web analytics

19

LUNA HOUDT VAN EEN ONTBLOOT BOVENLIJF

“Waarom krijgt hij geel?”, vraag ik aan P. terwijl hij, verheugd dat het voetbalseizoen weer begonnen is, naar Studio Sport kijkt. “Dat was bij het EK ook al”, zegt hij, “voetballers mogen hun shirtje niet meer helemaal uittrekken en ook niet over hun hoofd trekken.” “Waarom niet?”, vraag ik oprecht geïnteresseerd. Dat wist hij ook niet, maar er werd streng op gelet door de arbiters. Mooi is dat! De enige reden voor vrouwen om nog naar voetbal te kijken, wordt tegenwoordig bestraft met een gele kaart. Maar waarom? Zouden de zwembandjes van Rafael van der Vaart hooligans aanzetten tot agressief gedrag? Even zoeken op internet leert me dat het om geld draait. “Door het shirt uit te trekken laten de spelers en daardoor ook de clubs een uitgelezen moment lopen om hun sponsor in beeld te brengen – en daarvoor is shirtsponsoring toch vooral bedoeld”, vindt Jaap Uilenberg, hoofd scheidsrechterszaken KNVB. Oh! Ja! Maar als dát het probleem is, dan wil ik met alle liefde de naam van de sponsor voor de wedstrijd begint met een merkstift op wat voetbaltorso’s zetten. Ik offer me wel op. Want na een doelpunt of een overwinning is het een natuurlijke reactie van een man om zijn shirt uit te trekken. Ja, dat wordt neuken vanavond, denkt de man, drijvend van het testosteron. En om die gedachten kracht bij te zetten trekt hij z’n shirt alvast uit. En zo’n man moet dat ook denken en doen. Niks mis mee. Is genetisch bepaald. En ik juich het alleen maar toe. Zo herinner ik me een Gerard van der Velde die na zijn gouden plak op de 1000 meter bij de Olympische Winterspelen in Salt Lake City 2002 als een tarzan op het middenterrein liep. Prachtige televisie was dat. Ik zat te smelten op de bank. Gelukkig zijn zaterdag de Olympische Spelen begonnen en is het de komende dagen zwemmen wat de klok slaat. Prachtige sport. Go Pieter! Go!

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. blue schreef:

  pfffffft, niks genieten Luun! Heb je die zwempakken gezien??? Tot aan de enkels, brrrrrrr…….niks blote torso’s: alles is helemaal bedekt…worden ze vlugger van schijnt het..dat zal best…maar ze worden er beslist níet lekkerder van !!

 2. Luna schreef:

  Maar onze Pieter zwemt toch echt nog met ontbloot bovenlijf hoor!

 3. novecento schreef:

  luna, tijd om over te schakelen naar het (prof)boksen.Voetbal is passe.
  Er is of was zo’n duitserakrief in dat miljeu die de titels aaneenreeg met Condomi.de op de rug gekalkt.Dat was geen reclame bedoeld voor de abstinentie.

 4. blue schreef:

  Hm
  nog maar us goed kijken naar onze Pieter ;)

 5. Paul schreef:

  Jammer dat er voorlopig nog geen winterspelen zijn. Schaatsen is toch de ultieme sport om naar mannen te kijken…

 6. Paul schreef:

  P.S. Ik zag vandaag trouwens een wedstrijd zwemmen voor vrouwen. Dat moeten mannen helemaal niks vinden. Er zijn geen borsten meer te bekennen.

 7. goblin schreef:

  Ooit naar darten gekeken?
  Das moet toch pas ECHT genieten zijn, dames!

 8. tijger schreef:

  @goblin, die bierbuiken? dan nog liever die opgepompte spieren van de zwemmers, turners ed.

  vraag me overigens al een tijdje af hoe boogschutters met ontbloot bovenlijf eruit zien… is dat nou wel symmetrisch?

  grtz,

 9. B@n schreef:

  Zien we gelukkig die babyfoto’s op tshirt onder het voetbalshirt ook niet meer………

 10. novecento schreef:

  Schat, Del Piero is een flikker
  ‘Ik kijk meestal alleen. Mensen die het eigenlijk niet interesseert, kan ik er niet bij hebben. Die verstoren mijn aandacht. En vrouwen en voetbal, dat is helemaal een waardeloze combinatie. Als een vrouw al iets over voetbal te melden heeft, dan gaat het altijd over de buitenkant. ‘Hoelala, die Del Piero is een lekkere kerel.’ Als ik zoiets hoor, dan kan ik mij niet beheersen: ‘Schat, Del Piero is een flikker!’ Een voetballer die door vrouwen mooi wordt gevonden, is gewoon een flikker. Punt. Nou ja, bij Del Pierro heb je wel een probleem, want dat is natuurlijk een fantastische voetballer. Maar het voetbal is gewoon van mannen, het is onze machocultuur, en daar moeten we de vrouwen buiten houden.’

  ‘Mijn vriendin Tanja heeft mij tien jaar geleden – nou ja, ik was al stapelverliefd op haar – mede versierd door te zeggen: ‘Apropos, ik houd ook nog van voetbal.’ Bij de eerste serieuze test, een wedstrijd van Anderlecht, had ik al na twee seconden door dat ze er geen reet vanaf wist. Zij is de enige mens die ik dat ooit vergeven heb. We kijken nog wel eens samen, maar dan zie ik toch na vijf minuten haar hand naar de Vogue glijden.’

  Herman Brusselmans,internationaal bestsellerschrijver te Gent, Belgie, op
  http://www.johan.nl.
  Hij wordt columnist aldaar. Dat wordt leuk.

 11. artgrrl schreef:

  Getrouwd of ‘flikkers’, maakt helemaal niet uit, op de gay parade gaat het ook alleen om het bekijken, toch? Je hoeft er verder niets mee. Voetballers vind ik eigenlijk nooit mooi…

 12. kiki schreef:

  Kan ik me ergens inschrijven? om de sponser naam op een voetballersbovenlijf te kalken???

 13. kiki schreef:

  !!!Reactie voor B@n!!!

  Persoonlijk hou ik niet zo van voetbal. Ik ben meer van het wielrennen. En net zoals met voetbal denken mannen dat vrouwen daar geen verstand van hebben. Nou als ik eenmaal begin over wielrennen, en de Tour de France, dan kan ik je daar meer over vertellen dan jij ooit gedacht zou hebben.

  Luun kijk jij maar lekker voetbal hoor. Trek het je niet aan!!!

 14. Wim schreef:

  Waar is nou die Luna met ontbloot bovenlichaam ?

 15. Nienie schreef:

  Hmm dat is idd ook de enige reden dat ik wel eens naar sport kijk ;) als ze dat gaan verbieden is alleen zwemmen nog leuk haha!

 16. Y..... schreef:

  Van mij mogen ze ook hun shirt uittrekken. Vier je doelpunt toch lekker hoe je wil. Met ontbloot bovenlichaam of met een welgemeend fuck you! Het gaat om de passie waarmee dit gebeurt… Dat maakt het voetbal.

  Trouwens die torso van Pieter vd H. is toch niet optimaal, met die ingevallen zwemmerborst?

 17. tijger schreef:

  Zo die honderd meter vrije slag was zeker wel genieten? Pieter vh H. heeft puik gezwommen!

 18. Pascale schreef:

  jaaa, dat ontbloot bovenlijf van Pieter gisteravond zag er erg goed uit! dacht ik meteen aan bij het lezen van de titel van dit stukje. mmmm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *