web analytics

21

LUNA GOES AIDA

Ik durf het bijna niet op te schrijven. Ik ben gisteren naar een theaterproductie van Joop van den Ende geweest. En het erge is; ik vond het geweldig. Minpuntje aan de hele musical was dat Frans van Deursen (‘In De Vlaamsche Pot’) de vader van Radames speelde. Die hele Frans van Deursen is niet serieus te nemen en dit was toch best wel een serieuze productie. Ander minpuntje was dat ik Amsterdam uit moest om deze musical te gaan bekijken. Helemaal naar Scheveningen dus. Twee uur heen en twee uur terug. Dat voelde als een treinreis richting het einde van de wereld. Maar het was het waard. Mensen die een mooi kunstje kunnen zijn zeldzaam. Mensen die anderen kunnen ontroeren zijn ook zeldzaam. En of het nou Joop van den Ende was, of Elton John, of het orkest, of de zangers of zangeressen of alles bij elkaar; ik heb een avond mooie dingen gezien en gehoord. Ik heb driekwart van de tijd zitten huilen. Ik wist natuurlijk van tevoren al wel dat het hele verhaal nogal dramatisch in elkaar stak, maar als ik eenmaal aan het janken ben kan ik niet meer stoppen. Nu heb ik zelf een bloedhekel aan jankende wijven. Maar soms moet het gewoon even gebeuren. En ik vind het persoonlijk prettiger om op een stoeltje in het Circustheater te huilen dan bij mezelf thuis op de bank. Ik vind het namelijk beter om te janken bij een fictieve theaterproducties of bij een aflevering van ‘Spoorloos’ dan te janken om m’n eigen miserabele bestaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Geertjan schreef:

  Ik mag hopen dat die Frans van Deursen je log leest. Hij zat vanmiddag op tv de gebraden haan uit te hangen, geheel vervuld van de geslaagde creatieve invulling van zijn rol.

 2. G-spot schreef:

  Who’s your daddy?

 3. Luna schreef:

  Mijn daddy? De mijne heet P. Overigens niet te verwarren met mijn partner P.

 4. Patrick schreef:

  Hoi Luna,

  Nou het is inderdaad prachtig. Ik heb een aantal musicals gezien. Als je van de Ende op tv bezig ziet, geloof je niet dat hij ook zoiets moois kan maken. The Phanthom of the Opera was ook prachtig hoor. Zo zie je maar, what’s in a name.

 5. Blue Salem schreef:

  Geef mij maar Bruce Willes!

 6. Frank schreef:

  Ik moet bekennen dat ik ook wel onder de indruk was van een voorstelling van Riverdance
  moet ik bekennen.
  Maar sommige concerten van bands
  maken meer indruk, (Tool, om maar een voorbeeld te noemen)

 7. Master schreef:

  ‘miserabel bestaan’?
  Er is overigens niks mis met een potje janken. Lucht lekker op.

 8. Suffie schreef:

  Even een waarschuwing: als iemand de naam Volumia laat vallen, dan haak ik echt af!!!!

 9. Gien schreef:

  De Nijntje-mjoesikul was anders ook niet te versmaden, hoor!

 10. Poltje schreef:

  TOOL is waarschijnlijk de beste band die ik ooit live heb gezien (op Bad Religion na dan). Ben ook wel naar theaterproducties geweest, maar in Engeland zijn ze nog altijd het mooiste om te zien. Maar huilen.nou nee,…..zal wel een vrouwending zijn denk ik. :-)

 11. jeroen schreef:

  gaat ’t godverdomme ineens over TOOL! Kijk dan wordt het interessant. Ik had ook moeite mijn tranen binnen te houden toen ik ze voor het live zag. Hoewel de kippevel bij MUSE pasgeleden (lowlands) ook niet van de lucht was. Maar een musical kan me echt gestolen worden, en zeker in de Endemoltempel.

 12. slappezever schreef:

  Wie heeft er bambi – De musical gezien? moet ik ook van huilen

  Trouwens ook van ET – de musical

 13. Frédéric schreef:

  Wordt het nu plots bon ton om te zeggen dat je een janker bent? Damn, ben echt wel een paar decennia te laat geboren.

 14. Martin schreef:

  Nee hoor, in het kader van de Slappe Man (zie gisteren) mag je nu ook janken. Ik ben heb met Muse en Tool helemaal met iedereen eens, maar van Muse is alleen de laatste CD erg goed, de rest kan je beter laten zitten IMHO.

 15. Eric schreef:

  Ja inderdaad het is een schande, zomaar iets buiten Amsterdam. De rest van Nederland zou opgeheven moeten worden, het gaat tenslotte alleen en exclusief om Amsterdam. Wat zal Joop van den Ende gedacht hebben!?
  Nee ik ben geen gefrustreerde dorpsbewoner uit de verre periferie.
  Maar ook geen hoofdstedelijke kortzichtige wanna be-journalist.

 16. slappezever schreef:

  Hee martin
  ik vind dat we wel wat gevonden hebben joh

  “de Slappe Man ®”

  Kunnen we mischien wel samen collums schrijven voor de Viva.

 17. slappezever schreef:

  weet je wat ook lekker jankt:
  een docu over zeehondjes.
  dat wordt ons eerste item.

 18. Martin schreef:

  Welnee, janken over de Sterke Vrouw ™ doet het in deze tijd nog heel goed!

 19. Partner P. schreef:

  Tool? Muse? Ja. Ik moet het eens zijn met de reactie van Jeroen. Helemaal mee eens. Godvergeten verschrikkelijk mee eens.

 20. Ed schreef:

  Verwarren jullie Luna’s reactieforum misschien met een chatbox??

 21. DarkShades schreef:

  Janken?….alleen bij Mozarts Requiem, de rest is commercieel geouwehoer, hoewel t best mooi uit kan zien, maar toch…

  Overigens ben ik geen klassiek-fanaat, ik ken alleen maar mn muziekjes….