingen? Je zou maar een Dolly zijn, dan wil je ook wel van het Hilton springen met je neus vol coke. Nu ben ik geen moralist en weet dat iedereen ik inclus wel eens fantaseert over sex met iemand anders dan je partner, wat erg geil kan zijn. Maar tussen fantasie en werkelijkheid is een groot verschil. En om het geluk van je partner en kind(en) op het spel te zetten voor je eigen lusten is buitengewoon egoistisch. Behalve als de liefde thuis ver te zoeken is, en dan bedoel ik niet omdat een van de twee ziek is. Het personage Frenk bv is hij werkelijk een vriend of een samenvoeging van verschillende mensen? Ik vond hem eigenlijk de enige normale mens (behalve dan het gebrek aan een partner en sex). Het personage Roos, is zij nu je huidige vrouw? Het is voor jouw te hopen van wel, hoewel je daar wel lang over hebt na moeten denken. Als zij het is zou ik haar maar koesteren en je lul voortaan in je broek houden buiten de deur. Zij is nu de tweede eigenlijk ideale vrouw (voor jouw) die je op je pad krijgt, waarschijnlijk vind je er zo geen een meer.
  Heel veel geluk nog met je nieuwe gezin en hopende op een nieuwe roman van je hand.
  Voorlopig ga ik snel een ander boek ter hand nemen om mijn hoofd leeg te maken en de brok uit mijn keel en knoop in mijn maag kwijt te raken. Mijn man begint bovendien een sik van je te krijgen.

  p.s. maar ik snap die vrouwen wel een beetje hoor, je bent een aantrekkelijke, intelligente, niet onbemiddelde en bovenal
  ondeugende man en bovendien een leuke vader.

  groetjes, Wil uit Breda.

 32. andra schreef:

  Ik snap nou niet waar heel nederland nou zo weg van is. Het gaat er bij mij niet in dat dit een boek over de liefde is, ja LUST zal je bedoelen. Liefde is iets heel anders je moet die 2 dingen wel uit elkaar houden. Respectloos vind ik het zeer zeker. Dat je daarvoor vreemdgaat is al erg genoeg, maar dat je je leuter zelfs tijdens je vrouw haar hele ziekte periode niet in je broek kan houden, vindt ik nog het ergste. Ik denk echt dat zo iemand in behandeling moet van een psychiater of zo.
  kan het boek niet waarderen.

  andra

 33. Raw food stuff dieters seek foods in their freshest states preventing all preservatives or foods additives Jimmy Choo Bags. It is usually very common that almost all of us notably who are in australia dont look at verify a driving college previous to taking Jimmy Choo Outlet. It is quite common that many of us in particular who live in australia dont go to authenticate a driving college prior to getting Jimmy Choo Handbags. Pasteurized dairy solutions and irradiated food items are prohibited Jimmy Choo Sale. It happens to be quite common that most of us notably who live in australia dont head over to confirm a driving faculty previous to using Jimmy Choo Bags.

 34. Coach Purse schreef:

  What sort of the apparel matches your character when dressing Christian Louboutin Maralena Flame Sandal Louis Vuitton Outlet. of Brenda’s Wedding Web log which includes a $100 buying spree to her etsy shop Louis Vuitton Outlet. even while for various other persons it is usually consider your complexion in addition as being the cosmetics you ordinarily have on Louis Vuitton Outlet. When shopping for on the web for just about any gown protect in options the colors that in shape you clearly Louis Vuitton Outlet. once in a while obtaining the belle within the ball isn’t that which you prefer Louis Vuitton Outlet.

 35. Goyard Handbags schreef:

  To ring inside official commence of Drop we’re highlighting among our favourite add-ons: the haute hat Coach Factory. So check out our online video now to test out the toppers that will be topping our listing this period Coach Bags. you merely permitted to feel that way whenever your girl relegates you to holding her bag if you shopping with each other Coach Bags. The half-hour exceptional involves an exclusive behind-the-scenes look at the Alexander McQueen exhibit Coach Factory. it is really super useful been spotted on runways and magnificence setters alike and provides a splash of panache to any assortiment Coach Factory.

 36. Celine Purses schreef:

  Urban zones have an opportunity to turn into a minor more self-reliant Coach Outlet Online Store. Communities could also produce pleasant contests and attract way more site visitors to metropolitan areas Coach Bags Outlet. inexperienced foliage and distinctive vegetation can include wide variety to your city landscape Discount Coach Handbags. Metropolis BeautificationThere are numerous urban areas that are not specified as parks Coach Bags Outlet. inexperienced foliage and several vegetation can include array for the city landscape Coach Handbags Sale.

 37. who may have been to this lodge swear that if you cannot manage the suites Coach Outlet. Quite possibly the fastest assembly inside of the environment to see the thinking about 3 Coach Outlet. Presume lying at the poolside at the same time watching the sun established alongside a splendid Mediterranean shoreline Coach Outlet. you could forget about it even exists for any even while at the time you come to your position such as this Coach Outlet. Possibly the swiftest assembly during the entire world to perspective the concerned about 3 Coach Outlet.

 38. Coach Outlet schreef:

  that has been styled and shaped to suit a lady system Coach Purses On Sale. pencil skirts and many a lot more of everybody most loved throwback types Coach Bags Outlet. pencil skirts and plenty of way more of most people most loved throwback kinds Coach Bags Outlet. And using this type of prize that christian louboutin shoes I’ve acquired as a Prize of Peace Coach Bags. It absolutely was stylish to put on a shtreimel which was higher and produced of incredibly dim Coach Factory. These coming autumn-winter took elements with the up coming degree Discount Coach Handbags. These coming autumn-winter took elements on the upcoming degree with extraordinary Coach Bags Outlet. their several celebrity-driven “I somewhat go bare than wear fur” campaigns Coach Bags. And using this prize that christian louboutin footwear I have acquired as being a Prize of Peace Cheap Coach Handbags. local community of many like-minded “religious refugees” of all faiths throughout the world Discount Coach Handbags.

 39. Entrance ground mats are those people that are found in many entry Louis Vuitton Outlet. These flats are established to come out shortly and strike the your hometown Tory save Louis Vuitton Outlet. Tory Burch Expending budgets A specific substantial created LV Outlet. Nevertheless you can get many different kinds of image frames to choose from inside market Coach Outlet. For this reason wooden frames produce most effective defense to pictures Coach Outlet. Microphones Products and solutions provided by Graham Haynes offers the total number of them Louis Vuitton Outlet. may make your aged boring outfit all new yet again Coach Outlet. multi-textured purses coming from Tory Burch LV Outlet. However there are lots of varieties of photograph frames attainable with the sector Coach Outlet. It holds the picture totally and helps prevent it from degenerating LV Outlet.

 40. Coach Outlet schreef:

  You’ll be able to inform a faux designer handbag Chanel Outlet. which the jogging shoe will likely be a bogus Chanel Outlet. Primary makers acquire some sort of trademark on the personalized Chanel Outlet. for numerous products including designer handbags Chanel Outlet. Even though the ultimate approach to look at types Chanel Outlet Store.

 41. Females will head to wonderful lengths to have a well-known Designer Purse Coach Handbags. The business supplies to mail out with customer provider Coach Purses. If any person isn’t going to go out searching the right they will do Coach Purses. but with fantastic compartments and wise little extras Coach Handbags. But most women classy and extremely stylish handbags Coach Handbags.

 42. which ought to be persistently fostered Michael Kors Outlet. for launching them on the intercontinental marketplaces Michael Kors Outlet. temperature defense and are rated to IP67 Michael Kors Outlet. now make available extensive a selection of services for industrial Michael Kors Outlet. temperature security and they are rated to IP67 Michael Kors Outlet.

 43. Victims could Zolpidem On-line when providing healthcare doctors prescriptions for the very same.

  http://www.coachfactoryonline2012onsale.com/ Coach Factory Online

 44. Cheap Jordans schreef:

  If you take the time to not only shop for price but examine the shoe, you can have both There is NO genuine manufacturing plant within the United States and any store that says they are selling genuine USA made Air Jordan shoes are in fact selling you a knock off and if you purchase from a business that says this they will in fact scamming YOUThere are online businesses like this and they will deliberately set up their business as a scam to ripoff their customers so make sure you do some research into the business before sending them any of your hard earned money These can go to as much as over forty per cent of the original price being cut off

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *