web analytics

29

EN HET WAS DUS ÉCHT NIET MIJN IDEE

“Ik had je bijna een poesje gegeven voor je verjaardag”, had m’n verkering 2 weken geleden nog gezegd. “Nee, maar ik wil geen nieuw poesje hoor”, zei ik. “Maar je zegt steeds dat je een nieuw poesje wil”, zei hij. “Ja, maar dat is een grapje hoor”, zei ik, "2 is katten is echt genoeg". En het was ook steeds een grapje. Echt. Heus. Echt. Maar toen m’n verkering in de auto bekende dat het hém zo leuk leek om een poesje van ons samen te hebben en toen m’n deeltijd-dochter daarna vanaf de achterbank mega-enthousiast begon te roepen: "Pappa wil een poesje, ja, pappa wil een poesje, een poesje, ja, we gaan een poesje halen", toen kon ik zoveel groepsdruk gewoon niet aan en zei ik dat we best wel even in het asiel konden gaan kijken dan. Dus wij naar het asiel met de vraag of er nog kittens waren. Hadden ze. Het asielmeisje troonde ons mee naar een kittenkamer met de mededeling dat deze kittens allemaal adopteerbaar waren. Een grijs met wit tijgertje keek ons van achter het raam aan. Tongetje uit z’n mond. “Ach, kijk hem nou”, zegt het meisje van het dierenasiel. “Aaaaah”, verzuchten we met z’n drieën in koor. Maar ik wilde eigenlijk geen wit met grijs tijgertje. Ik wilde een rode. Maar het enige rode katertje in de ruimte was dus totally not into me toen ik ‘m probeerde op te tillen. De grijs-met-witte zag echter z’n kans en sprong meteen bij me op schoot. Ja, en daar ga je. Daar ga je. Daar ga je dan weer keihard. "Ik hoef de andere kittens niet meer te zien hoor", zei deeltijd-dochter nadat de grijs-met-witte kitten haar gezicht had afgelikt. "Ik ook niet", zei m’n verkering nadat de kitten een paar minuten als een lappenpop tegen ‘m aan had gespind. "Doe er maar een strikje om", zei ik tegen het asielmeisje, want ik was natuurlijk allang verkocht. En eenmaal thuis gedroeg de 6-maanden-kitten zich alsof hij er altijd al geweest is. Hij blij, wij blij en ook Sid en Bruce keken niet echt op of om en waren na een tijdje al met ‘m aan het spelen. "Maar hoe gaan we ‘m noemen?", vroeg ik, "want alle poezen hebben een naam die past bij de periode waarin ze kwamen. Dus z’n naam moet wel voor nu staan. Voor iets positiefs. Voor gezellig en fijn." “Frank Sinatra”, zei m’n verkering. "Perfect", zei ik. I did it my way.

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Een maffiapoes. Deze krijgt toch geen laserbehandeling?

  Was getekend

 2. marloes schreef:

  Wat een droppie!!

 3. darja schreef:

  jaaaaaa! een lief klein nieuw poesje! goed gedaan luna! en wat heeft ie een grote poten zeg, of lijkt dat maar zo? poesjes zijn leuk!

 4. mentha schreef:

  Aaaaaaaahhhhhhh!!!!!! *verliefd*

 5. jojootje schreef:

  Allemaal goed en wel, maar waar was je gisteren?
  Nu heb ik geen kerstpakket voor mijn katten!
  De kerstmarkt bij de Westergasfabriek was echt gezellig hoor… en iets minder koud dan vorig jaar….

 6. Luna schreef:

  @jojootje: Ik was er inderdaad niet gisteren in de Westergasfabriek… wil eventjes rustig aan doen, zo aan het einde van het jaar… Moet nog een heleboel mail beantwoorden en m’n werkkamer in elkaar timmeren (eigenlijk doet m’n vriendje dat voor mij, vooruit)… zodat ik helemaal fris en fruitig en opgeruimd het nieuwe jaar kan beginnen… en de administratie is al af, ik bedoel; hoe goed is dat! :-)

 7. lin schreef:

  Hm? Had jij niet pas poezen weggedaan ofzo?

 8. Luna schreef:

  @lin: John Digweed heb ik inderdaad naar de ex-buurmannen boven gebracht… maar hij is een maand later overleden… en poes Lolita is bij partner P. gebleven… het boterde nooit zo tussen haar en mij en tussen haar en de andere katten… op P. was en is ze hartstikke verliefd…

 9. Marina schreef:

  Gefeliciteerd met je gezinsuitbreiding!

 10. kim schreef:

  oh wat is hij onwijs lief…..

 11. Linda schreef:

  Ahhhhh, wat een liefje. Het was voorbestemd.

 12. Mascha schreef:

  Schatje. Punt.

 13. Marieke schreef:

  Ahhh geweldig! :) Helemaal leuk.
  Veel plezier met ‘m!

 14. M%n schreef:

  Een Sinatraatje, geweldig! :)

 15. Kaat schreef:

  Toen ik met S een katje ging halen, koos Bada Bing ‘ons’ ook uit. Ik wilde eigenlijk een bruin tijgertje, maar die kwam niet naar ons toe. Bing kwam meteen. Soms moet het zo zijn. Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst. Hij is te zoet.

 16. Marieke schreef:

  Ahh, wat een lekker ding!
  Hij doet me aan onze Fleur denken met die grote poten ;-)

 17. lin schreef:

  @luna:een lolita achterlaten bij je ex, is een uiterst sympathiek gebaar.

 18. Maurice schreef:

  Super mooi diertje Luun !

 19. missvanham schreef:

  this een engeltje wat lief!!

 20. Cindy schreef:

  Wat een moppie <3

 21. Robert schreef:

  leuk leuk leuk !!!!!!!

 22. CiNNeR schreef:

  Wat een scheetje!Ja dan ga je voor de bijl, wat alle plannen bij voorbaat ook waren.

 23. JoG schreef:

  Wat lief ! :-)

 24. Nina schreef:

  Ik ben al jarenlang een fan van je site..maar nu moet me toch echt iets van het hart…
  Kun je het woord “verkering” alsjeblieft vervangen door iets beters?

  Het is zo Yvonne Kroonenberg en op de een of andere manier (ik weet eigenlijk niet eens waarom) tenenkrommend….
  Het is maar een tip..:-)

  Groetjes!

 25. CiNNeR schreef:

  Niets ervan, ‘verkering’ klinkt juist lekker. Pril, spannend, verliefd en romantiek. Er in houden dat woord :)

 26. Luna schreef:

  @Nina: Hahaha! Kom jij maar eens met iets beters! Hij heet J. overigens… en over een tijdje gaat ‘m’n verkering’ vast nog wel vervangen worden door ‘m’n man’… Maar voor nu vind ik ‘verkering’ nog helemaal lekker klinken… :-)

 27. Nina schreef:

  hahaha..Ehh..tja….mn liefie? Nee.. mn vriend? Nee. Ik geef toe, ik weet eigenlijk nix beters…:-S

  Vooruit dan maar, ik zal “verkering” voorlopig gedogen.
  Maar ik kijk met smart uit naar een betere!

 28. janine schreef:

  Ik vind verkering zo 16 jarig waardoor het helemaal schattig is!! Sterker nog bij mij moet je zelfs offficieel verkering vragen.. Dan mag je mijn handje vasthouden!!!

  Zeker voor een nieuwe verkering is verkering leuk!!!

 29. Nina schreef:

  Ja ik begrijp het wel, maar juist omdat het er zo dik bovenop ligt dat het “16-jarig” is, is het minder vind ik (Yvonne Kroonenberg-achtig dus), net als “mn vriendje” door 45-jarige vrouwen..JAK.
  Volgens mij, nu ik het zo opschrijf, zei Yvonne dat ook altijd, hahaha

  Maar nogmaals…ik gedoog rustig..;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *