web analytics

16

HET QUALITY TIME QUOTIËNT

Ik wil graag een nieuw begrip introduceren. Het Quality Time Quotiënt, afgekort QTQ. Een hoog QTQ is belangrijk voor een gezonde relatie. P. en ik leven een beetje langs elkaar heen. Op de dagen dat ik werk, is hij vrij. En vice versa. Als hij moet overwerken, dan zit ik in m’n eentje thuis en als hij met vrienden gaat stappen, dan zit ik een filmpje te kijken op de bank. En wanneer ik uitga, dan is hij thuis. Dit zorgt ervoor dat wij elkaar dus niet tot nooit tegenkomen in de keuken, de woonkamer of de douche. Wel in de slaapkamer, dat wel. Wij hebben weinig tijd om samen ‘leuke dingen te doen’. Oftewel; onze relatie mist de Quality Time. Quality Time is het sleutelwoord in iedere nu-relatie. Deze Quality Time besteed je bij voorkeur buitenshuis en ondertussen maak je geen ruzie met je partner. Samen een wandelingetje aan het strand valt onder Quality Time, maar ook samen naar de bioscoop, samen winkelen, samen naar een kroeg, samen op de bank een videootje kijken, samen in bad of samen een spelletje Monopoly doen. Als je het maar leuk vindt om het samen te doen. Je QTQ bereken je door het aantal uren dat je per week daadwerkelijk ‘iets leuks’ doet samen, te delen door het aantal uren dat je die week daadwerkelijk samen was. Dit getal vermenigvuldig je met 100. Van dit getal trek je het aantal keren af dat je dacht; Goh, kan hij niet even ergens anders gaan zitten of staan. Een QTQ van 100 is alleen haalbaar voor stelletjes die net verliefd zijn. Heeft je relatie een negatief QTQ, dan zit je samen op de bank te staren naar een herhaling van ‘Studio Sport’ met een gevulde koek. Dus hoe hoger je QTQ, hoe beter je relatie. De mijne is momenteel 68.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Daan schreef:

  Leuke site Luna, jammer dat je nu je cam niet hebt aan staan, maar goed dat komt nog wel een keer.
  Ik wist niet dat er een QTQ bestond, maar die van ons verschilt per week de ene week is hij negatief en de andere week is hij zeer positief, wat moeten wij nu doen om ons QTQ te weten te komen?
  PS.: Heb je geen chatbox?

 2. Puar schreef:

  Wat dacht je van een QLQ: Quality Log Quotient.

  QLQ = Aantal LEUKE stukjes op je weblog delen door totaal aantal stukjes op je weblog, maal honderd.
  Die nadert toch wel de nul moet ik zeggen!

  Gelukkig is -mede dankzij mij en Mixologist- het QRQ (Qualityu Response Quotient = #cool responses / #responses) het niveau van de reacties nog een beetje omhooggehaald, anders was het helemaal tranen met tuiten!

 3. Puar schreef:

  Oh wat ben ik toch weer irritanD vandaag! >:)

 4. mixologist schreef:

  hee welke kankereikel de hele tijd onder mixologist zit te posten is echt een DMA (dead motherfucking asshole)
  als ik hem op heb gespoord dmv ip logging!!

  Luna ruleert!
  en puar doe eens ff relaxed luna is okee!

 5. DirtyDiana schreef:

  hahaha… Luna: je stukje is heel herkenbaar! ’t is zo moeilijk om de spanning in je relatie te houden. Kost altijd energie en tijd, maar je benadert het wel op een heel wetenschappelijk onderbouwde wijze hoor :)

 6. paradox schreef:

  Je maakt toch gewoon tijd voor elkaar? Als dat er niet is wat heeft een relatie dan voor zin, iedereen heeft het druk maar het is maar net wat belangrijk voor je is. Voor mij zijn dat m’n vrienden, vriendinen en m’n vriendin. Dan zeg ik graag een keer nee.. ik ben freelancer dus eigenlijk loop ik dan inkomsten mis, gelukkig zijn mensen altijd nog belangrijker dan geld.

  Paradox

 7. Gnerk schreef:

  QTQ. Meteen ge-googled:
  [quote]If A is real symmetric this decomposition is A=QTQ T
  with Q orthogonal and T symmetric tridiagonal…[/quote]

  Ik heb er zelf een hekel aan om relaties in dit soort termen te kwantificeren. Het doet me denken aan zo’n over-simplified Oprah Winfrey hype met dito merchandise. Improve your life! Start today! Organize your socks drawer!

  Ik vraag me af: ga je nu gedwongen op elkaars lip zitten in de hoop in de buurt van de 100 te komen?

  Of ga je spontaan met P. lekker uitwaaien op de Drentse hei omdat je daar zin in hebt.

 8. Els schreef:

  Daan vraagt: ‘PS.: Heb je geen chatbox?’ Haha, alsof mensen hier hun ei niet voldoende kwijt kunnen :-)

 9. Mike schreef:

  Ik heb even gegoogled op QUALITY TIME QUOTIËNT en het zou maar zo de geboorte van iets heel nieuw kunnen zijn.. Schrijf een boek, wordt uitgenodigd door oprah, ga in discussie met dr.phil!
  Neem je partner mee, zorg dat ie het naar z’n zin heeft zodat je eerlijk de camera in kan kijken en kan zeggen: ‘it worked for me!’

  Maar je hebt gelijk.. trek genoeg tijd voor elkaar uit!
  Maar wil je dat eigenlijk wel?.. ‘be carefull what you wish for..’

 10. mcj29 schreef:

  Je kunt natuurlijk je QTQ omhoog halen door nog meer dingen niet samen te doen, zodat de kans dat je samen niet leuke dingen doet alleen maar afneemt. Et voila, je QTQ schiet omhoog.
  En zo heb je altijd een alibi om met je vrienden de kroeg in te duiken of met je vriendinnen naar de film te gaan: je QTQ gaat er alleen maar van omhoog…

 11. Chrestomanci schreef:

  Geldt het ook met huisdieren??? Joh Luna dat gaat straks omhoog joh, het is nu even wennen…

 12. Suffie schreef:

  Suffie denkt dat je een QTQ pas kunt uitrekenen als je de omgevingsvariabelen kunt incalculeren. Daar zitten factoren in als eigen stemming,werkomstandigheden, hormonale problemen en vooral het tijdsvlak waarin je QT zich ontwikkeld.

  Soms ontwikkeld een moment zich na jaren pas als een kwaliteitsmoment, als je over iets terugdenkt, of iets in een nieuw verband bent gaan zien. Wat nu gewoon is, is over vijf jaar misschien van onschatbare waarde gebleken Suffie denkt dat deze op het oog simpele som al gauw verwordt tot een onoplosbare vergelijking.

  Als je iets gaat tellen, dan ga je het normeren. Als je gaat normeren, dan gaan je misschien ook sanctioneren. Suffie moet er niet aan denken wat er gebeurt als hij de QTQ norm deze week niet haalt..

 13. etoile schreef:

  It’s not the time you want, it’s the time you make…….

 14. Bullit schreef:

  Ach een QTQ of een suzyQ een QT was je al en zul je ook wel blijven en wat die andere Q betreft….een Q meer of minder op deez aard-Q-loot doet minder zeer in het hart dan een steek onder water-man ik als Boogschutter schiet wel maar niet op ..zie daar en wees gegroet …

 15. boer biet schreef:

  Mijn meermaals dagelijkse volgpatroon van je weblog begint ontregelt te raken door vermeende aanwezigheid of totale afwezigheid de laatste dagen. Maybe I must get a life.

 16. Rene schreef:

  hetzelfde als kuttukut ??