web analytics

10

LUNA DOET DE DEUR OPEN

Ik doe de voordeur open en er staat een man met een Wachttoren in z’n hand. Ha! Een Jehovah Getuige! In plaats van te zeggen dat ik niet zo’n zin heb in een religieus gesprek, besluit ik om het eens helemaal anders te doen. Om helemaal in de voetsporen van m’n oma te treden, die als rechtgeaarde katholiek altijd de Jehova’s bij haar uitnodigde op de koffie.

“Wilt u koffie?’, vraag ik.
De man kijkt ietwat verbaasd.
“Ik ben niet alleen”, zegt hij.
“Oh, gaan jullie met z’n allen door de Heiligestraat?”, vraag ik en ik kijk om het hoekje van de deur. Bij m’n buren en bij de buren van de buren staat ook iemand voor de deur.
“Jullie mogen allemaal wel koffie hoor”, zeg ik.
“Oh, nou, wat vriendelijk”, zegt hij en even later zit ik met 3 Jehovah’s aan tafel en binnen no time liggen er ook 3 bijbels op die tafel.

“Ik ben niet te bekeren hoor”, zeg ik terwijl ik de koffie neerzet, “maar een kop koffie uit een goed hart is altijd okay toch? Koekje erbij?”
Wat voor geloof ik aanhang.
“Nou, eigenlijk geen enkel”, zeg ik.
De bijbel en de waarheid is als een koker. En als iets in een koker zit, dan kun je niet zien wat erin zit hè? Nou, en als ik maar heel goed de bijbel lees, dan gaat die koker vanzelf van de waarheid.
“Dus u gelooft dat wat er in de bijbel staat, dat dat allemaal waar is?”, vraag ik.
Ja, wat in de bijbel staat is de waarheid.
“Maar”, probeer ik, “wat als ik nou vind van niet? Dus u vindt wat in deze bijbel staat de waarheid en ik vind van niet. Dan moeten we er samen toch ook uit kunnen komen? U vindt van wel, ik van niet en het antwoord waar we ons beiden in kunnen vinden is dan toch dat het misschien de waarheid is? Misschien?”
Nee, dat is niet zo.
“Dus jullie geloven echt in Adam en Eva?”
Ja, dat doen ze echt.
“En de evolutie dan? En Darwin?”
Satan was in de geesten van de mensen gedrongen om hen dingen te laten geloven die niet zo waren.
“Nee, joh!”
En Satan is ook in de geesten van de regeringen gedrongen en het Jehovah-mannetje leest een stukje uit de bijbel voor waaruit blijkt dat dat zo is.
“Dus Mark Rutte is Satan?”
Dat dan weer niet helemaal, maar Adam en Eva hadden ooit het eeuwige leven, maar omdat Eva een hapje van de appel nam en dus tegen God’s wil inging moeten al hun nakomelingen boeten.
“Dat is toch een heel negatieve en depressieve gedachte? Helemaal niet gezellig. Dat u moet boeten voor iets wat een vrouw duizenden jaren geleden heeft gedaan?”
Ja, dat was nou eenmaal zo, maar daarom heeft God dus Jesus Christus naar de aarde gestuurd. Om te laten zien dat eeuwig leven toch nog mogelijk is voor degenen die erin geloven en voor degenen die wél handelden naar God’s wil en naar de bijbel dus.
“Maar er zijn ook mensen die in de Koran geloven, of de Torah of de Bhagavad Gita?”
Satan heeft ook allerlei boeken op de markt gebracht om de échte waarheid, dus die van de bijbel te verhullen.
“Nee joh! Het blijft altijd maar een vertaling van een vertaling en daar dan weer een interpretatie van.”
De bijbel is het woord van God en het Jehovah-mannetje begint weer te bladeren. Ditmaal stop hij bij Korintiërs 13.

“De liefde is geduldig, vriendelijk en niet jaloers. De liefde vervalt niet in grootspraak en doet niet trots; is niet grof en handelt niet uit eigenbelang, wordt niet geprikkeld en rekent het kwaad niet aan”, leest het Jehovah-mannetje voor.
“Er staan prachtige teksten in de bijbel”, zeg ik, “dat ben ik wél met u eens.”
Dit kan toch nooit door een mens geschreven zijn?’, zegt de Jehovah.
“Misschien niet”, zeg ik.

Maar misschien ook wel.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. lin schreef:

  Ik heb een keer door mijn intercom “wij zijn hier homosexueel en brengen dit heel erg ten uitvoer” naar ze geroepen. Heb ze daarna nooit meer aan de deur gehad.

 2. Moeder van Luna schreef:

  Geweldig, Oma zou trots op je zijn lol!!!Wanneer vergaat de wereld eigenlijk ?????

 3. Ellen schreef:

  Hahaha

  Ik was ooit eens bij een vriendin, haar vader doet de deur open ennnn jawel hoor Jehova.

  Dus die man begint: we komen de leer van god brengen.

  De vader onderbreekt de Jehova en zegt, das goed hoor zet die leer maar in de poort. Nou wij lagen dubbel in de huiskamer van het lachen.

  Ik vind ze zoooo opdringerig en ze hebben zoveel regels naast de bijbel erbij vezonnen. Volgens mij is het een secte.

  Neeeee doe mij maar geen geloof, lekker fout.

 4. Ukkie schreef:

  Hier komen ze ook niet meer. Wij hebben een sticker zitten van: http://www.geengeleuraanmijndeur.nl/ een soort Nee-Nee sticker voor Jehova’s, collectes en andersoortig gebedel

 5. Micheline schreef:

  Het was zeker nationale Jehova-dag want ik had ze hier ook aan de deur. En nee, bij mij kregen ze geen koffie. Ze wilden me uit gaan leggen waarom ze altijd weer terugkomen terwijl ze toch altijd overal weggestuurd worden. Het antwoord heb ik gemist want ik moest echt weg. Anders had ik het best willen horen.

 6. patchwork schreef:

  Nou, als God, want die was liefde toch, het kwaad toch niet aanrekent en hij heeft dat zelf in het Nederlands geschreven, dan hoeven ze zich niet druk te maken over de hel. Dan mag Satan er ook in, met zijn hele bibliotheek aan valse geschriften!
  Het zieligste vind ik dat die Jehova-kinderen geen verjaardagen mogen vieren of meevieren.

 7. Joyce schreef:

  @patchwork: inderdaad. Dat van die kindjes vind ik ook echt heel erg sneu. En dan dat debiele gedoe over die bloedtransfusies. God wil misschien wel heel erg graag dat je wel gered wordt enzeau.

  Dat van Mark Rutte komt overigens wel akelig dichtbij mijn waarheid :’-)

 8. Marjan schreef:

  Wel lief dat je ze binnen hebt gelaten…

 9. Knal schreef:

  Amsterdam is wellicht al te zondig voor ze want ik hoor of zie ze nooit?

 10. Luna schreef:

  @Knal: Ik heb ze in A’dam ook wel eens aan de deur gehad… in West… in Centrum nog nooit… Maar ik neem aan dat ze ook in Amsterdam een clubgebouw hebben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *