web analytics

14

LUNA HEEFT WEER ‘HOPE’

In een ver verleden kocht ik voor mezelf eens een ring. Een brede zilveren ring, met in grote vette letters ‘HOPE’ erin gegraveerd. Een visueel handigheidje om mezelf er dagelijks aan te herinneren dat ik altijd moest blijven hopen op een lange gezondheid. Hopen op veel geld. Hopen op heel veel liefde en vriendschap. En dat soort dingen en in willekeurige volgorde. Hoop is goed en ik was zeer content met mijn ring. Nu bevond ik mij zo’n 5 jaar geleden in een café met een meisje waarvan ik de naam nu niet eens meer weet. Dit meisje was de vriendin van P.’s jeugdvriend. Dit meisje had een hoop problemen. Met drank. Met zichzelf. Met de rest van de wereld. Dit meisje had meerdere keren midden in de nacht naar P. en mij gebeld om heel ingewikkelde gesprekken te voeren. Die avond in het café vertelde zij mij, na het nuttigen van ettelijke biertjes, waar al haar problemen vandaan kwamen. En toen vond ik het meisje ineens heel zielig. Nu heb ik sowieso de neiging om in beschonken toestand de Moeder Teresa uit te hangen, dus dit was het perfecte moment om haar al huilend in de armen te vallen en te zeggen dat het allemaal wel goed zou komen met haar. Paar jaar therapie en dan merkte je er niks meer van. Echt. En ik heb heus nog wel meer van dit soort door drank-vergeven momenten in mijn leven gehad, legio zelfs, maar dit was de enige waarbij ik een ring weggaf. Ik gaf mijn HOPE-ring aan haar en zei: “Als het goed met je gaat wil ik hem terug.” Maar na die avond heb ik het meisje met de problemen, mijn ring, alsmede de jeugdvriend van P. nooit meer gezien. Dus ik neem aan dat het meisje met de problemen nog steeds problemen heeft of dat ze eigenlijk allang vergeten is dat ik die ring graag een keertje terug wou. Maar ik ben ervan overtuigd dat alles in het leven een bepaald doel dient en dat het meisje met de problemen mijn ring harder nodig heeft dan ik. Dus zij heeft en houdt mijn ring met een bepaalde kosmische reden. En ik hoop dat zij er gelukkig mee is, al moet ik haar niet op straat tegenkomen, want dan ruk ik hem alsnog van haar vinger. Voor mezelf heb ik vorige week een nieuwe laten maken, want de hoop dat ik hem ooit van haar terug zal krijgen heb ik opgegeven.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Janssen schreef:

  Hahahahahaha,dat kind kan wel doodongelukkig zijn wanneer je haar tegenkomt:):):)
  Je hebt nu een nieuwe,dus laat haar toch…..:):) enne,misschien heeft zij hem wel doorgegeven aan iemand met problemen.

 2. n8vlinder schreef:

  HIJ! IS! BINNEN!

  (en mooi)

  jippie!!

 3. Nina schreef:

  Wauw, hij is mooi!
  Wat een mooi verhaal. Het is superlief dat je je ring aan haar gegeven hebt! Wie weet hoeveel plezier ze er nog altijd van heeft. Of niet, en dan is het gewoon een doos.

 4. Kimske schreef:

  misschien heeft ze t wel doorgegeven ja… Of ze heeft inmiddels zelfmoord gepleegd, dat kan ook natuurlijk…

 5. Lishe schreef:

  Hij zit daar mooi boven je verlovingsring. Is dat geen teken? ;)

 6. M%n schreef:

  ’t kind zit er misschien elke avond naar te kijken en te denken: “ik wou dat ik hem nu maar ‘ns terug kon geven”. Misschien had je ’t adres van een goeie therapeut erbij moeten geven… :)

 7. Laïs schreef:

  wat een mooi verhaal Luna. Wel slim om er ook weer een voor jezelf te laten maken vooer doe goede tijden!
  mooi is ie wel
  liefs

 8. Doinja schreef:

  WAUW.. hij is prachtig! En ook een mooi gebaar destijds. Alleen dan weer jammer dat het zo moet eindigen.

 9. PF schreef:

  Doet me denken aan Bloedend Hart van de Dijk of iets anders van ze.

  ‘Als ik een tientje leen, krijg je het nooit meer terug’..

  en de ring was een gift
  lief, naief konijn, ben je, een miss, sweetheart, a dear, tearing you apart is a breeze.
  Dat ene goede konijn in een groot eng berenbos.
  Ik ben ook best blij met je, snoes.

 10. sas schreef:

  Mooi verhaal weer Luna!

 11. Ben schreef:

  Heee Luna, wat heb je toch weer een mooie foto van jezelf op je staan staan zeg. Ik word verliefd…….

 12. Ben schreef:

  Op je site dus

 13. Dré schreef:

  Uit het feit dat je zo een nieuwe kunt laten maken kan geconcludeerd worden dat je de ring eigenlijk niet zo hard nodig hebt. Misschien moet je deze ook maar aan iemand geven die hem echt nodig heeft anders gaat de ring zich straks nog tegen je keren.

 14. Sandra schreef:

  Ik vind het juist super dat je m hebt laten maken. Misschien dat je m nog weer s weg geeft, wie weet. Kan je er niet nog meer van laten maken? Ik ben wel geinteresseerd! Vind m mooooi :).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *