web analytics

21

ALL I GOT FOR CHRISTMAS WAS THIS

Het was 5.00, ik was wakker en het was 24 december. "Ik heb kerststress", meldde ik aan m’n verkering. "Waarom?", vroeg hij. "Ik voel het gewoon", zei ik, "ik voel het, ik voel het." "Nergens voor nodig", zei hij, "S. komt en de pappa’s en de mamma’s komen en die vinden het écht allemaal best." "Oh", zei ik, maar ik was er toch niet gerust op. Dus nadat ik nog 2 uur wakker lag en ondertussen een boodschappenlijstje in m’n hoofd creëerde, rammelde ik hem wakker en zonder problemen deden we om 8.00 boodschappen en zaten om 9.00 weer op de bank. "Zo", zei ik, "nu ben ik er wel klaar voor denk ik." "Dan ga ik S. halen", zei hij. En terwijl hij z’n dochtertje ophaalde om daarna 6 dagen bij ons te zijn deed ik nog maar een rondje met de stofzuiger door het huis. Gewoon omdat het kon! En nadat zijn dochtertje haar tas had uitgepakt volgden een aantal totaal stress- en gedoe-loze familiaire feestdagen. De ouders van m’n verkering zijn 30 jaar geleden gescheiden en allebei weer hertrouwd met een man, zodat ik nu in het bezit ben van 1 schoonmoeder en maar liefst 3 schoonvaders! Wat er ook meteen op neerkomt dat deeltijd-dochtertje S. 6 opa’s heeft! Ingewikkeld, maar mijn vader is in ieder geval helemaal in zijn nopjes met zijn nieuwe rol als opa. Dat hij dat nog mag meemaken terwijl z’n dochter altijd als hardste schreeuwde dat ze nooit kinderen wilde. En ik moet eerlijk toegeven; zo’n klein meisje dat mijn vader ‘opa’ noemt, God, pak de doos Kleenex er iedere keer maar bij. Er waren dus heel wat opa’s en oma’s te bezichtigen en dat deden we ook. We reden naar Groningen, we reden naar Apeldoorn, we bleven thuis in Tiel, we suki-yaki-den, we gourmetten, we aten erwtensoep, we aten veel toastjes, we klaverjasten met zijn moeder en haar man, we klaverjasten met mijn ouders en we klaverjasten met zijn vader en zijn man. Ik zat wel alle drie de keren bij het verliezende team, maar dat kan dus echt niet alleen aan mij liggen hè? En ach, noem het burgerlijk. Noem het Hollandse gezelligheid. Noem het een warm bad. Noem het meant to be. Noem het met je neus in de boter. Noem het liefde. Noem het totally stressloos. Als je van je deeltijd-dochtertje een heel lief briefje krijgt voordat alle feestdagen beginnen, dan kan je alles aan.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. angelique schreef:

  Van dat briefje krijg ik dus echt tranen in mijn ogen. Wat een lieverd!

 2. Luna schreef:

  @Angelique: Nou, deze deeltijd-mamma had er ook een doos Kleenex bij nodig hoor :-)

 3. wendy schreef:

  Inlijsten! Prachtig!

 4. Neneh schreef:

  Grijp nog maar een pak zakdoeken… wat is liefde toch veelzijdig

 5. blue schreef:

  wat een lief blogje! en wat een súperlief briefje…zucht…. Dat brengt me op een idee, ik heb ook nog wat van die briefjes liggen, die ga ik maar us inscannen en op mijn blog gooien. Blijven ze meteen bewaard voor het nageslacht! Alvast een goed , stressloos uiteinde en een fantastisch 2010 gewenst trouwens!

 6. Yoast1970 schreef:

  Oooowww… ik ben echt een sucker voor dit soort lieve briefjes… Ben ook één van de weinige mannen die het niet drooghoudt bij Spoorloos en All you need is love.

  Mijn verkering (verloofde, moet ik zeggen) is overigens ook erg favoriet bij mijn dochters, en die hebben er sinds dit jaar ook nog een zusje bij, dus wie weet…

 7. missvanham schreef:

  Ja jezus nu heb ik pandabeer ogen..
  Prachtig mooi en lief

  een gelukkig en eind goed al goed 2010 voor jullie allemaal gewenst.
  dikke kussen

 8. Marloes schreef:

  Het is je met alle liefde gegund!

 9. Marina schreef:

  Héérlijk! Wat een geluk en het is je zo gegund! Ik wens jullie alle geluk voor 2010. En jou heel veel creativiteit :-)

 10. Maurice schreef:

  Mooi stukje waar ook ik een brok in de keel van krijg. Inlijsten is al genoemd. Ik zou het zeker doen en ophangen op een plekje waar je het altijd kan zien.

  Heel fijn 2010 voor het hele gezin (ook al is het maar deeltijd. lol)

 11. Barbara schreef:

  Zit ik hier op mijn werk bijna te janken…

 12. Maris schreef:

  Jeeezus, zulke briefjes krijg ik niet eens van mijn eigen kindern ;-)

 13. Esther schreef:

  Zelfs ík krijg kippenvel! Dat betekent dat je hier echt heel, héél blij mee mag zijn :)

 14. Tulp schreef:

  Gaan je eierstokken nog niet rammelen van zo’n lieve deeltijddochter? ;)
  Veel geluk voor 2010, allemaal een fijne jaarwisseling!

 15. AWeetje schreef:

  Ik heb van de week wat oude “rond de kerst” blogs van je gelezen.. Ik kwam al eerder van die lieve briefjes tegen. Misschien bén jij wel gewoon heeel erg lief;)

 16. Mr. L. schreef:

  Hey, schattie! Fijn om te horen dat je stressloze en vooral fijne kerstdagen hebt gehad. Gooi die bollen in het vet! Als ik weer eens klaar ben met werken, kom ik een keertje naar Tiel.
  Doe je verkering de groeten en geef die kleine baasjes een aai!

 17. Robert schreef:

  wat moet je gelukkig zijn !!!!

 18. bassie schreef:

  2010
  Wie niet weg is, is gezien
  Wees lief voor elkaar
  Niet één uur of een paar
  Maar gewoon het hele jaar
  Wereldvrede maak je met elkaar!

  Gelukkig en vooral gezond jaar!

  p.s. je lijstje ‘wie is luna’ klopt niet meer ;-)

 19. Sandra schreef:

  ik zit met tranen in m’n ogen…

 20. Petra schreef:

  Luna jij bent gewoon klaar voor een baby! Met de juiste man, is alles gewoon ineens heel anders. Ik ben net moeder geworden (en ik riep ook altijd dat ik niet wilde) en het is echt GEWELDIG! Dus ik zeg….. DOEN.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *