web analytics

36

PARTNER P. DE ROLMOPS

Allereerst: mijn partner P. is de allerbeste! Ik hou van hem, hij is de liefste, de leukste, de liefde van mijn leven, mijn maatje, mijn alles en meer! Hij is geweldig en grappig en intelligent en hij zit, al wordt hij bijna 38, nog steeds strak in het pak! Hulde voor hem en mij, hoera, maar al deze prachtige eigenschappen, al dit liefs en leuks, verdwijnt ’s nachts. ’s Nachts voel ik een diepe, hele diepe haat én nijd voor hem. Partner P. is ’s nachts namelijk van het dekbed-rolmopsen: een kunst die partner P. tot in de finesse beheerst. Hierbij ligt hij eerst op z’n rug en draait zich daarna om, met zijn rug naar mij toe, hierbij een gedeelte van het dekbed meenemend. Daarna draait hij zich weer terug op z’n rug en door die handeling zit meer dan driekwart van het dekbed om hem heen gerold, dus ook ónder hem. Ondertussen lig ik volledig naakt, voor de ogen van 3 katten, in de kou. Ja, en probeer dan nog maar eens van iemand te houden. Ik kan het niet. Ik ben dan niet in staat om te denken; ah joh, maakt het uit, dit is de liefde van mijn leven, laat ‘m lekker warm onder die deken liggen, de schat, ik neem wel genoegen met dit kleine reepje dekbed. Nee, op zo’n moment is hij niet de man van mijn dromen, nee, dan is hij de man die mij uit mijn dromen houdt. En de enige manier om te krijgen waar ik recht op heb is om mijn gedeelte van het dekbed zo snel mogelijk onder hem vandaan te rukken en P. daarna nog een mep op z’n hoofd te geven, zodat hij het niet nog een keer durft te proberen. Maar zo’n 8 jaar rukken en meppen begon toch z’n tol te eisen. Ik droomde ervan om alleen in een bed te slapen en P. hoopte ooit weer eens een nacht door te komen zonder een vage herinnering aan een fysieke mishandeling. De oplossing bleek eigenlijk heel simpel: twee 1-persoonsdekbedden. En al voel ik me ergens ontzettend oud en burgerlijk en saai; ik heb sinds jaren niet zo diep en fijn geslapen. Maar om toch een klein beetje wraak te nemen op al mijn slapeloze nachten de afgelopen jaren moet P. voortaan onder een roze dekbedhoes met bloemetjes slapen.

Dit vind je misschien ook leuk...

36 reacties

 1. Tess schreef:

  twee 1 persoons dekbedden… het begin van het einde!!! :-(
  (ja sorry een beetje negatief maar ik heb t zelf meegemaakt, voor mij voor altijd een 2 bij 2!!)

 2. Erik schreef:

  Kom je daar nu pas op…. ik ben al 16 jaar met mijn partner samen, en wij hebben al vanaf de eerste dag (of liever de eerste nacht) twee eenpersoonsdekbedden. Het maakt de romantiek niet meer of minder (we hebben een kingsize bed), maar het is wel zo makkelijk. Niet omdat een van ons een rolmops is, maar ieder heeft toch een andere slaapdynamiek, om het zo uit te drukken…

 3. Brownie schreef:

  Hahahaha, we zitten net de apart slapen special en poll van planet te bekijken en de kleine echtelijke woordenwisseling die daarover hier is ontstaan te overleven, kom jij er nog even overheen…….

 4. Eveline schreef:

  Oh nee, geen twee dekbedden! Mijn ex-schoonouders hadden dat ook en ik verbaasde me er dan ook totaal niet over dat hun huwelijk ronduit slecht was. Na 27 jaar besloten ze dat een scheiding de beste oplossing was, tot opluchting van alle betrokkenen.

  Ik ben nu in de gelukkige omstandigheid dat mijn Lief ’s nachts werkt. Ik heb dus tot half zeven in de ochtend het kingsize bed voor mij alleen. Heerlijk! Ik kan zoveel rolmopsen als ik wil, bij thuiskomst maakt vriendlief me wakker, hebben we even een diep gesprek (of niet) en dan slaap ik nog even op zijn borst uit.

 5. koen schreef:

  voor ons ook een 2×2 dekbed hoor ! dat je dat niet eerst geprobeerd hebt ?! hou die enkele dekbedjes maar voor de gasten of de kinders later …
  en heb je nu al een offerte gevraagd voor dubbele beglazing ? ;-)
  investeren voor de nachtrust !

 6. Joyce schreef:

  Volgens mij is een groter dekbed niet de oplossing hoor. Ik ben ‘gelukkig’ vrijgezel, maar de spaarzame keer dat ik m’n bed moet delen slaap ik echt verrot. Ik zou dus zeker voor twee dekbedden kiezen, ondanks alle onzinnige beweringen dat dat het begin van het eind zou zijn. Zolang je je matrasje nog deelt kun je tijdens je wakkere momenten nog lekker tegen elkaar aankruipen en is er niets aan de hand volgens mij :D

 7. Nina schreef:

  Wat nou begin van het einde???? Mijn geliefde D. en ik slapen ook al sinds de eerste nacht onder 2 dekbedden, en het is heerlijk! We hebben echt totaal andere slaapwensen, dus op deze manier is iedereen blij. Volgens mij is dit zelfs nog ‘spannender’, omdat we elke keer dat we liever onder 1 dekbed liggen, kunnen zeggen: “Bij jou of bij mij?” :-D

 8. M%n schreef:

  Wat nou het begin van het einde?? Twee dekbedden lijkt mij juist dé oplossing om de vrede te bewaren… Ik ben zelf ‘van het rolmopsen’, dus ik weet waarover ik spreek… ;)

 9. Brooklyn schreef:

  Wat nou begin van het einde? De hele nacht alleen in bed liggen is bevordelijk voor je sexleven wou je zeggen? Goedzo Luna, Slaap lekker!

 10. Sandrissimo schreef:

  Twee dekbedden, het ultieme – ik ben in Oostenrijk op vakantie – gevoel!
  Maar wij hebben een dekbed van 2m40 op 2m, dus nooit problemen…

 11. Dré schreef:

  Wees blij dat hij niet snurkt. Ik kan je uit ervaring melden, dat het een bijzonder onprettige ervaring is om wakker te worden terwijl m’n lief tracht om m’n eenpersoons dekbed achter in m’n strot te proppen.

 12. nina schreef:

  Mooi nieuw werkwoord: rolmopsen. Die zouden ze in de nieuwe Van Dale moeten zetten (ervan uitgaande dat hij daar nog niet instaat). Heel herkenbaar ook!
  En heel goed dat je een oplossing hebt gevonden. Ik snap echt niet waarom mensen altijd zo spastisch beginnen te doen wanneer je in een relatie niet altijd innig verstrengeld lepeltje-lepeltje slaapt. Zelf ben ik een rolmops en mijn vriend is een snurker, dus het komt onze relatie beslist ten goede wanneer we niet altijd in hetzelfde bed, en liefst zelfs niet in dezelfde kamer slapen…

 13. nina schreef:

  Groot gelijk, wij slapen op 2 enkele matrassen, onder 2 enkele dekbedden en ik ook nog eens met 2 oordopjes, want naast rolmopsen kan mijn lief ook nog eens heel hard snurken. Ach de liefde, je moet er wat voor over hebben!

 14. blue schreef:

  ook wij hebben 2 matrassen en 2 dekbedden maar in de praktijk slapen we altijd op 1 matras en onder 1 dekbed…….

 15. nina schreef:

  2 verschillende Nina’s dus… Normaal kom je ze nooit ergens tegen maar hier dus wel!

 16. Buurman M schreef:

  Dat rolmopsen schijn ik ook te doen :)

 17. Nina schreef:

  Volgens mij hebben we nu met 3 Nina’s te maken hoor! Ninainvorm ken ik (hoi!), dan hebben we ikzelf :-) en de Nina die wat voor de liefde overheeft! :-)

 18. Dré schreef:

  Wil de echte Nina nu opstaan!

 19. Lidewij schreef:

  Vriendlief heeft een wollen dekbed… ik ben s’nachts net een kacheltje dus wil graag een luchtige donzen dekbed.
  Hij ‘worst-zich-graag-in’ (zoals hij het rolmopsen noemt :)… ik heb soort van claustrofobie als het om dekbedden gaat… Het moet LOS liggen, vooral los en nergens ingestopt :)
  Ik zeg: “Leve de twee een-persoons-dekbedden!”…

 20. Farina schreef:

  Fijn dat je eindelijk weer lekker slaapt, Luna…wij hebben 2x 2×2. Dat is echt heemels.

  Maar eh, vraagjeL Hoezo zou het maat of type van het dekbed uberhaupt één beetje uitmaken voor de kwaliteit en duurzaamheid van een relatie? Wat een onzin…

  Als je het niet met twee dekbedden voor elkaar krijgt om bij elkaar te blijven, dan valt er volgens mij gewoon niks meer te redden. En als je geen seks hebt omdat je niet onder het zelfde laken kunt liggen, nou dan ontbreekt het de persoon in kwestie echt aan fantasie.

  Dat moest ik echt even kwijt…

  F.

 21. Anja schreef:

  Oei, dat klinkt bekent.
  Wij hebben dit al tijden geleden ook zo opgelost, alleen die tik iedere nacht is er nog steeds.
  Want ondanks de verschillende dekbedden stopt het snurken niet ;)

 22. sas schreef:

  ‘Dekbed-rolmopsen’; geweldig! Ik ben blij dat wij altijd gewoon ‘lepeltjelepeltje’ liggen; dan heb je dat gedoe met zo’n dekbed ook nooit.. Maarja, bij iedereen is er wel wat tussen de lakens; zo irriteer ik me bijvoorbeeld rot aan ‘neusgatenlucht in je nek voelen’… tja en dat voel je dan wel weer vaak als je lepeltjelepeltje ligt…

 23. nina schreef:

  De Nina’s nemen het over hier…

 24. Goentah schreef:

  En dat gemier van dat grote dekbed in die dekbedhoes proppen is ook verleden tijd ;-)

 25. juul schreef:

  hihihihi, erg leuk verhaal. en oei..ik vrees de dag dat ik weer met iemand samen moet slapen… op dekbedgebied dan! ;)

 26. Maurice schreef:

  Sjeezus. Een man mag zich niet eens wikkelen in de geur van zijn eigen geliefde.
  Vriend P. moet wel ontzetten van je houden, zelfs in zijn dromen…..
  *zucht*….Ik ben gelijk jaloers op hem.

 27. Nina schreef:

  Ja he, Nina? ;-)

 28. Aline schreef:

  Hè hè eindelijk iemand die het snapt. Ik probeer man-lief al zo’n 8 jaar te overtuigen dat 2 dekbedden de beste oplossing is! Hij zeurt nl. ook gemiddeld 6 van de 7 nachten dat ik aan het rolmopsen ben….en dan heb ik het nog niet over zijn gesnurk gehad. Nog een voordeel van 2 dekbedden is nl. dat je desnoods gewoon met je dekbedje op de bank kunt gaan liggen pitten! Ik ben dus helemaal voor……nou man-lief nog….zucht ;-)

 29. Sandrissimo schreef:

  Voordeel van één dekbed is, dat als man straalbezopen is, want uitgeweest met studievrienden van weleer. Je man mits het meenemen van dekbed naar andere slaapplek, kan dwingen om toch zijn nette pak uit te doen, alvorens het bewustzijn te verliezen in een door alcohol geïnduceerde sub-coma!
  Man wil immers niet dekbedloos in sub-coma verzeild geraken…

 30. Nina schreef:

  Alleen wie is Nina die wat voor de liefde overheeft? (ik ben het in ieder geval niet, ik heb daar buitengewoon weinig voor over)

 31. Virginie schreef:

  Woohoo! Ik wil ook een roze dekbedhoes met blomeetjes, ik heb nu alleen nog maar een paarse ;-)

 32. Aline schreef:

  Indien man straalbezopen thuiskomt, is 1 dekbed zeker een nadeel! In het ergste geval kotst’ie dat ene dekbed nog onder ook! ;-)

 33. Ellen schreef:

  Ik wilde al roepen ….”daar is toch een simpele oplossing voor”, maar ik zie dat je dat al uitgevoerd hebt. Whahaha….hilarisch dat roze overtrek.

 34. Claud schreef:

  Er schijnt zelfs een hype naar nederland te komen, vanuit Amerika, dat men zelfs twee apparte slaapkamers gaat nemen! en je kunt heerlijk rustig slapen en je kunt je kamer geheel naar je eigen smaak inrichten! Nou 1 ding bij mij thuis word dit dus geen hype!

 35. Amiek schreef:

  Het is duidelijk, ik ben niet geschikt voor relaties. Manmanman, waar je je al niet druk over moet maken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *