web analytics

21

OPPASKIND M. EN DE BIKINIMEISJES

Oppaskind M. en ik lopen van mijn huis richting Albert Heijn tot hij ineens hard in m’n hand knijpt. “Wat is er?”, vraag ik verschrikt. Hij gebaart met z’n hoofd dat ik achterom moet kijken. “Daar staat een meisje in een bikini achter het raam!”, zegt hij. Zijn ogen zijn groot van verbazing. Oh God! Zonder na te denken heb ik de kortste route genomen. De kortste route dwars door het wallengebied! Zijn ouders vertrouwen mij hun 10-jarige zoontje toe en wat doe ik? Ik neem ‘m mee op een sightseeing langs de Amsterdamse hoeren! Oppaskind M.’s ogen beginnen te glunderen. Het stikt om ons heen namelijk van de ‘bikinimeisjes’, zoals hij ze noemt. “Waarom doen ze dat, het is toch winter?”, vraagt hij. “Eh, nou”, begin ik. Ik kan zo snel niets anders verzinnen dan de halve waarheid. “Die meisjes proberen mannen te versieren”, zeg ik. Dat doe je toch niet zo, vindt hij. “Eh, nou, eh”, ga ik verder. Ik vertel hem eerlijk dat die meisjes dat doen om geld te verdienen. Dat er mannen zijn die willen betalen om met dat meisje te praten. En om met dat meisje te zoenen. Met dat antwoord kan hij wel wat. Gelukkig. Ondertussen bedenk ik mij hoe ik z’n ouders ga vertellen dat ik hun kind het Sodom en Gomorra heb laten zien. “Volgens mij zitten die bikini’s helemaal niet lekker, hun borsten zitten helemaal omhoog”, gaat hij verder. “Voor mij zouden ze dat niet hoeven aantrekken hoor.” Ik sleur hem bijna richting Albert Heijn, maar hij geeft z’n ogen goed de kost. “Ooooh! Zie je dat!”, roept hij en hij wijst naar een dikke negerinnenreet in string. “Niet wijzen”, zeg ik, maar ik moet stiekem lachen. “Waarom niet?”, vraagt hij, “als je in zulke kleren voor een raam gaat staan, dan wil je toch bekeken worden?” Daar heeft hij gelijk in. “Ik vind het allemaal wel een beetje raar”, zegt oppaskind M. ter besluit. “Maar ik zou hier best een keertje met m’n vader naar toe willen.”

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Harry Perton schreef:

  LOL

 2. valent schreef:

  foei foei foei, woorden als “dikke negerinnereet” gebruiken in het bijzijn van een 10-jarige en dan nog met een spellingsfout

 3. Anne-Floor schreef:

  Ik heb eens een soortgelijk iets meegemaakt, maar dan in Antwerpen. Achteraf (toen ik zelf wat ouder was, want ik was de equivalent van oppaskind M. in mijn verhaal) heb ik me echt rot gelachen.

 4. M%n schreef:

  alhier ook een grandioze LOL voor dit stukje!
  héhé, mijn hoogbejaarde computer staat mij weer even wat qualitytime met de digitale ether toe. ’t is wel grappig om Luna’s webcamexploten in het ‘uitgerekt’ te zien (heb je zo met hoogbejaarde computers, die passen de schermresolutie aan aan hun eigen behoeften…). ’t is ook grappig om tijdens de middagpauze doorheen het schipperskwartier (het antwerpse equivalent van het amsterdamse wallengebied) te wandelen en de mannen te bekijken die, al dan niet gegeneerd, naar de etalages loeren. of doen alsof ze druk aan het gsmmen zijn. of buitenkomen wijl ze hun broek nog moeten dichtritsen… zelf observeer ik bij voorkeur de mannen in dat gebied. (of om echt eerlijk te zijn, ik durf niet echt in de etalages te kijken…)
  volgens mij zijn de straten van het schipperskwartier de properste van heel antwerpen, grappig genoeg… is dat in amsterdam ook zo?

 5. Vicky schreef:

  Hahaha geniáál. :)

 6. Jan F. (de) schreef:

  En? Hoe reageerden de ouders?

 7. nina schreef:

  Tien jaar jong en dan al begrijpen dat zijn vader dat vast en zeker ook leuk gaat vinden. lol :-)

 8. Rick de Kikker schreef:

  Je zou toch oppassen Luna…

 9. Kiers schreef:

  Je kunt niet vroeg genoeg op de hoogte zijn van het oudste beroep.

 10. Erwin schreef:

  Waarop zijn vader her en der gegroet wordt tijdens die wandeling.

 11. Patty schreef:

  Daar sprak een MAN! ;-)

 12. tijger schreef:

  @ M%n, nee helaas zijn het niet de properste straatjes van Amsterdam… Zolang de junks en zwervers er zitten, zal dat waarschijnlijk ook niet gebeuren.

  grtz,

 13. TalX schreef:

  hehe..zo vader zo zoon? Jong geleerd is oud gedaan?

 14. Erwin schreef:

  Hij weet tenminste wel wat hij wel en wat hij niet leuk vind.

 15. Kaat schreef:

  En nu wil hij elke keer die route lopen?

 16. Maantje schreef:

  Ik moest me inhouden met lachen want ik las je stukje op het werk….
  Ik hoop dat zijn ouders een beetje begripvol zijn ;)

 17. Suffie schreef:

  Het is duidelijk dat M. hoopt op een paar sappige, pre-echtelijke anecdotes…

 18. Toh schreef:

  Hahahahah, geweldig!!!

  Ik lig in een deuk!!

 19. Jetje schreef:

  Toen ik 10 was wist ik allaaang wat hoeren waren hoor :)
  Dus je hoeft je nergens druk om te maken..
  Ben zelfs is een keertje wezen skaten naar de Keileweg in mijn jongere jaren, toen ik plotseling viel en een “bikinimeid” aan mij vroeg; “Oh, gaat het wel””
  Wat daarbij nog vreemder was is dat mijn vriendin en ik haar de volgende dag hand in hand zagen lopen met een man…

 20. Mannie schreef:

  Op die leeftijd liep ik al dagelijks over de wallen. Maar ja dat moest wel anders moest ik omlopen ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *